Túl érzékenyen reagálok, hogy rosszul esik, hogy anyukám nagy családi összeröffenést szervez a kisfiam első születésnapjára?
De miért csinálja? Nem egyértelmű, hogy te szervezel neki szülinapi bulit? Vagy nem szervezel? Vagy ő arra rászervez?
Egyszerűen mondd meg neki, hogy te szeretnél neki bulit szervezni, ne haragudjon. És természetesen lesz torta is. Nem kell ezen sértődgetni, abból nem fogja megérteni, mi a bajod. Beszélj.
TE JÓ ÉG ÖRÜLJ NEKI!!!!
Leírom a mi sztorinkat, 3 napig csak sírtam.
Nagyon vártam a kicsim első szülinapját. Mindenki otthon volt még apukám is aki külföldön dolgozik.
Anyósom nem akart hozzánk eljönni meg a szüleimhez sem, mert rossz idő kifogás stb... Na azt mondta, hogy inkább menjünk hozzájuk ő majd megtartja a gyerek szülinapját, jó mondtam.
Felajánlottam, hogy viszünk tortát meg üdítőt, csak hogy ne az egészet ő állja /milliomosok/.
Na este mikor az én anyukámék is megérkeztek, meg a tesómék akik a keresztszülők, apósom sehol. Még valahol tárgyalt pedig tudta, hogy a gyerek szülinapja van.
Kaja semmi, csak az a torta amit mi vittünk.
Végszóra beesett após is, lefújtuk a gyertyát és hazajöttünk.
Nagyon rosszul éreztem magam, és a szüleim is ezek meg fel sem fogták, hogy mi van azt hiszik ez a normális.
A férjem rám mérges, hogy miért nem beszéltem meg konkrétan az anyósommal, hogy mi is legye. De könyörgöm, magyarázzam el hogy ha vendégek jönnek legalább egy kis pogácsa meg sör legyen otthon? Még ha nem is akarja megetetni a vendégeit?
Az én gyerekem szülinapjától a te gyerekedé csak jobb lehet.
Majd jövőre te csinálod, akkor már úgy is jobban fel tudja fogni, hogy mi is van.
Meg tudlak érteni,az én anyukám is ilyen.Mikor az első babám született mindent ő akart csinálni.Még együtt laktunk akkor így csak egy idő után tűnt fel hogy egyre többet van ő "anyaszerepben" a kisfiamnál.
Akkor sokaltam be mikor a fia azt mondta,hogy anya és az anyukám válaszolt neki.
Mikor jött a második babánk,már nem laktunk otthon és akkor is jött azzal,hogy ő jobban tudja mit csináljak.Akkor mondtam meg neki a véleményemet nem túl cenzúrázottan.Hazament,mindenki lehiggadt és azóta hagyja hogy úgy neveljem őket ahogy én akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!