Mi a problémája másoknak azzal, hogyha szűkös anyagi körülmények között élve vállalnak 3-4 gyereket mások és anyuka otthon marad a gyerekekkel, mert apuka nem engedi dolgozni?
Egyrészt a gyerekek miatt tartom rossznak. Ha nem kapnak eleget enni, nincs fűtés, rendes cipő, nem kapnak gyógyszert stb. Én is így nőttem fel, nagyon sajnálom az ilyen gyerekeket.
Másrészt utálom amikor folyton panaszkodnak, verik az asztalt hogy nekik mi JÁR az államtól, az önkormányzattól, a védőnőtől, mindenki önző dög aki nem segít nekik egy kis pénzzel. Ha meg valaki azt meri mondani, hogy menjen az anyuka is dolgozni, akkor aztán jön a felháborodás meg a "nem csinálok lelki beteget a gyerekemből azzal, hogy bölcsibe adom mint a többi önző karrierista" szöveg.
Ő dolguk de mi lesz anyukával és a 3-4 gyerekkel ha apuka lelép, vagy mondjuk munkaképtelen lesz?
Egy kicsit felelőtlenségnek tartom azt aki egy fizetésre alapoz.
Ha arra gondolsz,hogy sokszor van olyan kérdés ki mennyire vállalna 3-4 gyereket,akkor érdekes,mindig az akad ki aki mondjuk nagyon kevés bevételre vállalta be,és Ő ugrik,hogy "nem lehet talán nagy családja két Tescos dolgozónak, 4 gyerekre össz 240eFt bevétel",na és Ő támad,hogy miért kéne 4-5-6száz ezres bevétel.
Nekem nincsen vele problémám ügyesek ha ennyiből tudnak nevelni 3-4 gyereket én 240ezerből 1et tudok nevelni de azt úgy,hogy nyaralni is el tudom vinni,és különböző pénzes programokra is.
A másik ha kevés a bevétel akkor dolgozzon mindkét szülő régen rossz ah az egyik a másikat nem engedi dolgozni.
Hát sztem ezzel semmi gond, elvileg az ember azért oszt-szoroz mikor babát vállal, esetleg látja, hogy szűken, de kijönnek..
Nekem ez a siránkozás dolog amit a többiek írnak, nem tetszik, simán kerülhet az ember olyan helyzetbe akár gyerek nélkül is, vagy 1-2-3-4 gyerekkel, hogy megváltoznak az életkörülmények, és bajba jut...
Mi nagyon nagyon meggondoltuk a gyerekvállalást, meg a hitelt is, jól be is nyaltuk a svájci frankosat, de még akkor is elvagyunk, de ha még vmi baj beütne, akkor nagy bajba kerülnénk, pedig csak 1 gyerkőc van...
Amúgy sztem egy nő 3-4 gyerek mellett már képtelenség, hogy dolgozzon amúgy is, de ez a megfogalmazás, hogy az apuka nem engedi...kicsit tényleg fura 2013.-ban...mint egy alárendelt viszony...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!