Tegnap jöttünk haza, az ujszülött babámmal. Hány fokos legyen a szoba hömérséklete? Mert a korházba 27-28 fok volt, itthon sajnos csak 22 fok van. Az nem hideg neki?
22-24 kellene a szobában, fürdetésnél 28.
Eggyel több réteget adj rá, szerintem hozzá fog szokni, csak meg ne fázzon.
a 2. vagyok. Nekem ezt a doki mondta, mikor hazajöttünk. De írtam is, hogy azt fogja megszokni, ami van. És valószínűleg nem is fázik majd meg...
De azért nemárt vigyázni, az Ő hőháztartásuk még nem alakult ki. Könnyen megvan a baj.
A kórházban én is meglepődtem, hogy milyen iszonyat melegben voltak a picik. Bementem a csecsemőosztályra, és szakadt rólam a víz. Jöttek hozzám látogatni, betettem a babámat a helyére, majd mire visszamentem, betakarták egy vastag takaróval. Na, gondoltam, akkor otthonra is ez kell. Itthon jó sokáig mi is fűtöttünk plusz radiátorral a szobájában, kb. 25 fokra, fürdetéskor melegebbre, sőt, rájöttünk, hogy 38-39 fokos vízben szeret fürdeni.
Ez a mai napig megmaradt, viszont már utálja a meleget, a radiátor eltűnt a szobájából, és ugyanúgy 22 fokban van, mint mi.
Ahogy már előttem mondták, a tarkójánál nézd meg, hogy melege van-e, vagy fázik. A kezét és a lábát ne nézd, ne ahhoz viszonyíts, mert ilyenkor még nem tuti a vérkeringésük.
Banyuci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!