Hogy képes valaki megütni a gyerekét?
Azért akiért küzdött,hogy összejöjjön,akihez beszélt mikor a hasában volt,akit 9 hónapig várt,akiről álmodozott?
De ez csak nekem ilyen nagy dolog,más lazán rácsap, a fenekére,a kezére,mondván ezzel nem sérül a lelke.Akkor akik kapnak 1-1 nyaklevest,fenékre csapást azok miért hajtják le a fejüket,vagy védekeznek,ha az anyuk megemeli mellettük a kezét?
Ugyan én még csak 16 éves vagyok,de én vigyázok a lassan 2 éves húgomra és 7 hónapos öcsénkre,soha nem lennék képes megütni,ahogy anyu sem.Hogy képes erre egy anya?
Míg te pár órát vigyázol a testvéredre, addig egy anya 0-24 órában készenlétben áll évekig. Van olyan helyzet, hogy már nagyon elszakad a cérna.
Es amúgy is a gyerekek szemtelenek. Ha 6000 fogom elmondani, hogy nem szabad, csak azért is meg fogja csinálni és tudja, hogy úgy sem kap semmi buntetét. Es késobb nem kell csodálkozni, ha tizen évesen nem tud a gyerekével bánni.
Honnan tudod,te hogy mennyit vigyázok rájuk,magán tanuló vagyok,minden gyerek után anyum 4 hónap múlva vissza ment melózni,orvos,van,hogy 12-24 ezeik...
Tudom mivel jár,engem soha nem ütöttek meg és mégis felnőttem.Volt büntetőszék,ahogy a húgomnak is,és nincs semmi gond,most kezdi a hiszti korszakot,eddig nem is ült soha a széken,ezen a héten már rákellet ültetni sajnos.. :( De akkor sem ütnénk meg soha.
Van egy nagyon jó könyv amit olvasott anyukám és én is elolvastam,ami arról szól,hogy hagyni kell a gyereket úgy enni ahogy akar.És azt vettük észre,hogy bejött úgy eszik mint a nem tudom mi... a szomszéd gyereket meg folyton piszkálják,ne borítsd ki,vigyáz,ne kolompolj,nem is eszik jó étvággyal azóta sem...
De nem ítélek el senkit,csak egyszerűen nem tudom megérteni.Van aki nem képes másképp fegyelmezni és ez szerintem nagyon szomorú :(
Akkor itt most a tökéletes emberek fogják egymást vállát veregetni?
Érdekes, én is kaptam egy-két pofont anyukámtól, de ettől még nem haragudtam meg rá, és nem éreztem úgy, hogy soha nem bocsátom meg neki. Mert igaza volt! Beláttam, hogy mennyire minősíthetetlenül viselkedtem vele.
Ami miatt pedig a mai napig lelki beteg vagyok időnként, az az apám-féle "pszichoterror".
Persze lehet ömlengeni, hogy sose vertem el a gyerekemet, de van annál kegyetlenebb módszer is...
Szóval csak óvatosan ítélni el azokat, akik néha rácsaptak a gyerek popójára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!