Tényleg rosszul kellene éreznem magam, mert bölcsibe jár a 3 évesem és itthon vagyok a fél évessel?
A helyzet a következő: Visszamentem dolgozni, ezért a fiam 2 évesen ment bölcsibe (amúgy sem vagyok bölcsiellenes), majd két hónap múlva kiderült, hogy jön a kistesó. Mivel nem mehetett oviba, ezért mégegy évet ráhúzott az egész csoport, 10-en vannak, nagyon meg vagyok elégedve, a fiam is jól érzi magát, így most szeptembertől is jár. De így ugye hazahordja a betegséget, mondjuk csodával határos módon eddig még csak kétszer volt beteg.
Amikor itthon van ő is, eljátszunk, örülök, hogy néha ő is itthon van (bár beteg ne lenne, de van, hogy nem megy bölcsibe, csak úgy), de huzamosabb ideig kikészít az, hogy állandóan csak a fegyelmezés megy itthon. Dackorszakát éli, bár nem hisztis, de 20x kell neki mindent elmondani, és szerinte is "a falnak beszélek". Persze máshol nem ilyen, meg lehet vele jelenni bárhol (még temponban is végigült esküvőt, keresztelőt), meg lehet vele beszélni bármit, csak itthon apjával meg velem ilyen.
Nem is ettől vagyok kiakadva, próbálom nevelni, bár szép szóval, aztán eréjesen, aztán meg én vagyok a gonosz anya stb, dehát ezen túl kell esni, más téma.
Hanem attól, hogy a kishuga egész nap mást sem hall, mint az eréjes, olykor kiabálós anyát, akinek semmi nem jó, és 20x ismétli ugyanazt, ráadásul türelmetlen is leszek ettől, arról nem is beszélve, hogy szegény pici csak le van rakva hogy nézelődjön, mert a naggyal játszunk.
A dokinéni szerint nem kéne mennie a nagynak 4 évesen oviba, hogy ne hozza haza a betegségeket (két év bölcsi után). Vagy inkább két három betegség / tél, csak ne őrüljek meg, és a pici is kap legalább annyi egyedül törődést, mint a nagy kapott.
Szerintetek? Én inkább az utóbbira szavazok, holott minden tiszteletem azoké az anyukáké, akik két picivel vannak otthon!!!
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de még így sem tudtam leírni érthetően, hogy mis az én dilemmám. Köszi, ha végigolvastátok!
Az ilyenek miatt nem veszik be azt a gyereket akinek ténylegesen dolgoznak a szülei.
Gratulálok neked!
Minek is kell az ilyennek gyerek?, ha a bölcsi neveli?
Én is rosszul érezném magam. Pont ezért nem mernék bevállalni kis korkülönbséggel tesót a most 2,5 éves kislányomnak, mert kettővel nem bírnék, de nem "küldeném" el, csakhogy nekem könnyebb legyen.
Lehet, hogy az ovi tényleg megoldja majd és nem veszik fel, ha te otthon vagy a kicsivel. Engem bosszantana, ha a gyerekemet azért nem vennék fel az oviba, mert van egy Anyuka, aki nem bír 2 gyerekkel és a nagy ezért oviba van, elveszi mástól a helyet.
Az ilyenek miatt érzik magukat rosszul az anyukák, akik kénytelenek beadni a gyermeküket bölcsibe, mint te, kedves 2.
És nem ez volt a kérdés, mert én vissza mentem dolgozni, azért ment bölcsibe a fiam, és saját jogán járhat bölcsibe továbbra is, mert nem az ő jogán vagyok vele itthon. Ledolgoztam azt az időt, mint mások is (terhesen).
Egyáltalán nem ez volt a kérdés!
Szerintem örülnének sokan, ha olyan lenne 3 évesük, mint az enyém!!! Van bölcsivezető is a családban, ő sokat tud mesélni...
Arról nem is beszélek, hogy a lehtséges 14-es létszám helyett miért vannak 10-en? Mert az én gyerekem elveszi a helyet mástól? Ha annyi jelentkező lenne, akkor 14 lenne a csoportlétszám!!! De okoskodj nyugodtan, az ilyennek sajnálom a gyerekét.
Kedves első, nem értem a válaszod.
Első vagyok arra gondoltam, hogy oviba többen adják a gyereket és akinek munkába mennek a szülei azok elsőbbséget élveznek felvételin mint akinek otthon van az anyukája a kis tesóval.
De leszögezném, hogy ez nem bántásnak írtam.
Ja, értem. De akkor ti nem értitek. De tudtam, hogy ez lesz, hisz sok kérdésnél láttam már, hogy nem a lényeget értik meg.
Szóval nem azért küldöm, mert nem bírok két gyerekkel, nyilván, ha a tesó előbb jött volna, nem ment volna bölcsibe. Azzal az érzéssel nem vagyok kibékülve, hogy a kicsi nem kapná meg azt, amit a nagy annak idején.
Óhatatlan, hogy türelmetlenebb vagyok, bocsi, nem vagyok szuper anyuka, mint itt egyesek, és félek attól, hogy a türelmetlenség átragad a kicsire és kis hisztigép lesz belőle. Mert a nagyfiam egyáltalán nem hisztis, kiegyensúlyozott, nyugodt fiú, csak dackorszaka van. Annyi kérdést olvasok itt a daccal kapcsolatban, nem igaz, hogy "nem tudjátok" hogy mivel jár....
Az ovi meg felveszi, mert már érdeklődtem, max ebéd után haza kell hoznom, amivel nincs semmi bajom...
Szerintem semmi baj nincs azzal, ha bölcsibe/oviba viszed a nagyobbat. Főleg, ahogy írtad, nincs is ki a teljes létszám, tehát ergo nem veszi el a helyet más gyerektől.
Szerintem azért viselkedik úgy otthon, mert már unja magát, nem elég neki csak az a szórakoztatás, játék, amit Te tudsz nyújtani neki. Ezzel persze nem azt mondom, hogy Te nem foglalkozol vele, hanem neki már igénye van arra, hogy a saját kortársaival legyen.
Szerintem ilyen körülmények között ne legyen lelkiismeretfurdalásod, amiért ő bölcsiben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!