Felveszik a gyereket a bölcsibe, ha az neki jót tenne, de én itthon leszek az újszülött testvérével?
Kisfiam majdnem 2 éves. Egyáltalán nem beszél és nem is gügyög semmit. Másokkal nem alakít ki kapcsolatot, bár elvan másokkal. Már az is felmerült, hogy nem-e autista, de az orvosok szerint rendben van. Ugyanakkor többen is megemlítették, hogy a közösség jót tenne neki, valószínűleg a beszésén is sokat lendítene. Szerintük szeptembertől vigyem bölcsibe.
DE én nyár elejére babát várok, így nem fogok dolgozni. Ha jól tudom, akkor az állami bölcsibe így nem vennék fel. A családi napközit és a magánbölcsit viszont nem tudjuk kifizetni.
Vajon felveszik a gyereket, ha az jót tenne neki, akkor is, ha én itthon vagyok? Legalább egy fél napra? (mondjuk ebéd után elhoznám) Volt már valaki ilyen helyzetben?
Szia! Szerintem így nem fogják felvenni, mert annyian adják be a gyereküket, hogy egyértelmű előnyt élvez az akinek a szülei dolgoznak.
DE! Egy próbát mindenképpen megér, sógornőm egyik héten 3 másik héten 2 napot dolgozik, és felvették a kicsit a bölcsibe, úgyhogy hátha :)
Ha nem dolgozol, márpedig írod a kicsivel otthon vagy, eséllyed nincs hogy felvegyék! Azok közűl is sokan nem nyernek felvètelt, akinek a szülei dolgoznának!
Ha gyeden vagy akkor meg se próbáld, mert először azt veszik fel akik dolgoznak, majd azokat akiknek a szülei gyesen vannak, majd ha marad hely, a gyedesek jőnnek, de mindig 3x túljelentkezés van.
Nem gondolnám, hogy a bölcsi lenne a legjobb megoldás a beszéd beindítására, főleg egy olyan kritikus időszakban, mint a testvér születése.
Addig még különben is rengeteg idő van, magától is beindulhat.
Ha nem gagyog, akkor először is elvinném hallásvizsgálatra, még akkor is ha részetekről nincs gyanú a csökkent hallásra.
Aztán keresnék olyan foglalkozást, ahol anyukák a gyerekkel együtt mondókáznak, énekelnek, mozognak.
Mindenképpen ajánlatos valamilyen mozgásos fejlesztés, mert az elősegíti a beszéd beindulását (addig is sok ringatás, hintáztatás).
Ha még fél év múlva sem beszél semmit, menjetek el logopédushoz (esetleg korai fejlesztőbe).
Nem írtad, ő érti-e amit mondotok neki, ez is fontos kérdés. (logopédus anyuka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!