Természetes, hogy egy hiperaktív gyerek szülője folyamatosan mentségeket keres a gyermeke viselkedésére, próbálja elfogadtatni annak ellenére a gyermekét, hogy zavaró mások számára a folyamatos izgágaság?
Ilyen mentségekre gondolok,hogy "sajnos ő figyelemzavaros nehéz neki kontrollálnia magát ,türelmet kérünk,fejlesztésre járunk " .
És mindemellett azt hangsúlyozza szánalmas módon,hogy figyeljék csak meg a gyermeknek milyen jó szive van ,segítőkész ,kedves annak ellenére,hogy szélsőségesen nyugtalan és türelmetlen .
De tényleg, mégis mit kellene tennie a szülőnek?
Zárja be valahová az "izgága" gyerekét, hogy még véletlenül se zavarhasson olyan empátia-hiányos embereket, mint mondjuk téged?
Egy normális szülő ilyen esetekben megpróbálja a lehető legjobb szempontból nézni a gyermekét, és igenis vágyik arra, hogy az ő gyerekét is elfogadja a társadalom.
De látod, mindig lesz, aki akadékoskodik, ahogy te magad is teszed, és az ilyen hozzáállás nem segíti a gyermeket abban, hogy valamerre is fejlődjön.
Komolyan, mit akarnál?
Azért hangsúlyozza az ilyen anya a pozitív tulajdonságait a gyerekének, mert szerintem ilyenkor saját magának is mondja.
Egy teljesen (most bocsánat a szóhasználatért) normális gyerek is megtudja a szülőt csinálni idegileg..hát még egy figyelem zavaros!!!Ilyenkor illik tolerálni a dolgot és megértőnek lenni.
Úgy látom te egyikben sem jeleskedsz.
Én elsüllyednék a helyedben konkrétan..
először is tanuld meg elfogadni a gyermeked. Ő ilyen, ha nem fogadod el a szánalmam mentségek szánlamasak maradnak. Az én gyerekem is problémás és nehéz volt elfogadni,ohgy más mint a többiek problémákat okoz neki olyan ami másnak nem. Vagy,ohgy vannak dolgok amiért furcsán, rosszalóan néznek ránk a játszón.
elfogadtam őt ilyennek és azóta sokal könnyebb nem keresek mentésgeket a vislekedésére, hanem értékelem benne a jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!