Mi a problémája másoknak azzal, hogyha szűkös anyagi körülmények között élve vállalnak 3-4 gyereket mások és anyuka otthon marad a gyerekekkel, mert apuka nem engedi dolgozni?
Azért mert egy idő után tartoznak ezzel, azzal, kisegíti őket az önkormányzat, segélyt kapnak, adományt kapnak...stb..és igen, idegesít, hogy mi meg gürizünk, hogy 1-nek mindent megadjak.
Én is fizetek lakbért, rezsit, ők meg ingyen élnek, és még így is sírnak. A lakás, az áram, a víz , az élet nincs ingyen, és marha idegesítő, hogy van aki felelőtlenül szüli a világra a gyerekeket, egyetlen percet sem dolgozott életében, és nem is fog, és az én adómból tartják el őket. És igen kimondom, sajnálom tőlük. Nem a gyerekektől, a szüleiktől. Nekem meg senki nem segítene, éhen is dögölhetnék ha mondjuk hirtelen megszorulnék kis időre, mert nincs tartozásom, hitelelmaradásom, így nem számítanék rászorulónak.
Azzal, hogy valaki szegényesebb anyagi körülmények közé, tartozás és segélykérés nélkül, a gyermekek jó ellátása mellett, ennyi gyereket vállal, nem zavar.
Nekem személy szerint nincs vele gondom, hiszen nem érint. Inkább csak sajnálom az ilyen családokat, főleg az így élő nőket, na meg a gyerekeket. Apuka nem ENGEDI dolgozni? Az milyen már? Egy felnőtt, egészséges, nem csökkent értelmű embert nem ENGED? Persze, nagyon szépen bele lehet verni a nők fejébe, hogy máshoz úgysem értenek, mint a szüléshez meg a házimunkához, csakhogy ez nem igaz. Csak a pasasnak kényelmesebb, hogy ő elmegy otthonról dolgozni, aztán hazajön, és beleül a készbe, neki megvan a mentsége, hogy miért nem kell sem házimunkát végeznie, sem a gyerekekkel érdemben foglalkoznia, hiszen ő DOLGOZIK kérem szépen. És ez a kényelme, hogy neki otthon ne legyen már semmi dolga, megér neki annyit, hogy a felesége ne keressen pénzt, a gyerekekre, meg úgy általában mindenre kevesebb jusson.
Mondjuk az is szép még, amikor ugyan meg van "engedve" a nőnek, hogy dolgozzon, de ettől függetlenül ugyanúgy az ő dolga otthon minden, mert hát az női munka.
Egyetértek az utolsó hozzászólóval..én is válaszoltam már előrébb..
nekünk 1 gyerek van, és nem is vállalunk többet, mert nem engedhetjük meg magunknak, DE! Ha véletlen minden védekezés ellenére babás lennék, és egészséges terhesség lenne, nincs az az isten, aki a pénz miatt rávenne, hogy elvetessem! és akkor igen, ha nem tudnánk előteremteni, és rászorulnánk, akkor igénybe venném a segélyt, bár 2 gyerek után úgysem jár semmi sztem...
Persze egsz más, ha vki felelős viselkedés mellett jut ilyen szituba, és más aki azért mert sggfej, vagy direkt erre megy rá, és a gyereknek akkor sincs cipője, és nem eszik gyümölcsöt, mert anyuka-apuka elcigizi, elissza, az egy másik szitu...
A háztartás megosztása sztem egy férfival 3-4 gyerek mellett lehetetlen, vagy én még nem láttam olyan pasit, aki magától képes meglátni, hogy épp mikor mire van szükség egy otthonban..:-DD Jobb, ha az egy kézben van, és mint fentebb is írtam, 3-4 gyerek mellett sztem lehetetlen még egy nőnek dolgoznia...de lehet csak én lennék rá képtelen.
Amúgy meg ha a hosszú távú anyagiakat nézzük, ha mindenki csak 1 gyereket vállalna, akkor az az 1 gyerek majdan csak egyik szülője nyugdíját tudja kitermelni...tehát ilyen szempontból az lenne a jó, ha minden családba legalább 2 gyereket vállalnának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!