Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felveszik a gyereket a bölcsib...

Felveszik a gyereket a bölcsibe, ha az neki jót tenne, de én itthon leszek az újszülött testvérével?

Figyelt kérdés

Kisfiam majdnem 2 éves. Egyáltalán nem beszél és nem is gügyög semmit. Másokkal nem alakít ki kapcsolatot, bár elvan másokkal. Már az is felmerült, hogy nem-e autista, de az orvosok szerint rendben van. Ugyanakkor többen is megemlítették, hogy a közösség jót tenne neki, valószínűleg a beszésén is sokat lendítene. Szerintük szeptembertől vigyem bölcsibe.

DE én nyár elejére babát várok, így nem fogok dolgozni. Ha jól tudom, akkor az állami bölcsibe így nem vennék fel. A családi napközit és a magánbölcsit viszont nem tudjuk kifizetni.

Vajon felveszik a gyereket, ha az jót tenne neki, akkor is, ha én itthon vagyok? Legalább egy fél napra? (mondjuk ebéd után elhoznám) Volt már valaki ilyen helyzetben?

2012. dec. 26. 17:22
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hallásvizsgálaton már voltunk, mert a gyerekorvosnak is ez volt az első tippje, de tökéletesnek találták. Éneklős-mondókázós foglalkozásra heti kétszer járunk, de itthon is sokat csináljuk. Igazából én úgy veszem észre, hogy szinte mindent megért (mindig alábecsülöm, aztán jól meglepődök). Nem is az a gond, hogy nem beszél, hanem inkább, hogy nem is gügyög, gyakorlatilag semmilyen hangot sem ad ki egész nap (sírni sem sír). Amúgy tud hangot kiadni, szóval "technikailag" csinálhatná, csak nem nagyon szokta. Ezután merült fel, hogy nem-e autista, és bár nekem azt mondták, hogy ilyen korban még nem diagnosztizálható 100%-ra, de amúgy az orvos szerint nem tűnik annak.

Nekem többen is javasolták a bölcsit, hogy az jót tenne neki. Különben nyár elején születik a tesó, és én csak ősszel vinném, szóval így talán nem gondolná, hogy a kicsi miatt rakom ki.

Amúgy én is hülyén érzem magam, hogy elvenném a helyet attól, aki dolgozni akarna (főleg úgy, hogy én is vissza akartam menni dolgozni 2013 januártól, és nem vették fel bölcsibe a helyhiány miatt, tuti nem örültem volna, ha megtudom, hogy valakit meg fölvettek úgy, hogy nem is dolgozik az anyukája; aztán mondjuk teherbe estem, szóval mindegy). Szóval nem akarok én kitúrni senkit, de ha ez az én fiamnak "terápiás célból" fontos lenne, az nem méltányolható? Ha az orvos írna egy papírt, hogy ajánlja? A magánbölcsit / családi napközit nem tudjuk megfizetni :(

Persze aztán lehet, hogy nemsokára beindul a beszéde, és akkor már nem is olyan fontos az egész.

2012. dec. 27. 21:27
 12/12 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy ha nincs hely a bölcsiben, akkor elsősorban az a méltányolható, ha egyedülálló dolgozó szülő gyerekét és nem egyedülálló, de dolgozó szülő gyerekét veszik be elsősorban, utána ha van hely, akkor méltányolható a Te helyzeted is. Azért, mert a bölcsi elsődlegesen a dolgozó szülők miatt van, hogy a család meg tudjon élni és ha ez nem megy gyesből, akkor csak úgy tud visszamenni dolgozni, ha a gyereket valahová beadja. Valószínűleg nekik sincs pénzük csanára, legalábbis nagyon sok családnak nincs. Ne vedd magadra, de én így gondolom.
2012. dec. 28. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!