Baj, ha újszülött babám még nem produkált kakit, amióta itthon vagyunk?
Kedden született, a kórházban 3x én pelenkáztam kaki miatt+ mondták a csecsemősök, hogy náluk is volt már.
Csütörtökön hazajöttünk, azóta sincs még az első „nagydolgos” pelenkánk. Pedig szopizik lelkesen…
állítólag anyatejes babáknál nem baj, de én megmondom őszintén, hogy meglázmérőztem, ha 2-3 napig nem volt kaki, mert nem akartam, hogy szorulás, hasfájás legyen belőle. A dokink szerint jól jártam el, mert ehhez nem szokik hozzá, csak ingert kelt.
Szokták ajánlani a kamillateát, akár egy kis cukorral is, az is megindítja a kakit.
Ha már kakilt mióta megszületett akkor nincs baj. Anyatejeseknél valóban normális a napi 7 kakitól a 7 napig nem kakil is... Azért figyeld őt, ha úgy látod hogy elkezd fájni a pocakja, (sír vigasztalhatatlanul, felhúzkodja a lábát, vagy kifeszíti magát) akkor azért próbáld meglázmérőzni vagy szélcsövezni.
És pár napos babának eszedbe ne jusson cukros kamillateát adni!!!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Csütörtökön du. jöttünk haza, pénteken volt nálunk a védőnő (akkor még nem aggódtam). A doktornénink holnap jön, akkor megkérdezem. Nem veszem észre, hogy a fiamat különösebben zavarná a dolog (még…).
nálunk is gondot okozott a kaki:) anyatejes a babám én vettem neki babatea keveréket (édeskömény,kamilla,ánizs....) amit cukor nélkül adtam neki és simán megitta (szörnyű ízű) ettől tudott pukizni és kijött vele a kaki is
am ha esetleg veszel neki teát akkor ne filtereset vegyél neki mert nincsen benne ánizs amitől nem görcsöl keményedik be a pocija!!!
vmint próbáld maszírozgatni a pociját:) babaolajat ha használsz az felmelegszik ahogy maszírozod és az is segíthet:)
Kedves utolsó!
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!