Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted belefér néha egy-egy...

Szerinted belefér néha egy-egy pofon vagy fenékre csapás fegyelmezésként?

Figyelt kérdés

Mikor párommal gyerekek voltunk, nálunk igenis volt néha ilyen irányú fegyelmezés, s jól nevelt gyerekek voltunk. Ellenben a húgomnál már nem volt ilyen irányú fegyelmezés, így ő nagyon szemtelen és rossz gyerek lett.

Ha lesz gyerekünk, szerintem néha belefér egy-egy pofon vagy fenékre csapás, nevelő célzattal. Mit gondoltok róla? Nagyon elítélendő?

2013. ápr. 8. 08:58
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
85%

Nem olvastam végig a váalszokat, bár lehet kellett volna.

Én csak a mi példánkat tudom hozni.

2,5 éves nagy a kcisi 7 hónapos. Nem vagyok híve a verésnek, az hogy valaki néha odacsap(Nem ver!!), figyelmeztető céllal, tegye az ő dolga.

Soha nem kapott ki a lányom, néha éppen rácsaptam a kezére, ha már nem értett,hogy nem nyúl a konektorba,vagy vmi veszélyeset csinált. De ez akkor,mikor már 100adjára sem értette.

De tegnap viszont katasztróa volt,e gész nap annyira de annyira rossz volt, hogy a 2,5 év összes rosszaságát fölülmúlta. A ire az tette fela pontot, amikor a kishugát direkt fellökte egymás után 3szor is, na akkor jött a büntisarok és a kézrecsapás. És segített, mert ma mint a kisanygal úgy vigyázott rá nehogy fellökje

2013. ápr. 8. 14:23
 52/59 Adri1616 ***** válasza:
19%

Hát kedves utolsó, egyesek szerint akkor Te vétettél a magyar törvények ellen és sérted a gyereked jogaid.

szerintem és néhány válaszoló szerint ez egy átlagos atyai és nevelő célzatú cselekedet. Ez lett a "vita" tárgya. :-D

2013. ápr. 8. 14:28
 53/59 anonim ***** válasza:
28%
Hat nagy batorsagra vall megutni egy gyereket. Ezzel agressziora tanitja az ember, meg felelemre, nem a helyes viselkedesre. Gratulalok.
2013. ápr. 8. 14:32
 54/59 anonim ***** válasza:
68%
Jaj utolsó ne dramatizál,egy legyintéstől nem lesz agresszív ellenben a nem nevelés,túlféltés,mindent engedés súlyos károkat okozhat a gyerekben
2013. ápr. 8. 14:36
 55/59 Golan Trevize ***** válasza:
68%

"Ezzel agressziora tanitja az ember"

Konkrét ellenpéldát ismerek, amikor egy gyereket úgy neveltek, hogy soha nem kapott ki, soha nem szidták le, hanem mindent "megbeszéltek" vele.

Majdnem kitiltották az óvodából, nevelési tanácsadóba meg gyermekpszichológushoz kellett vinni a gyereket, mert annyira agresszív volt. Azon felül, hogy senkinek nem fogadott szót, sőt, direkt kereste, hogy mivel bosszanthat másokat.

2013. ápr. 8. 14:38
 56/59 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. ápr. 8. 15:44
 57/59 anonim ***** válasza:
50%
Érdekes egyébként. Én azt ítélem el nagyon, aki VERI a gyerekét. Tehát értsd ezalatt azt, hogy rendszeresen bántalmazza, ebben pofon, rúgás, ütés minden van. No ezt nagyon elítélem. A nevelő célzattal adott pofon (szökőévben 1....) vagy fenékre pacsi azt el nem ítélem, de nem az én világom, nekem nem fér bele. Vagyis úgy mondom, hogy a pofon semmiképp nem fér bele, én megalázónak tartom. De ennek ellenére én is kaptam gyerekként 1-1 pofont anyukámtól vagy fenékre csapást és nem lettem sérült, szeretem a szüleimet, jó a kapcsolatunk. Ha ilyen helyzetben elcsattan egy tasli vagy fenékre pacsi, azzal úgy vagyok, hogy lehet, pont jókor jött és ezzel a gyerek egy életre megtanulja, hogy valamit pl. nem szabad. Jó példa erre a kolléganőm, aki a fiát egyszer ütötte meg, de akkor jó párat a fenekére ütött, de a gyerek egy életre megtanulta, hogy nem szabad azt csinálni amit csinált (már nem emlékszem pontosan, hogy mitől borult ki a bili náluk). 5 éves kislány anyukája.
2013. ápr. 8. 21:13
 58/59 anonim ***** válasza:
53%

Hat nagy batorsagra vall megutni egy gyereket. Ezzel agressziora tanitja az ember, meg felelemre, nem a helyes viselkedesre. Gratulalok.

57-es vagyok. Na ez butaság. Pont a saját példámon látom, hogy ez nem mindenkinél van így, illetve nem csak ez befolyásolja, hogy milyen lesz az ember.

Mint írtam, anyunál elcsattant 1-2 pofon amíg gyerek voltam, de agresszívnak egyáltalán nem vagyok nevezhető, sőt.

2013. ápr. 8. 21:16
 59/59 anonim ***** válasza:
23%

egyrészt nem attól jól nevelt vagy rossz egy gyerek, hogy ütik vagy sem, szép szóval is lehet jó gyereket nevelni

azt hiszem bátran mondhatom hogy a kisfiam jó gyerek (oviban is ezt mondják) pedig soha nem ütöttük meg, lassan 4 éves

nekem még csak késztetésem sem volt erre soha

pedig nem vagyok a türelem mintaszobra, néha kiabálok, de megütni nem

másrészt szerintem csak olaj a tűzre, legalábbis ha nagyon belelendül a hisztibe, és én kiabálok, akkor csak még rosszabb lesz, viszont ha nyugodt maradok, sokkal hamarabb megnyugszik ő is

2013. ápr. 8. 22:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!