Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted belefér néha egy-egy...

Szerinted belefér néha egy-egy pofon vagy fenékre csapás fegyelmezésként?

Figyelt kérdés

Mikor párommal gyerekek voltunk, nálunk igenis volt néha ilyen irányú fegyelmezés, s jól nevelt gyerekek voltunk. Ellenben a húgomnál már nem volt ilyen irányú fegyelmezés, így ő nagyon szemtelen és rossz gyerek lett.

Ha lesz gyerekünk, szerintem néha belefér egy-egy pofon vagy fenékre csapás, nevelő célzattal. Mit gondoltok róla? Nagyon elítélendő?

2013. ápr. 8. 08:58
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
65%
De a kérdésben nem kínzásról és testi fenyítésről van szó... Ezt egyértelműen elítéli minden válaszoló... A kérdésben és a válaszokban szereplő 1-1 fenékre/kézre csapást ne vegyük már egy kalap alá a rendszeres bántalmazással való "neveléssel"...
2013. ápr. 8. 12:03
 42/59 anonim ***** válasza:
23%

1-1 fenékre/kézre csapás IS testi fenyítés.

Én sem azt mondom, hogy hóhérkézre kellene adni mindenkit, akinek az életben már fogyott el a türelme ezen a szinten, de azért ne higyjük már azt, hogy ez jó, helyes dolog...

2013. ápr. 8. 12:11
 43/59 anonim ***** válasza:
42%

Jó, mindenkinek más fér bele. Egyébként én sem ütöm a gyereket, de nem érzem ezt olyan nagy dolognak.

Mondom, nem mindenkinél használ, de valakinél igen.Nem tudom ezen mit nem lehet érteni, na mindegy.

Arra mit mondtok, hogy pl. 15-20 éve még volt fegyelem az iskolákban, ami meg manapság zajlik az valami botrány. Véletlen lenne???

2013. ápr. 8. 12:16
 44/59 anonim ***** válasza:
100%

"Jó, mindenkinek más fér bele." - na ya, mi magyarok egyébként is híresek vagyunk a kreatív törvény-értelmezésünkről, mindenki elborzad, ha a settenkedő-féle zsebrerak egy szalámit a boltban 3000 Ft értékben, de az elborzadók cirka fele nyugodtan elkreatívkodik adóban 30 000 Ft értéket, "mert az máááás... "

Hát nem, nem más, a mérce az egyféle, legfeljebb be kell látni, hogy mi magunk sem vagyunk szentek - én se.

2013. ápr. 8. 12:26
 45/59 anonim ***** válasza:

Az, hogy az iskolákban mi megy, teljesen más kérdés. Egyrészt senki nemmondta, hogy sehogy nem kell fegyelmezni a gyereket, másrészt higy tilos büntetni.

Nem hinném, hogy az iskolában azért ilyenek, mert nem kaptak 1-1 pofont. Sokkal inkább, hogy sehogy nem fegyelmezik a gyereket otthon, a szülők reggeltől estig dolgoznak, nem beszélget a család, a gyerek csinál amit akar, számítógép és TV neveli a szülő helyett. Szóval ezért hülyék. Nem azért, mert nem kapnak néha.

Rengeteg embert ismerek, akit néha vertek, és mégis idióta, drogos, munkakerülő.... (és nem is azt mondom, hogy álladóan verték, csak néha, tehát nema ló túlldala kategória). És gyerekként, anyja egyedül nevelte, ezértdlgozott látástól- vakulásig, nem volt rá ideje.. És inkább itt a hiba.

Ha egy gyerekkel foglalkozik a szülő, neveli, törődik vele, akkor 95%- ban verés nélkül normális kamasz, felnőtt lesz. De ez manapság ritka, ahogy írtam is. 10/9 ember gondolja pl, hogy amíg mosogat, főz stb., addig legjobb megoldás lerakni a már 1,5- 2 éves gyereket a TV elé...

Na mindegy, ezzel kicsit elkanyarodtam, de sajnos csak magamat tudom ismételni, a gyerekek 99,9%- ánál sokkal "normálisabb" megoldűsokat lehet találni....

2013. ápr. 8. 12:27
 46/59 anonim ***** válasza:

#44, meg is találod:)

Ugye, ahol fel vannak sorolva a tettleges becsületsértés, a könnyű testi sértés és tsai, sehol nincs ott, hogy "kivéve a szülő-gyerek viszony". Anno a régmultban volt erre egy LB állásfoglalás, ez az ominózus "házi fegyelmezési jog" téma, amire azt mondta az LB, hogy "nem haladhatja meg a tettleges becsületsértés szintjét" - de már ez is a múlté... hála az általad említett egyezmény általam említett bepikkelyezésének:)

2013. ápr. 8. 12:30
 47/59 Golan Trevize ***** válasza:

Előző: szerintem te egyáltalán nem érted, hogy miről beszélek...

Nem a megfelelő törvény nem a megfelelő paragrafusával érvelsz.

"Atyai pofon" ellen azzal ez ENSZ egyezménnyel érvelni kb. olyan, mintha a gyilkosság ellen a halálbüntetést tiltó egyezménzt hoznád fel.

Hasonlónak hasonló, de nagyon nem ugyanaz, és csak más jogi környezetben lehet értelmezni...

2013. ápr. 8. 12:36
 48/59 anonim ***** válasza:
0%

#48, te nem érted a helyzetet a jelek szerint...az, hogy ez a szituáció nincs nevesítve külön a Btk-ban, az mindösszesen annyit jelent, hogy ebben a tekintetben a gyerek-szülő viszony sem különbözik az összes többi emberi viszonytól, a gyereked pont annyira ütheted meg, mint a szomszédod (arra sincs külön paragráf) vagy a Náncsi nénit (arra sincs). Egyféle paragráf van a Btk-ban, ami értelemszerűen mindenkire vonatkozik, aki megüt egy másik embert... ennyi.

De nem is ez a legizgalmasabb ebben... hanem az, hogy ha meglátsz egy ilyen módon "gyereknevelő" anyukát-apukát mondjuk a Blahán, akkor bizony jogos védelmi helyzetben cselekedhetsz.

2013. ápr. 8. 12:46
 49/59 anonim ***** válasza:
84%

Hát nem tudom, mindegy, nem fogjuk egymást meggyőzni soha:) Tiszta gáz hogy én most ilyen verés-pártolónak tűnök.Pedig nem:) csak azt akarom hogy megértsétek a másik fél álláspontját.

Viszont én nem a törvénykerülésről beszéltem. A lopás (akár adócsalás, akár szalámilopás) törvénytelen. A gyerekbántalmazás is. De még mindig tartom hogy 1-1 helyretevő odacsapás nem minősül bántalmazásnak.

Most ez lehet hogy morbid hasonlat, de mondjuk az állatkínzást is büntetik, de ha ráütsz a kutyára, mert épp szét akarja tépni a másik kutyát, akkor senki nem fog feljelenteni, érted mire akarok kilyukadni? nem, nem arra, hogy a gyerek egyenlő az állattal...

A sulis témában sem csak a fejbekólintásban látom a megoldást, de szerintem az is közrejátszott.

2013. ápr. 8. 12:51
 50/59 Adri1616 ***** válasza:
0%
:-D ez már röhejes :-D hogy jutottunk az atyai fenékre csapástól az emberi jogokig??? Meg a halálbüntetésig. :-D :-D :-D itt semmi másról nincs szó mint hogy egyestemberek nem tudják elfogadni mások véleményét is :-D
2013. ápr. 8. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!