Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted belefér néha egy-egy...

Szerinted belefér néha egy-egy pofon vagy fenékre csapás fegyelmezésként?

Figyelt kérdés

Mikor párommal gyerekek voltunk, nálunk igenis volt néha ilyen irányú fegyelmezés, s jól nevelt gyerekek voltunk. Ellenben a húgomnál már nem volt ilyen irányú fegyelmezés, így ő nagyon szemtelen és rossz gyerek lett.

Ha lesz gyerekünk, szerintem néha belefér egy-egy pofon vagy fenékre csapás, nevelő célzattal. Mit gondoltok róla? Nagyon elítélendő?

2013. ápr. 8. 08:58
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:

Nem minden apró-cseprő dologért gondolom, hanem olyan esetekben, büntetésként, amikor nem használ a szép szó és a szóbeli fegyelmezés.

Például ha a gyerek folyamatosan kinyitja a kaput, és az udvarról kiszalad az útra, mit teszel? Ha bezárod a kaput, kimászik a kerítésen. Ezt a helyzetet hogy oldanád meg? Elmagyarázás, hogy miért veszélyes, szóbeli fegyelmezés nem használ.

2013. ápr. 8. 09:16
 12/59 anonim ***** válasza:
67%
1x-2x belefer. Amikor mas mar nem hasznal.
2013. ápr. 8. 09:19
 13/59 anonim ***** válasza:
64%
Bevinnem a házba, de eszembe nem jutna megverni.
2013. ápr. 8. 09:19
 14/59 anonim ***** válasza:
100%
Ha kifut az útra, bezárom a kaput, ha megpróbálna átmászni , akkor a lakás ajtót, és kint csak kézenfogva lehet velem. Ez elég büntetés neki, hogy legközelebb ne menjen ki. Tapasztalat, enyém is az új háznál elöször kifutott 1,5 évesen. nem tudta, hogy nem szabad, majd ahogy kiléptünk megfogtam a kezét, és elakarta engedni, de mondtam, hogy ha nem fut el. Megint elfutott, megint megfogtam, de többet nem futott el. Tudta, hogy a büntetés, hogy megfogom a kezét, és ez elég volt.
2013. ápr. 8. 09:21
 15/59 anonim ***** válasza:
64%
Pofon csak tininél,de kézre,popsira legyintés belefér,sőt van olyan gyerek akinél más nem használ.Egyátalán nem elítélendő a gyereknek szüksége van rendes nevelésre,szabályokra következetességre,ejnye bejnyével senki nem megy semmire,pl arra gondolok rászóltál többször de nem figyel rá akkor megmondod ha következőleg is rángatod a lámpát ráütök a kezedre,ha nem érdekli legközelebb ráütsz,vagy pl rohangál az úttestre a szép szóból nem ért,figyelmezteted,hogy ráütsz a fenekére,és ha legközelebb megint kirohan akkor bizony ráütsz.nem agyonvered,meg kékre-zöldre vered,de egy legyintésre sok gyereknél szükség van.
2013. ápr. 8. 09:24
 16/59 Adri1616 ***** válasza:
59%
Nem értem miért egyenlő az ha a szülő rácsap a gyerek popsijára azzal hogy az ovónő vagy tanár rácsap. Szerintem egyedül a szülő teheti ezt meg, de csak és kizárólag végső esetben és persze nem nagy erővel . Egy idegennek ehhez semmi joga.
2013. ápr. 8. 09:30
 17/59 anonim ***** válasza:
42%
Es miért nem, Adri? Ok is nevelő célzattal tennék.
2013. ápr. 8. 09:32
 18/59 anonim ***** válasza:
34%

"megmondod ha következőleg is rángatod a lámpát ráütök a kezedre,ha nem érdekli legközelebb ráütsz,vagy pl rohangál az úttestre a szép szóból nem ért,figyelmezteted,hogy ráütsz a fenekére,és ha legközelebb megint kirohan akkor bizony ráütsz."

Ha rángatja a lámpát, akkor megomdom, neki, hogy nem, ha megint, akkor elviszem onnan, ha megint oda akar menni, akkor kimegyünk a szobából, ha nagyobb gyerek akkor egyedül kirakom a szobából. Ez kb 10 perc kicsi sírás, de többet nem fogja rángatni.

Ha kirohan az útra, megfogom és beteszem a babakocsiba, ha nincsen, akkor megfogom a kezét, Addig fogom a kezét, míg meg nem tanulja, hogy nem szaladgál el.

Ha ezekben a szitukban azt ráütsz és nem megtanítod neki, hogy nem szabad akkor legközelebb is csinálja. és még másokat is ütögetni fog.

2013. ápr. 8. 09:34
 19/59 anonim ***** válasza:
35%

Adri:

akkor férjednek is joga van megütni téged?

Vagy neked a férjedet?

A gyereked nem ember? Annak nincsenek jogai?

Nevelés és az ütés nem ugyan az. Ütni csak azért üt egy szülö, mert nagyobb és erösebb.

Egymást is neveljük felnöttek. Megmondom a férjemnek, hogy nem szeretem ha a zokniát a kanappén hagyja. Legközelebb nem a kezére csapok, hanem megkérem vigye be a szennyesbe.

2013. ápr. 8. 09:38
 20/59 anonim ***** válasza:
51%
Sajnos túl sokat járok erre az oldalra, viszont így, hiába névtelen, sokakat be tudok már azonosítani a stílusuk, szóhasználatuk alapján. Úgyhogy sajnos "lebuktál": Te vagy maga a 67%-os válaszoló. :) Legközelebb, ha saját magaddal beszélgetsz, legalább figyelj oda, hogy ne ugyanazokat a példákat hozd fel.
2013. ápr. 8. 09:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!