Engednéd a gyermekedet hiperaktív kisgyerekkel barátkozni?
Az egyik gyermek nagyon alkalmazkodó ,nagyon nyugodt,a másik túlmozgásos,akaratos,csak neki lehet igaza,képtelen alkalmazkodni,mégis nagyon szeretik egymást valamilyen érthetetlen okból kifolyólag,elválaszthatatlannak tűnnek.
A hiperaktív gyermek szülői háttere rendezett ,sokat foglakoznak vele,fejlesztésekre hordják és nagyon hálásak azért,hogy a másik kisfiú kitart a problémás gyeremekük mellett ,ha játszanak a gyerekek egymással náluk,akkor sosem hagyják őket magukra,hanem szemmel kísérik ,hogy éppen mit csinálnak.
6 éves fiúgyerekekről van szó.
Lehet,hogy a barátkozást azonnal meg kellene szüntetni,mert később súlyos bajok lesznek a nyugodt kisgyerekkel is ,mert eltanulja a rosszalkodást a barátjától .
Mivan? Az alapbeállítottság genetikailag meghatározott.Nem tanulel semmit.
És hogy képzeled,hol a hiperaktivitás határa? aki kicsit gyorsabb mint a másik? vagy aki nagyon?
Nem kéne elzárni egy gyorseszű gyereket a lassú felfogásutól mert még eltanulja?
Gondolkodj már egy kicsit
Ezt nevezik látens szegregációnak!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem a kérdezővel van a probléma, hanem a pedagógusokkal, hogy nincsenek a szülők felvilágosítva a hiperaktivitás mibenlétjéről, hiszen ők nincsenek tisztában a szakmai-eü hátteréről ennek az egésznek, és szubjektív véleményük alapján gondolkodnak így, és csupán jót akarnak sajátjaiknak.
Szintén ez a helyzet pl a down kóros gyerekekról, és pl az autistáknál is. Sok iskolában tervezik az integrált oktatást (tehát együtt mindenki), és van is több helyen jelenleg is, csak azt a szerencsétlen szülőt felejtik ki a körforgásból.............
Egy tanulmányt végeztek még 2002-ben, hogy ültetnék a szülők cigány gyerekek mellé a gyerekeit. Meglepő válasz: 97%-uk nem. Miért? Mert féltek hogy eltanulja a rosszat. ...ez csak példa, nem ide illik, csak úgy eszembe jutott...
Természetesen nyugodtan barátkozzanak!!!! Semmi baj nem lesz!!! És kérem a kérdezőt ne kezelje fenntartással ezt a dolgot, hanem próbáljon elfogadni!!!!!!!!!
"hiperaktívtól nem,figyelemzavaros,nehezen kezelhetővel viszont nem biztos,hogy engedném játszani"
Szerintem ezek a dolgok amikről írsz nagyjából szeretnek együtt előfordulni,nem csak úgy,hogy hiperaktív és emellett könnyen kezelhető.
Orvosilag diagnosztizált a kisgyerek,minden tünetét produkálja a hiperaktivitásnak .
Azaz túlmozgásos ,akaratosabb,sírósabb,nyugtalanabb is,az is igaz,hogy nagyon képes kimutatni a szeretetét,aki őt elfogadja azokhoz talán túlzottan!(ettől félek is) is ragaszkodik.
Agresszívnek nem agresszív,nem ebben nyílvánul meg a dolog,de sokkal,sokkal kevésbé tud alkalmazkodni,mint az átlagos gyerek,ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné akkor sírni kezd,nem rendelkezik olyan önkontrollal úgy mint egy hasonló korabeli gyerek.
Viszont egyre gyakrabban fel sem tűnik nekem,hogy hiperaktív lenne,mert annyira változott egy-két év alatt,hogy egészen közelít egy elfogadható szintre,néha órákig eljátszanak úgy,hogy semmi problémájuk nincsen,nekem még pózolnak is és gyönyörű ölelgetős baráti képeket csináltam róluk,tündériek együtt,annyira láttszik rajtuk,hogy boldogok attól,hogy a kis barátjukkal vannak.
de utálom az ilyen kérdéseket. felnőtt emberek hogy lehetnek ilyenek, hogy egyáltalán megfordul a fejükben az eltiltás???? a gyermekük egy normális gondolkodó emberke és képesek lennétek elrontani előítéleteitek miatt?????
nem is értem mi a gond a hiperaktív kisgyerekekkel, ha egy 6 éves el lehet rontani akkor rosszul van nevelni, az nem a kis barátja hatása hanem a szülő szegénységi bizonyítványa.
én nemhogy engedném, támogatnám, hagy tanulja meg időben, hogy mások vagyunk és mindenkit úgy kell elfogadni, amilyen! és ne legyen előítélete csak mert túlmozgásos valaki :O
Szerintem borzasztóan szemellenzős vagy, és szomorú, hogy még mindig mennyi ilyen ember van, mint te.
Tudod a gyerekek ezért is őszinték, mert nem azt nézik, hogy az ostoba felnőtt társadalom vajon elfogadja-e a barátjukat, hanem egyszerűen ők szeretik, és ez a fontos.
Remélem ezt a felfogást nem neveled bele a gyerekedbe, mert sokkal több olyan ember kellene mint a kicsi, és inkább neked kellene tőle példát venned.
"jól csak a szívével lát az ember, ami igazán fontos az a szemnek láthatatlan".
A kisfiad érzi az igaz szeretet, barátságot, ne vedd el tőle csak azért mert te mint a legtöbb felnőtt már nem a belső hangra, érzésekre figyelsz, hallgatsz hanem a szemre, társadalomra, a tévesen kialakult sztereótípiákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!