Nem túlzás már ez egy kicsit amit anyum csinál?
Nekem csak a cumisüvegezés furi, tehát egy maradt a sok közül. :) A lányomtól elvették a cumit alváskor az oviban, amikor 4 éves volt, és megmutatták neki, hogy a "nagyok nem cumiznak, hanem inkább a hüvelykujjukat cumizzák". Válaszul a kiscsaj még bőven iskolás korában is szopta az ujját elalváskor, mert nem tudott leszokni róla... Semmivel sem volt jobb. A cumit meg lehet neki magyarázni majd, hogy az iskolások már nem használják, és annyi. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez így általános és természetes, de mindenesetre fel lehet nőni így is. :)
A cumisüvegezésről nekem az jutott eszembe, hogy anyukád valahogy szeretné még tovább megtartani "babának" a kislányt, hogy ne nőjön fel, és ez viszont már anyukádnál vet fel lelki problémákat, valamiért nem tudja elengedni a gyereket. Persze, hogy nem jó a tesódnak sem, sok-sok problémát okozhat neki. De ennek ellenére (bár nem írtad, hány éves vagy) nem valószínű, hogy tehetsz bármit is, hiszen te is a gyereke vagy édesanyádnak, biztos, hogy nem fogod megoldani, akármit mondasz is neki. :(
26 éves vagyok amúgy, 20 év van a tesóm-és köztem, nekem is van gyermekem már, és tudom, nehéz dolog, h megnőnek, de ez egy normális folyamat..:) Igaz az én kisfiam még csak 1 éves, de ő már nem cumizik..:) Kislányom ugyanannyi idős, mint a tesóm (igen egyszerre volt a terhesség..:-) )és ő már önálló, 3 éves kora óta pohárból issza a kakaót, nem cumizik, mondjuk ő nem is volt nagy cumis, egyedül törli ki magának már régóta..:)
Amúgy a tesóm fiú! :-)
1. vagyok még mindig... még mindig úgy gondolom, hogy anyukádnak segítségre van szüksége! Biztos vagyok benne, hogy nem tudja elengedni a babáját, hiszen már nem baba... kicsit sem!
És azt te se mondhatod, hogy a több dologgal egyet értesz, hiszen kiírtad a kérdésbe az összeset, magyarul mégse tartod helyesnek... csak a védelmére keltél.. mintha valaki bántani akarná.. pedig jobb lenne, ha segítséget kérnétek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!