Nálatok belefér a nevelésbe egy-egy popsira vagy kézre csapás?
Nem a legjobb megoldás de sajnos néha eljár az ember keze! Ez csak a tehetetlenségből adódik,és a gyereket ilyenkor nem fegyelmezni hanem megfélemlíteni lehet.
Nem leszek álszent volt már hogy nekem is eljárt a kezem,de utána legszívesebben elástam volna magamat!:(
Hogy bele fér e? A válaszom egyértelmű nem,de sajnos vannak helyzetek amikor másként cselekszik az ember mint ahogy szeretne.
3éves örökmozgó kislány anyukája.:)))
Hogy a nevelésbe belefér e: a mai világban nem, az öregeknél bevett módszer volt.
Hogy nálunk előfordult e: sajnos igen.
Volt amikor a nagyapjuk 200*rászólásra se ért el semmit, arrébb terelgetéssel se, elővette a fakanalat, apró ütés volt a pelenkára, meg se érezte, csak a kicsi önérzete, de azóta ha csak szóba kerül, hogy segít lehiggadni a fakanál, máris észhez tér a kisember, és abbahagyja a hisztizést-dacolást, lehet vele beszélni, és meghallja amit kérünk tőle, nem csak hergeli magát, mert nem szabad. Valahol ez lett a büntetés, mert pl a büntetősarokba ülés-állás nem működött, max olaj volt a tűzre. De maga a verés ténye az nem a megfelelő módszer, ez inkább egy jókor elsült csapás volt. Én magam nem venném amúgy elő a fakanalat, ha nem higgadna le-hagyná abba.
Nálam is ebben a korban kezdett elszakadni a cérna, és volt 1 lábra, és 1 kézre ütésem. Semmit, de semmit nem értem el vele az égadta világon, viszont a kislányom szemében a bánatot soha nem felejtem el, hogy anya bántott, utána nem engedte, hogy felvegyem, és megvigasztaljam, nekem nagyon rossz élmény volt, és mondom, semmi értelme nem volt...:-(( Ne üsd meg, még nem érti a "nem szabad" értelmét...
Húzd ki a mosógépet, zárd el amit nem szabad hogy elérjen...és mindent mondj el neki 51x is, hogy nem szabad, 1x majd csak beérik..:-))
Nem fér bele, de már többször előfordultkézrecsapás. Teljesen fölösleges volt, semmilyen hatása nincs, mindkét gyerekem ilyenkor tartotta a kezét, hogy csapjak mégegyet :S
Nem tudom régen hogyan működött ez fegyelmezésként, az én gyerekim tojtak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!