Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha újszülött babám még...

Baj, ha újszülött babám még nem produkált kakit, amióta itthon vagyunk?

Figyelt kérdés

Kedden született, a kórházban 3x én pelenkáztam kaki miatt+ mondták a csecsemősök, hogy náluk is volt már.

Csütörtökön hazajöttünk, azóta sincs még az első „nagydolgos” pelenkánk. Pedig szopizik lelkesen…

2010. aug. 15. 06:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Az anyatejes babáknál normális, ha csak hetente egyszer kakilnak. Ha már kakilt, akkor minden oké.
2010. aug. 15. 06:40
 2/7 anonim ***** válasza:
16%

állítólag anyatejes babáknál nem baj, de én megmondom őszintén, hogy meglázmérőztem, ha 2-3 napig nem volt kaki, mert nem akartam, hogy szorulás, hasfájás legyen belőle. A dokink szerint jól jártam el, mert ehhez nem szokik hozzá, csak ingert kelt.

Szokták ajánlani a kamillateát, akár egy kis cukorral is, az is megindítja a kakit.

2010. aug. 15. 06:42
 3/7 anonim ***** válasza:
33%

Ha már kakilt mióta megszületett akkor nincs baj. Anyatejeseknél valóban normális a napi 7 kakitól a 7 napig nem kakil is... Azért figyeld őt, ha úgy látod hogy elkezd fájni a pocakja, (sír vigasztalhatatlanul, felhúzkodja a lábát, vagy kifeszíti magát) akkor azért próbáld meglázmérőzni vagy szélcsövezni.

És pár napos babának eszedbe ne jusson cukros kamillateát adni!!!

2010. aug. 15. 06:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, valóban normális, hogy anyatejes babáknál egy hétig nincs kaki, de újszülöttnél is vajon? nem tudom.... nekünk később volt ilyen gond, kb 2 hónaposan, de én 3 naponta meglázmérőztem, aztán rájöttem, hogy felesleges, majd kakil, ha akar, és onnantról kezdve napi 1 kaki volt. szerintem hívd fel a védőnődet, ha ilyenkor is zavarhatod.
2010. aug. 15. 11:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Csütörtökön du. jöttünk haza, pénteken volt nálunk a védőnő (akkor még nem aggódtam). A doktornénink holnap jön, akkor megkérdezem. Nem veszem észre, hogy a fiamat különösebben zavarná a dolog (még…).

2010. aug. 15. 15:30
 6/7 anonim ***** válasza:

nálunk is gondot okozott a kaki:) anyatejes a babám én vettem neki babatea keveréket (édeskömény,kamilla,ánizs....) amit cukor nélkül adtam neki és simán megitta (szörnyű ízű) ettől tudott pukizni és kijött vele a kaki is

am ha esetleg veszel neki teát akkor ne filtereset vegyél neki mert nincsen benne ánizs amitől nem görcsöl keményedik be a pocija!!!

vmint próbáld maszírozgatni a pociját:) babaolajat ha használsz az felmelegszik ahogy maszírozod és az is segíthet:)

2010. aug. 15. 22:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszönöm szépen!

2010. aug. 16. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!