Anyám rosszul bánik a húgommal! Mit csináljak vele?
"Akkor mondjál légyszives tuti módszert, hogy a hisztis gyerekkel mit kell tenni, amikor üvölt, és bármit mondasz neki, nem hatja meg, még jobban üvölt.
Az egyetlen dolog, hogy nem veszed észre a hisztit, mert akkor jön csak rá, hogy ezzel nem ér el semmit.
Mi a te módszered?"
Kezdem az elejétől, engem anyám bezárt anno a kisszobába ha hisziztem, a mai napig klausztrofóbiám van - véletően ettől (40).
És soha életemben egyetlen problémámmal nem tudtam, nem tudok hozzá fordulni, mert azt érzem, nem kíváncsi rám, úgysem hallgatna meg.
A gyermekeimmel mindig türelmes voltam, a hisztiket azzal kezeltem, hogy az ölembe ültettem, majd megvártam, hogy lecsillapodjanak. Ha abbahagyták, megdicsértem őket, s megbeszéltük, mi volt a baj, pirinyó kortól képesek kommunikálni a kicsik.
A hisztéria első jelére igyekeztem maximálisan odafordulni, és megelőzni.
Természetesen nem engedtem, hogy zsaroljanak vele, hamar rájöttek, hogy nincs eredménye.
A hiszti egyértelműen figyelemfelhívás a gyermektől: "anya, apa, velem foglalkozz".
Kedves 18 éves lány!
Én úgy gondolom hogy feszültségben éltek!Neked elsősorban tanulásra kell koncentrálni és nem a gyerek ( hugod )nevelésére. Ezt is tarsd szem előtt!
Anyukádat is megértem hogy egyedül nevel titeket és hogy rossz a kapcsolata a kishúgod apukájával.Emészti ez a dolog belüről hidd el és bár nem mutatja ki de aggódik értetek. Meg akar felelni a szülői szerepkörnek helyt állni de hidd el ez nem olyan könnyű. Inkább támogasd és próbálj a kedvébe lenni még akkor is ha keményen bánik veled! A kishúgod azért ilyen mert érzi a feszültséget köztetek és ez rá is kihat. Próbálj beszélni egy szakemberrel hogy mi a véleménye erről de ajlhatom a család terápiát vagy a családállítást is!
Ha pedig néha vigyázol a húgodra az nem baj de arra ügyelj hogy ne menjen a te szabadidőd vagy a tanulásod rovására az hogy vigyázol a tesódra!
Azért írd majd meg hogy sikerült e valamit elérned
Öszintén remélem hogy sikerül megoldani a dolgot
Üdvözlettel
Elgondolkodtam a válaszomon, lehet, ez jó megoldás, megtanítod a kishúgodnak, hogy ne hisztizzen, és mindenki jól jár.
Aki azt tanácsolja, ne te vigyázz, foglalkozz a kicsivel, vélhetően nem tudja, mi az a testvér.
Szerintem vigyázz rá, pátyolgasd, játssz vele, amikor csak lehetőséged van rá. A kislánynak szeretetre van szüksége, amit anyjától, apjától a leírtak szerint sajnos nem kap meg. Minél jobban érzi, hogy te helyettük is szereted, annál hamarabb megnyugszik, és akkor talán túlideges anyukátoknak is lesz hozzá türelme.
Nem veszítesz semmit, csak "nyersz" ha te nevelgeted azt a gyermeket :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!