Rosszul reagálok? Mit kellene tennem? Annyira dühös vagyok
Lassan 2,5 éves lesz a lányom. Van egy hasonló korú kisbarátnője,akik elég sűrűn jönnek hozzánk, mi ritkábban mert van egy féléves csemeténk is.
ÉS bár szeretem ha a gyerek gyerek, szóval értitek, fegyelmezve van a lányom,de azért játszhat,nem vasszigor van itthon. Viszont arra nevelem kiskorától fogva,hogy az értékeire, ruháira, játékaira vigyázni kell.
Soha nem firkált össze bútort, könyvet,ruhát.
Ha viszont itt a barátnő valami tuti megrongálódik, és nem a lányom a ludas a dolgoban.
Mesekönyv fedelét letépi, összefirkálta amúltkor is az APG könyvet, a gyurmát direkt eldugta a lányom elől,amjd csak másnap találtam meg, természetesen mehetett a kukába az egész mert megszáradt, az új bicaját úgy földhöz vágta,hogy a festék lepatogott róla:(:( és még sorolhatnám.Mindig van valami amit haza kell vinni,mert a kislány annyira hisztizik, hoyg majd meg fullad.
Anyuka rászól,hogy ejnye ilyet nem csinálunk de ennyi. Én nem szeretnék veszekedni,mert örülök,hogy összejárunk,hogy van kivel játszani a kislányomnak,csak rossz azt látni,hogy hozzá alányom a könyvet,hogy "nézdd anya, elszakadt":(
Az anyukával, illetve a kislány nevelésével van a baj.
Én úgy tanítom a három gyereket, hogy vigyázunk a saját dolgainkra, de máséra 100-szor jobban! Érdekes, hogy az anyuka nem veszi komolyan, amit tönkretesznek, ahelyett illő lenne másikat venni, ha már nem szól rá erélyesen a gyerekére...
Szerintem ebben a korban sokszor megesik az ilyen, de Ti hol vagytok míg ezek történnek?????
Mi mikor össze gyűlünk akkor a gyerekekkel egy helységbe vagyunk, látjuk mit csinálnak és játszunk is velük nem csak ülünk az asztalnál és trécselünk.....szóval szerintem figyelni is kellene közben rájuk és akkor nem lenne ez, egyből látnád ha már tépni akarja szét vagy a gyúrmát rakja el....
uh rosszul reagálsz ha nem figyeled őket közben
Sajnos én leszek az ellenpélda 3 gyerekem van de a nagyobb kettővel volt/van ez hogy míg a nagy vigyázott a dolgaira mindig is és párszor elmondtam neki hogy nem firkáljuk, nem tépkedjük stb. addig a középső gyerekem (pedig ő a kislány) még 3.5 évesen is képes MEGENNI a gyurmát széttépni a könyvet összefirkálni a falat ha úgy gondolja...
Ezért mikor vhol vagyunk FOKOZOTTAN ott ülök a közelében de egyébként is már MINDENT bevetettem , ha széttépte akkor nem volt meseolvasás belőle, ha összefirkálta a falat neki kellett lemosni (nem sokkal festés előtt voltunk amúgy de neki ezt nem kell tudnia).
Ült bünti sarokban. stb. Mégis ANNYIRA nehezen épült be neki ez hogy nem tesszük tönkre a dolgokat...Holott az első gyerekemmel ugyanezt végigmondtam, elmondtam, magyaráztam és nála hatott, a lánynál meg nem.
nekem is van kisebb gyerek uh tudom hogy melette is lehet annyira figyelni hogy ezek ne történjenek meg....vagy ritkuljanak....
valószínű nem mindig akkor történik ez mikor kicsivel vagy.....
mi ráadásúl többen jártunk össze, fiúkkal akik aztán romboltak volna :)) de ott voltunk és minden játék épp....persze 1-1 baleset lehet de szerintem az h mindíg van valami nem csak a kisgyerek hibája (főlleg olyané aki épp a rombolás korszakát éli)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!