Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha hiperaktív a gyerkőc, hol...

Ha hiperaktív a gyerkőc, hol kell elkezdeni?

Figyelt kérdés

Már régóta érlelődik bennem a fiam tünetei alapján. Nemrég csináltam egy hiperaktivitást vizsgáló tesztet, és kijött, hogy nagy valószínűséggel az.

Hol induljak el? Merre? Hogyan? Hova kell először menni?

nevelési tanácsadó? Annak mi a folyamata? Először én megyek be, majd a gyerkőcöt is vinni kell?

Hogy fejlesztenek egy hiperaktív gyereket, ha nem tud figyelni két percnél tovább, nem érdekli semmi, és csak örjöng, menekül a helyzetből?

Aki már végigment ezen leírná hogy hogy is történnek ilyenkor a dolgok?

2013. máj. 23. 15:18
 1/3 anonim ***** válasza:
A körzeti Nevelési Tanácsadót felhívod, adnak időpontot (lehet több hetet is kell várni) és oda már viszed magaddal a gyermeket is. Egy pszichológus vagy egy pszichopedagógus esetleg egy gyógypedagógus fogja megvizsgálni. A további teendőket ők fogják meg mondani. (valóban hiperaktív, elküldenek az Országos Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői Bizottsághoz, egyéb terápia, neurológia, egyéb kivizsgálások stb.) Ha nagyon sokat kell várni akkor időközben a neurológiára is elmehetek (beutalóra szükség lehet amit a gyerek orvos ad ki, kérdezd meg, hogy a körzeti neurológián tudnak e fogadni vagy máshova kell menni, mond el miért szeretnél hozzájuk menni) Sajnos most pont jön a nyár is és lehet mindegyik helyen sokat kell várni az időpontig. Addig is van egy könyv ami szerintem nagyon jó. Szűcs Marianna: Esély vagy sorscsapás?!
2013. máj. 23. 15:31
 2/3 anonim ***** válasza:

A Gekko-s tesztet csináltad? Annak ne higgy, inkább vidd rögtön szakemberhez, ha gyanúd van. Szerintem a gyermekorvoshoz fordulj először, hogy mit ajánl. Lehet, hogy nem hiperaktív, hanem más probléma van.

Gyógypedagógus anyuka

2013. máj. 23. 16:00
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Megmondom, nagyon félek. Ma is program volt az oviban. Miért is ne az én fiam csinálta megint a balhét, toporzékolt, üvöltött, hisztiroham. Szintúgy mint anyáknapján. Boltba már nem megyek vele, mert már többször idegenek leordították a fiam. :(

Nem sétál, mindig szalad, állandóan baleset éri. Pörög ezerrel, rohangál, nem bír megülni egy helyben. Ha már valami nem úgy van mint ahogy szokott, vagy ő gondolja dührohamot kap. Várni nem tud egy percet sem semmire. Ha talákozunk bárkivel, vagy épp az óvonővel beszélek és ő ott van ráncigál és üvölt. Rajzolni nem szeret. Szeret, kb 1 percet. Érdekesebb az asztalt a kezét összefirkálni mint a papírt. Végül eldobál mindent. Két-három percnél többet nem játszik semmivel, gyorsan megunja. Az oviból második nap elküldték délelőtt, megkértek ne is ebédeljen ott, végképp ne aludjon ott, úgyhogy 11.30-ra megyek érte minden nap. Csoportos foglalkozásokon nem vesz részt, elvonul. Toranórán ritkán csinálja a feladatot, ha megkéri csinálja dühroham, úgyhogy inkább ráhagyják. Imádom a fiam, de annyit sírtam már mi lesz vele. Főleg most, hogy közölték nem maradhat kiscsoportba annyian lesznek jövőre, úgyhogy középső. Ott már elvárások vannak, feladatok. Nagyon elszomorít, hogy nem tudja a többieket utólérni, és mindig ő lesz a fekete bárány. Beszélni sem megy. Nagy nagy levegőt vesz mielőtt kimondana egy szót, máskor meg beszél folyamatosan, de nem tisztán, nem helyesen, pedig mindig mindig vele vagyok, játszunk, beszélgetünk, és egyszerűen így sem megy.

A meseolvasás is kudarc számomra. Egy időben a Boribont kétszer háromszor is végig olvastam neki, most ott tartunk, hogy minden mesekönyvet kilök a kezemből. Rettentően alszik, forgolódik, össze-vissza. Elalvásnál is olyan izgága mint egy sajtkukac. Szinte nincs egy nyugodt perce sem. Mindig csinál valamit, benne van a keze mindenben. A gyerekektől fél, az emberektől fél, nem szólal meg, nem kommunikál velük, engem rángat hogy menjük el onnan. Menekül az ilyen helyzetekből, és pl. a rendezvényekről is. Ahol már több ember van rosszul érzi magát és azonnal távozni kell a helyszínről. Még csak 3,5éves, de már őszülök. Egy kis faluban élünk, 25km-re tudnám vinni fejlesztésre, de az óvonő közölte kár fejleszteni mert nem is figyel, nem lehet vele együtt dolgozni.

Nem tudom hogy tudnék neki a legjobban segíteni.

Szerintetek ha kap egy papírt a nevtanból hogy problémás, akkor az óvodának is kutya kötelessége lesz a fiam szinvonalánál nem többet követelni, és a képességeihez képest fejleszteni? Mert most az a helyzet, hogy az óvónő tartja a kis foglalkozást, ő meg el van vonulva félre. Így nem fejlődik. :(

Köszönöm ha válaszoltok.

2013. máj. 24. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!