Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted belefér néha egy-egy...

Szerinted belefér néha egy-egy pofon vagy fenékre csapás fegyelmezésként?

Figyelt kérdés

Mikor párommal gyerekek voltunk, nálunk igenis volt néha ilyen irányú fegyelmezés, s jól nevelt gyerekek voltunk. Ellenben a húgomnál már nem volt ilyen irányú fegyelmezés, így ő nagyon szemtelen és rossz gyerek lett.

Ha lesz gyerekünk, szerintem néha belefér egy-egy pofon vagy fenékre csapás, nevelő célzattal. Mit gondoltok róla? Nagyon elítélendő?

2013. ápr. 8. 08:58
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
30%

Nem beszélgetek saját magammal nem tudom miről beszélsz.Néha hiába fogod a kezét és viszed el,de kérdezz csak meg egy jó pszichológust.

Nem értem miért veszik egy kalap alá azt ha a férj veri a feleséget és azt hogy néha rálegyintesz a gyereked kezére,fenekére,a kettő nem ugyanaz.

2013. ápr. 8. 09:44
 22/59 zabmester ***** válasza:
92%
A fenékre csapás nálam belefér, olykor, nem állandó jelleggel. Viszont a pofon nem. Az nálam se nem nevelés, se nem büntetés, az megalázás. A szájára már volt, hogy rácsaptam, amikor felvette azt a prosztó és gusztustalan szokást, hogy köpköd, és hiába volt mindenféle szép szó, magyarázás, tiltás, büntetés, na kapott két három alkalommal a szájára, és abba is hagyta. De pofozni? Azt nem tenném.
2013. ápr. 8. 09:45
 23/59 Adri1616 ***** válasza:
78%
Mert nem az ő gyereke. Több neveltetésű gyerek jár oda. Nem tud megkérdezni minden szülőt hogy ugyan hogyan nevelik a csemetéjüket. Szerintem a szülő dolga a jónevelést elérni a saját gyerekénél, a pedagógus pedig egy támogatás. Hozzáteszem attól függetlenül, hogy azt mondom van az a szituáció amikor rá kell csapni a gyerek popsijára, a rosszullét és a düh kerülget amikor azt látom az utcán h megfogja a gyereket és ráncigálja és üti ahogy éri. Na azt nem. Én azt már verésnek
2013. ápr. 8. 09:46
 24/59 Adri1616 ***** válasza:
Bocsi elment mielött befejeztem. Szóval azt már verésnek hívom. És családon belüli erőszaknak :-S
2013. ápr. 8. 09:48
 25/59 anonim ***** válasza:
53%
Adri,nem fogják fel,hogy az,hogy néha rálegyintesz a fenekére,kezére, az nem egyenlő a veréssel,csak járatják a szájukat,aztán pár év múlva jönnek sírni,hogy de jó lett volna ha akkor nem csak azt mondom ejnye-bejnye,nem minden gyerek ért abból,hogy elviszed,és 50szer elmondod miért nem szabad,manapság már tilos gyereket nevelni,tilos rászólni,néha rálegyinteni,tilos megkérni csináljon valamit,manapság csak joga van a gyereknek és úgy kell bánni vele,mint a hímes tojással,különben sérül a lelkivilága.Csak azt nem értem miért nem fogják fel végre,ez a módszer és az agyonverjük és mindenért megverjük a gyereket módszer sem megfelelő.
2013. ápr. 8. 09:51
 26/59 anonim ***** válasza:
52%

Pedig a kérdező és a 67%-os ugyanaz, ugyanaz a szóhasználat, ugyanaz a történet, a 67%-osnál olvastam folyton a húgáról, akit soha nem ütöttek meg, aztán hogy elszemtelenedett. Úgyis le fogod tagadni, úgyhogy ezt a kérdést tovább nem is forszíroznám, de muszáj volt leírnom.

További szép napot.

2013. ápr. 8. 09:51
 27/59 anonim ***** válasza:
41%

Nem olvastam még el a válaszokat. Engem is vertek gyerekként, én pont ezért nem csinálnám ezt a gyerekemmel, mert tudom milyen érzés. De sajnos tapasztalnom kellett, hogy nekem ez a "természetes", ezt szoktam meg. Iszonyatos harcokat vívok magammal, hogy NEM NEM NEM.

Na egyszer a lányom kirohant a fürdőből és csurom vizesen odanyúlt a konnektorhoz, akkor elvesztettem az önuralmam és egy hatalmasat csaptam a seggére. Egyrészt azóta is bánom, másrészt azóta is próbált odanyúlni, szóval nem is tanult belőle.(gyerekbiztos amúgy, szóval elvileg nem lenne tőle baja)

Nekem nem fér bele.

2013. ápr. 8. 09:52
 28/59 anonim ***** válasza:
41%
Nálam nem fér bele.Szerintem nincs olyan eset,amit ne lehetne megoldani beszélgetéssel,esetleg büntetéssel.2.5éves fiam sokszor feszegeti a határokat,ilyenkor beismerem,ideges leszek,de meg tudjuk beszélni a dolgokat,ha pedig nen,irány a szobájába büntibe.
2013. ápr. 8. 09:54
 29/59 anonim ***** válasza:
Gondolj amit akarsz nekem nincs húgom,és nem vagyok ütődött,hogy magammal beszélgessek.
2013. ápr. 8. 09:54
 30/59 anonim ***** válasza:
50%

Szia! Ezzel lavinat inditasz el :)

Van akinek belefer van akinek nem... Azert mert nem fogad szot a Fiam nem csavarok le neki egyet... Inkabb arcon ontom hideg vizzel. Eszhez ter rogton. Tudja hogy anya ha harmat szamol akkor haromra mar zuhanyzik... Nem konyorgok ezerszer de azt se varom el hogy elsore megtegye.. Van 2-3 eselye tobb nincs. Kapott pofont a legutolsonal nagyon regen mert merges lett megharapot belem rugott es megutott. Aztan mostmar tudja hogyha szolok neki hogy osszefogunk veszni akkor vissza kell vegyen. Tegnap este az volt a jatek hogy nyomkodta a szemem es vagy ezerszer belenyult, szoltam nem fogta fel kapott egy nagyot a fenekere...

Nem hiszek abban hogy szoban lehet nevelni fegyelmezes nelkul. Itt a pelda a regiment hul.ye gyerek 10-12 evesen orrba szajba b.sznak. 12 evesen agyonutnem de idiota anyuci a 13-14 eves lanyanak megengedi, hogy a fiujanal aludjon... Nevelesileg a legtobb szulo van elbaszva es azoknak az elkorcsosodott gyerekei mar a hu.lye szulo kovetkezmenye...

Nalam elso sorban kotelesseg van majd csak utana jarhatnak a jogok. Es ezzel van elbaszva a rendszer, hogy ez van megforditva...

16 evesen magamat tartottam el mert anyum nagyon szegeny volt... De a hulye ocsemnek mindennap vett egy zacsi csipszet mert pokemonos sza.rsag volt benne... En nevelve voltam, ocsem meg csak terelgetve tettek nelkul mert feltek hogy akkor apuhoz koltozik... 14 eves korara massziv drogos lett es profi zsebmetszo volt a trolin. Anyam eszhez tert elkalapalta de ugy hogy mikor a foldon fekudt meg utotte es erdekes mod 4-es tanulo, nem jat el mert a baratai mind kikaradtak a sulibol isznak drogoznak... Inkabb otthon marad... Most 19...

2013. ápr. 8. 09:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!