Engednéd gyermekedet hiperaktív gyerekkel barátkozni?
Te atya világ! A legtöbb embernek halvány lila gőze sincs arról mi a frász az a hiperaktivitás, de úgy kezelik a hiperaktív gyerekeket mintha leprás lenne!! Kiegészíteném azzal itt valamelyik válaszolót, hogy a hiperaktiv gyerek NEM SÉRÜLT gyerek, mert a szellemileg, értelmileg, mozgásilag korlátozott neveztetik sérültnek.
A fiam is hiperaktív, és kiráz a hideg az ilyen emberektől.
Tudjátok mit, mondok valamit. Mivel a fiam hiperaktív, az ovódai beszoktatás két hónapig tartott, és bennt voltam vele végig. Az egy dolog hogy túlmozgásos, rohangál, sokszor dührohamot kap mert valami nem úgy sikerül ahogy ő szeretné, nem tud figyelni, összpontosítani, épp ezért ki is rekesztik a közösségi játékokból. Viszont: a NORMÁL
...Normál gyerekek nyomdafestéket nem tűrően beszéltek, agressívoskodtak, harabdálták egymást és verekedtek.
a hiperaktív gyerek nem agresszív!!!! Nézettek már utánna egy gyógyped szótárban!
...és az ilyen emberek miatt lesz az én gyerkem kirekesztett, fekete bárány. Nem csak a gyerkem, hanem én is.
Neked hogy esne kedves kérdező, hogyha lenne egy kedves okos gyerked, akit születése közben ért egy kis oxigénhiány,kiderül róla hogy hiperakív, elkerül közösségbe, és A TE GYEREKED HÁTA MÖGÖTT is beszélnének rólad meg a gyerekről, hogy ki kivel engedi barátkozni. Mintha a gyereked egy undorító valami lenne, amit messziről elkerülünk, de még rá se nézzünk! Óriási előítélet, és borzasztó tudatlanság!
Köszönöm hogy megerősítettétek bennem ezt!!!
helyesen: harapdálták, utána, nézzetek
Nézz már utána egy helyesírási szótárban....
Nem kell lenézni azokat, akik még nem nagyon találkoztak ezzel a jelenséggel, ezért hiányosak az ismereteik. Te mennyit tudtál róla, mielőtt kaptál egy hiperaktív gyerkőcöt?!
Azért mert elütöttem egy billentyűt nem kell a helyesírási szótárt emlegetni.
Másrészt tudtam a hiperaktivitásról, mert tanultam gyógypedet is.
Harmadrészt meg ne általánosíts, mert nem minden hiperaktív gyerek harap. Amit talán egy újságcikkben vagy online szótárban találsz nem minden esetben fedi a valóságot. Hidd el olvastam erről egy pár szakkönyvet.
Az én gyerkem nem harap, szemben azzal az egészségessel aki úgy homlokon harapott egy kislányt hogy ott maradt a foga nyoma, a másiknak meg kivérzett a keze a harapástól.
Teljesen mindegy ki mit gondol, saját magad árultad el, hogy vajon én mit tudtam az előtt a hiperaktívitásról még mielőtt gyerekem született volna. Honnan kellene nektek tudni mi is az a hiperaktivitás? Itt van a kutya elásva:
Mert aki semmit nem tud valamiről kérem ne ítélkezzen és törjön pálcát más ember, család feje felett.
Nem vagyunk leprásak, de úgy látom ezen a fórumon ez teljesen mindegy, győz a gőg és ego, az empátia hiánya, a másik ember elfogadásának hiánya, a lenézés, a gúny, és tudjátok mit, legyen nektek igazatok! Kerüljetek el minden hiperaktív gyerket!
Csak a Jóisten ne adja hogy szüljetek még egy gyereket, és a Jó Isten megajándékozzon egy az enyémhez hasonló értékes tünemény gyerekkel. Mert akkor a hozzátok hasonlókkal fogtok találkozni, és csak te fogsz a gyerekednek maradni, csak te fogsz kiállni mellette, te fogsz vele játszani senki más, mert a paradigma és az előítélet erősebb bárminél is!
"Neked hogy esne kedves kérdező"
Én mint "kedves kérdező" szintén egy hiperaktív gyermek anyukája vagyok és a kérdést azért tettem fel ,mert tudomást szereztem róla ,hogy a családból kiszivárgott információk alapján úgy emlegetik a kisfiamat ,mint :"a hiperaktív gyerek " :O ...
Ezért tettem fel a kérdést ,hogy nem e lesz a végén még ebből probléma ,hogy esetleg eltiltják az anyukák a fiaikat az én kisfiamtól .
Nálunk is születési probléma áll a háttérben ,sokat szenvedtünk az ovis évek elején,mind mi ,mind pedig az óvónénik.Gyakran éreztem magamat megalázva,számonkérve ,a nevelési tanácsadóban lezajlott hosszas pszichológusi vizsgálódásokat sosem feledem ;) ... De szerencsére sokat javult a helyzet ,bár azt látom,hogy még mindig vannak problémáink,de nagycsoportban már szépen együttműködött az oviban,elértük,hogy MEGSZERETTÉK az óvónénik ,azt mondták meg kellett ismerniük ,mert ők azt hitték,hogy 4 évesen azért nem figyel rájuk,mert rosszalkodni akar (figyelemhiány ) ,a túlmozgásosságát is tudja már azért kontrollálni,ha nagyon akarja .
Az óvónénik mondták egyébként róla,hogy szót fogad,együttműködik,emellett játékosabb ,mozgékonyabb mint a vele egykorúaknál megszokott .
Kedves hiperaktív gyermek anyukája ! Hiszen olvashattad milyen kedvesen ,aranyosan írtak itt arról,hogy engednék persze a gyereküket barátkozni,nem tehetnek róla,hogy nekik nincsen mindig reális képük a hiperaktivitásról ...hiszen nem élnek benne mint te és én .
Ismerős egyébként ahogy reagálsz ...évekig haragudtam az egész világra ,míg meg nem tanultam együttélni ezzel és elfogadni... :(
"Mert akkor a hozzátok hasonlókkal fogtok találkozni, és csak te fogsz a gyerekednek maradni, csak te fogsz kiállni mellette, te fogsz vele játszani senki más, mert a paradigma és az előítélet erősebb bárminél is!"
Pontosan hány éves ez a gyermek :) ?
Nagyon sokat alakulnak ám az évek alatt,az én fiam kifejezetten társasági meber lett mára,míg 5 évesen nem volt hajlandó megosztozni dolgokon,mindenért sírt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!