Szerinted belefér néha egy-egy pofon vagy fenékre csapás fegyelmezésként?
Mikor párommal gyerekek voltunk, nálunk igenis volt néha ilyen irányú fegyelmezés, s jól nevelt gyerekek voltunk. Ellenben a húgomnál már nem volt ilyen irányú fegyelmezés, így ő nagyon szemtelen és rossz gyerek lett.
Ha lesz gyerekünk, szerintem néha belefér egy-egy pofon vagy fenékre csapás, nevelő célzattal. Mit gondoltok róla? Nagyon elítélendő?
Nem olvastam végig a váalszokat, bár lehet kellett volna.
Én csak a mi példánkat tudom hozni.
2,5 éves nagy a kcisi 7 hónapos. Nem vagyok híve a verésnek, az hogy valaki néha odacsap(Nem ver!!), figyelmeztető céllal, tegye az ő dolga.
Soha nem kapott ki a lányom, néha éppen rácsaptam a kezére, ha már nem értett,hogy nem nyúl a konektorba,vagy vmi veszélyeset csinált. De ez akkor,mikor már 100adjára sem értette.
De tegnap viszont katasztróa volt,e gész nap annyira de annyira rossz volt, hogy a 2,5 év összes rosszaságát fölülmúlta. A ire az tette fela pontot, amikor a kishugát direkt fellökte egymás után 3szor is, na akkor jött a büntisarok és a kézrecsapás. És segített, mert ma mint a kisanygal úgy vigyázott rá nehogy fellökje
Hát kedves utolsó, egyesek szerint akkor Te vétettél a magyar törvények ellen és sérted a gyereked jogaid.
szerintem és néhány válaszoló szerint ez egy átlagos atyai és nevelő célzatú cselekedet. Ez lett a "vita" tárgya. :-D
"Ezzel agressziora tanitja az ember"
Konkrét ellenpéldát ismerek, amikor egy gyereket úgy neveltek, hogy soha nem kapott ki, soha nem szidták le, hanem mindent "megbeszéltek" vele.
Majdnem kitiltották az óvodából, nevelési tanácsadóba meg gyermekpszichológushoz kellett vinni a gyereket, mert annyira agresszív volt. Azon felül, hogy senkinek nem fogadott szót, sőt, direkt kereste, hogy mivel bosszanthat másokat.
Hat nagy batorsagra vall megutni egy gyereket. Ezzel agressziora tanitja az ember, meg felelemre, nem a helyes viselkedesre. Gratulalok.
57-es vagyok. Na ez butaság. Pont a saját példámon látom, hogy ez nem mindenkinél van így, illetve nem csak ez befolyásolja, hogy milyen lesz az ember.
Mint írtam, anyunál elcsattant 1-2 pofon amíg gyerek voltam, de agresszívnak egyáltalán nem vagyok nevezhető, sőt.
egyrészt nem attól jól nevelt vagy rossz egy gyerek, hogy ütik vagy sem, szép szóval is lehet jó gyereket nevelni
azt hiszem bátran mondhatom hogy a kisfiam jó gyerek (oviban is ezt mondják) pedig soha nem ütöttük meg, lassan 4 éves
nekem még csak késztetésem sem volt erre soha
pedig nem vagyok a türelem mintaszobra, néha kiabálok, de megütni nem
másrészt szerintem csak olaj a tűzre, legalábbis ha nagyon belelendül a hisztibe, és én kiabálok, akkor csak még rosszabb lesz, viszont ha nyugodt maradok, sokkal hamarabb megnyugszik ő is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!