Gyereket megütni nem szabad. Büntethető a szülő. Egyet értetek ti ezzel?
Hülyeségnek tartom.Néha kell a fenékre vagy a kézre ütés.
A pihent agyúak unatkoznak
Hát ezzel nem elözik meg a családon belüli eröszakot.Tapasztalatbol mondom engem ugyanis ott vertek ahol nem látják ha véletlenül észre is vett valaki valamit azt mondtam neki mentem az ajtonak lesetem a lépcsön stb.
Szoval ezek a gyerekek félnek hogy mi vár rájuk ha kiderül hogy othon bántják őket.
Én nem bántom a gyerekeimet ép a fent leirt okokbol de ezzel a törvényel nem fognak elérni semmit.
Pont azért mert a családon belüli eröszakra hajlamos emberek(legyen az anya vagy apa) kifelé jo példát mutat nem bántja a gyereket társaságba vagy az utcán.
Szoval ez is csak olyan hülyeség mint a gyerekmentes ado vagy mi fene.
Aki ezt kitalálta, biztosan nincsen gyereke!
Nem vagyok veréspárti, sosem bántom a gyermekeimet, hisz az erőszak erőszakot szül. De az, hogy egy kézre csapás, vagy egy popsira ütés ne férjen bele az ésszerű nevelésbe, azt elképzelhetetlennek tartom!
Rendőrként kérdezem, hogy ez a nevelő célzatú fenékre csapás minek fog minősülni? Kiskorú veszélyeztetése, vagy létre hoznak majd egy új bűncselekményt? Sajnos nem értem, s nem hiszem, hogy ezzel bármi is megelőzhető lenne.
Mi lenne a célja a tiltásnak? Talán az, hogy ne legyenek a gyermekek erőszakosak? Hm, akkor sok minden mást is be kellene tiltani!
13:35-ös vagyok!
Nos, ez ismét a rendőrséget fogja leterhelni! Rengeteg ügy, bizonyítani pedig nagyon nehéz. Kérdem én, hogy az eljárás alatt a gyermekek vajon hol lesznek? Elveszik a szülőtől, elviszik nevelő otthonba? Ez vajon jobb a gyereknek? S ha a szülőt felmentik, akkor mi lesz?
Érdekes felvetés! Megint csak kapkodunk a nyugat után, próbál az llam valamit alkotni, ami megint egy csomó alkotmányossági kérdést vet fel!
Ez a törvény külföldön sem képes megakadályozni a családon belüli erőszakot, nem is csoda. Szegény bántalmazott gyerekek nem foglalkoznak a törvénnyel, a kis lelkük azt hiszi, megérdemelték, hiszen feltétel nélkül szeretik a szüleiket, inkább hazudnak, de nem mondják el senkinek, hiszen nem erőszaknak, hanem természetesnek gondolják.
Nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket, de ez a törvény nem fog segíteni:(
Itthon sem segítene, ha bevezetnék, nekem pl. egy törvény se mondja meg, hogy neveljem a gyereket.
Csak az segítene, ha az emberek foglalkoznának egymással, és ha a védőnők is észrevennék a jeleket. Kellene, hogy a nemtörődöm, vállvonogatós orvosok is figyeljenek, a múltkor a fiam leesett a mászókáról, és a röntgenben hallottam, ahogy mondja a dokinő, hogy az előző kislánynak szinte minden csontja volt már törve, szóljon a gyámügynek? Mire mondta a másik, hogy minek csinálsz magadnak problémát, nincs elég dolgod? Na ezt a hozzáállást kellene inkább változtatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!