Idén 4 éves lányom menjen már oviba úgy, hogy itthon van az újszülött kistesója?
Nem hoz haza túl sok bacit majd? Nem akarom burokban tartani a Picit, de többek szerint sem jó, ha a kis immunrendszere túl korán találkozik némely ovibetegségekkel, pl. rota...
Mit tegyek, már elvileg kéne járnia, elmúlt három.
De csak délig veszik be az oviba, mivel már megszületett a kistesó, úgy meg nem éri meg vonatoznom az oviig...
Mit tegyek, árt a lányom szociális fejlődésének, ha csak 1 vagy 2 évet fog oviba járni? Nagyon lemarad, kimarad?
Én nagyon szerettem oviba járni, és sok barátra tettem szert, akikkel később egy iskolába kerültem, ovisként náluk aludtam/ők nálunk. Nem voltam sokszor beteg, csak amiken gyerekkorban át kell esni. Ez mondjuk immunrendszer függő is.
Azt most nem fogom tudni megmondani, hogy járasd-e, vagy ne, csak elmondtam, hogy bennem egy jó élményként szerepel az ovi (bár a legelső az nem volt jó hely..). Fontos, hogy jót válassz, ha járatni akarod :S
Szia szerintem ne vidd már öt eggyáltalán mert akkor a kis agyacskájával össze fogja kötni ,hogy neki azért kell menni oviba mert meg jött a kistesò, ezáltal lehet hogy féltékeny lesz rá vagy netán megutálhatja a kistesoját azt te sem akarhatod! Én sem voltam ebböl kifolyòlag.
23/F
Vigyed, kell, hogy szocializálódjon és nem akarod, hogy nagyobb közösségben esetleg viselkedésbeli gondjai legyenek.
Amúgy nem csak délig kell, hogy "átvegyék". Erre nincs semmilyen szabály az ovónénik próbálkoznak csak, ha tudják, hogy valaki van otthon.
Egyrészt én nem tartom helyesnek, hogy a nagyobbat megfosztod valamitől a pici miatt. Mertha szeret óvodába járni és jó az ovi akkor ez történik. Ez, hogy te otthon vagy a tesóval és akkor a nagyobb mit fog érezni hülyeség, mert jővőre sőt még két év múlva is otthon leszel a kicsivel és akkor iskolába sem fogod vinni? Az óvoda nem gyermekmegőrző, hanem oktatási intézmény, ahova azért jár a gyerek, hogy tanuljon, nevelődjön. Én nem fosztanám meg ettől a kicsi miatt.
Az hogy haza hordja a betegségeket, nem baj mert a kicsi immunrendszere csak erősődik és ha találkozik ezekkel a bacikkal, akkor majd ovisként nem lesz beteg. Egyébként nálunk a kicsi, aki született immunhiányos, tehát elvileg sokkal betegebbnek kéne lennie mint a bátyja, a rotát úgy átvészelte, hogy még hasmenése sem volt. És ezek az ovis betegségek is kimerültek az orrfolyásban, köhögésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!