Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyereket megütni nem szabad....

Gyereket megütni nem szabad. Büntethető a szülő. Egyet értetek ti ezzel?

Figyelt kérdés
Ma reggel néztem a tv-ben,hogy még egy fenékre ütés sem megengedett,0 tolerancia van ezzel kapcsolatban is.ha valaki feljelent hogy rá csapsz rendszeresen a gyerek kezére még te lehetsz meghurcolva.nem kocka egy kicsit ez a törvény?nekem 2 fiam van egy 18 éves és egy másfél.nem vagyok verés párti,de ez egy kicsit túlzott nekem.nektek mi erről a véleményetek?
2010. szept. 13. 13:00
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem is túlzás, bár én nem szoktam megütni. De abból a szempontból jó, hogy így eléggé esélytelen az erőszakot toleráltatni.
2010. szept. 13. 13:06
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Hogy ez túlzás... Régen ugye szokás volt az iskolában a körmös, amire most sokan felháborodunk, hogy nehogy a tanár verje már pálcával a gyereket! Ez jogos. De mára már átestek a ló túlsó oldalára, mert már annyira féltik a gyerekeket és az ő lelküket, hogy lassan semmit nem szabad velük csinálni büntetésképpen... A tévében egyre több, hogy mostmár a gyerek veri a tanárt! Szóval szerintem az arany középút kéne. A tanár, felnőtt tekintélye maradjon meg, de azért nem kell egy gyereket agyba-főbe verni sem, mert azzal sem sokat lehet elérni. Az én fiam 2 éves és bár mindig azt mondtam, hogy sosem fogok kezet emelni a gyerekemre, bizony már voltak olyan szituk, amikor a kezére, fenekére kellett csapni, mert már nem lehetett máshogy hatni rá. Sőt, szerintem egy-két kamasz amit megenged magának, arra már én is azt mondom, hogy megérdemelne egy-egy atyai pofont!!! De csak a szülőtől és korának "megfelelő mértékben".
2010. szept. 13. 13:06
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

Hülyeségnek tartom.Néha kell a fenékre vagy a kézre ütés.

A pihent agyúak unatkoznak

2010. szept. 13. 13:07
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.egy kézráverés nem számít erőszaknak szerintem.a családon belüli erőszakot igy megakadályozni nem lehet,majd nálunk is felnőnek azok a gyerekek akik kint már bíróághoz fordulhatnak a szüleik ellen,és később olyan gyerek lesznek,hogy fél az ember egy kocsiban utazni velük.szomszéd 12 éves fia simán le k...za a tanárnőit.és be megy az anyuka ha kap egy intőt.
2010. szept. 13. 13:12
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát ezzel nem elözik meg a családon belüli eröszakot.Tapasztalatbol mondom engem ugyanis ott vertek ahol nem látják ha véletlenül észre is vett valaki valamit azt mondtam neki mentem az ajtonak lesetem a lépcsön stb.

Szoval ezek a gyerekek félnek hogy mi vár rájuk ha kiderül hogy othon bántják őket.

Én nem bántom a gyerekeimet ép a fent leirt okokbol de ezzel a törvényel nem fognak elérni semmit.

Pont azért mert a családon belüli eröszakra hajlamos emberek(legyen az anya vagy apa) kifelé jo példát mutat nem bántja a gyereket társaságba vagy az utcán.

Szoval ez is csak olyan hülyeség mint a gyerekmentes ado vagy mi fene.

2010. szept. 13. 13:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Aki ezt kitalálta, biztosan nincsen gyereke!

Nem vagyok veréspárti, sosem bántom a gyermekeimet, hisz az erőszak erőszakot szül. De az, hogy egy kézre csapás, vagy egy popsira ütés ne férjen bele az ésszerű nevelésbe, azt elképzelhetetlennek tartom!

Rendőrként kérdezem, hogy ez a nevelő célzatú fenékre csapás minek fog minősülni? Kiskorú veszélyeztetése, vagy létre hoznak majd egy új bűncselekményt? Sajnos nem értem, s nem hiszem, hogy ezzel bármi is megelőzhető lenne.

Mi lenne a célja a tiltásnak? Talán az, hogy ne legyenek a gyermekek erőszakosak? Hm, akkor sok minden mást is be kellene tiltani!

2010. szept. 13. 13:35
 7/10 A kérdező kommentje:
azt mondta a nő aki erről a törvényről beszélt,hogy mindent meg lehet beszélni,a pszichológus nő szerint meg,nagy szakadékok vannak kézrácsapás és verés közt.külföldön ezek a törvények már élnek,elképzelhetőnek tartom,hogy nálunk is bevezetik.de akkor neki kéne állni birósági épületeket építeni,vagy nincs munkájuk a bíroknak,ügyvédeknek?
2010. szept. 13. 13:39
 8/10 anonim ***** válasza:

13:35-ös vagyok!

Nos, ez ismét a rendőrséget fogja leterhelni! Rengeteg ügy, bizonyítani pedig nagyon nehéz. Kérdem én, hogy az eljárás alatt a gyermekek vajon hol lesznek? Elveszik a szülőtől, elviszik nevelő otthonba? Ez vajon jobb a gyereknek? S ha a szülőt felmentik, akkor mi lesz?

Érdekes felvetés! Megint csak kapkodunk a nyugat után, próbál az llam valamit alkotni, ami megint egy csomó alkotmányossági kérdést vet fel!

2010. szept. 13. 13:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez a törvény külföldön sem képes megakadályozni a családon belüli erőszakot, nem is csoda. Szegény bántalmazott gyerekek nem foglalkoznak a törvénnyel, a kis lelkük azt hiszi, megérdemelték, hiszen feltétel nélkül szeretik a szüleiket, inkább hazudnak, de nem mondják el senkinek, hiszen nem erőszaknak, hanem természetesnek gondolják.

Nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket, de ez a törvény nem fog segíteni:(

Itthon sem segítene, ha bevezetnék, nekem pl. egy törvény se mondja meg, hogy neveljem a gyereket.

Csak az segítene, ha az emberek foglalkoznának egymással, és ha a védőnők is észrevennék a jeleket. Kellene, hogy a nemtörődöm, vállvonogatós orvosok is figyeljenek, a múltkor a fiam leesett a mászókáról, és a röntgenben hallottam, ahogy mondja a dokinő, hogy az előző kislánynak szinte minden csontja volt már törve, szóljon a gyámügynek? Mire mondta a másik, hogy minek csinálsz magadnak problémát, nincs elég dolgod? Na ezt a hozzáállást kellene inkább változtatni!

2010. szept. 13. 14:02
 10/10 A kérdező kommentje:
utolsó,ott a pont!!
2010. szept. 13. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!