Nem bírom tovább! 3 éves kisfiam hónapok óta minden éjjel többször felkel és mióta bölcsibe jár az ottani alvás miatt, itthon 11-fél 12 előtt nem alszik el és reggel 6-7 körül már fent van, mit tegyek? Segítség!
Mikor kezdte a bölcsit? Lehet, hogy még nem tudott beszokni, és így reagál.
Amúgy 2,5-3 órát nem alszik egy gyerek "kényszerből", az biztos.
A három éves gyereket miért nem óvodába járatod? Ott sokkal rövidebb ideig altatják öket. A bölcsödében nem ébreszthetnek fel egy-egy gyereket korábban. az ottani napirendet be kell tartaniuk a gondozóknak.
Délután meg hazafelé nem autóval/busszal menjetek, hanem gyalog, (közben mehettek játszóterre is kicsit tombolni,) legalább fél-egy óra, séta után kifárad, és el fog tudni aludni. (Olyan hideg MO-on gyakorlatilag nincs, amikor egy ekkora gyereknek túl hideg lenne, kivéve, ha -10 fog alatt van.)
Vacsorát legkésöbb 6-kor adj neki, mert teli hassal nem tud elaludni egyetlen gyerek sem.
Köszönöm a sok választ és reakciót! Megpróbálok mindenre írni valamit.
Októberben kezdte a bölcsődét, de már előtte voltak problémák. Most azóta ennyire komolyak, mióta ott tart a dolog, hogy sikerült rákényszeríteni a bölcsis alvást. Sokszor nem sikerül (főleg eleinte), de még többször igen. Hiszen a gyerek nem fog 3 órán át mozdulatlanul feküdni, unatkozik, előbb-utóbb inkább alszik. Aztán este nem bír.. :-( Amikor én meg bírnék.
Azért nem jár óvodába, mert nem került be. Én is nagyon várom, mert ami óvoda itt van, ott mondták, hogy nem kötelező az ennyi alvás, sőt általában az alvás. Sokkal jobb lesz. De az csak szeptembertől. :-(
Sétálni szoktunk, én is mindenhogy fárasztom már. Bölcsi után 1-1.5 órán keresztül haza sem jövünk, játszótér vagy szánkó, séta, akármi. Fárasztom ahogy tudom, semmit nem ér.
A védőnő a 3 éves státuszon a gyerekpszichológus lehetőségét ajánlotta.
Ezekre kimaradt a válasz:
Vacsizni fél 7-kor szokott, így a teli has sem lehet akadály.
Régebben itthon olyan 1-1.5 órát aludt, mostanában nem szokott vagy esetleg 40-45 percet. Sok mindentől függ. Ha beteg, többet alszik, ha egészséges, akkor sokszor semmit (délután).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!