Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság kérdés. Mit...

Szobatisztaság kérdés. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
Kisfiam szeptember óta "szobatiszta", decemberben múlt 3 éves. Elég gyakran vannak visszaesések a dologban a pisivel kapcsolatban. Van egy hét, amíg minden szép és jó. Aztán jön egy időszak (néhány hét), amikor nem akar elmenni pisilni, hiába kell neki (nem fáj neki, meg semmi ilyesmi, csak valamiért nem akar elmenni, azt állítja, hogy nem kell pisilni, aztán végül beismeri, hogy kell, és mégis elmegy), ha küldjük, illetve ilyenkor van az is, hogy szinte mindig becsorog a pisi eleje, mert annyira játszik vagy csinál bármit, hogy nem megy el, hiába kell neki. Érzi, hogy kell, csak nem akar elmenni. Ügyet nem csinálok a dologból, ilyenkor csak annyit mondok, hogy legközelebb menjen időben, ha kell, vagy még ennyit sem. És mindemellett küldözgetem pisilni (amit amúgy lehet, hogy nem kellene...). Tehát, hogy érthető legyen: ha minden ok (nagyjából egy-két hét szokott lenni), akkor megy szépen magától pisilni. Aztán hirtelen változik a dolog, becsorog a pisi eleje, és küldözgetni kell, mert magától nem megy el, vagy ha igen, akkor már csak későn. Mit tehetnék, hogy végre kikeveredjünk ebből? A kakival nincs gond, szól, ha kell, és intézi ügyesen a wc-be. A pisi miatt viszont teljesen el vagyok keseredve. :(
2013. ápr. 4. 22:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez átlagos. Neki az úgymond életcélja még a játék, ezért nem hagyja ott ha pisilnie kell akkor sem. Ne elküld vagy elzavard pisilni, hanem kérdezgesd tőle, hogy kell e neki, ha kell akkor meg menj oda és mondd el neki, hogy menjen nyugodtan, a játéka ugyan ott marad ahogy hagyta, nem sok idő az. És rá fog szokni, az én öcsém is ilyen volt annó de rászokott ő is bár ő bilis volt, szóval volt hogy inkább odavittük neki a játék mellé csak ne pisiljen be.

De erőltetni viszont nem kell, (nem feltételezem) de mindenkinek lehet rosszabb napja, nem szabad megszidni vagy bármi ilyesféle, mert a legfontosabb a lelki érettség, ha nem megy most majd megy később.

Egy óvónőnek tanuló :)

2013. ápr. 4. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Nincs felfázva?Ha nincs,hagyni kell,hogy magától beérjen.Nem kell folyton pisilni küldeni,az neki sem jó.Sok 3 éves totyog pelusban,nem kell sietni.Legyen egy rendszer,étkezés előtt vagy után legyen elküldve,a többi legyen rábízva.A nyár majd segít.Ha szorong az anya a gyerek is fog,pedig nincs miért,szépen halad.
2013. ápr. 4. 22:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Már próbáltam ezt is, hogy csak kérdezgetem, és nem küldöm el. Pl. ma délután is: mikor hazaértünk, közölte, hogy neki nem kell pisilni (mikor el akartam küldeni). Mondtam neki, hogy rendben, akkor majd szól, ha kell. Kb. ötször kérdeztem meg este hétig (öttől), egyszer sem kellett. Láttam, hogy kell, úgyhogy próbáltam elküldeni, de közölte, hogy nem kell, és kész. Aztán a végén elrohant, de addigra már becsorgott. Hiába mondom, hogy megvárja a játék stb. :( Azért köszönöm a választ!
2013. ápr. 4. 22:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves Második! Nincs felfázva. Igen, egyébként én is úgy gondolom, hogy szépen halad, nővérem kisfia ilyen idősen még pelenkás volt. Mikor indulunk reggel oviba, akkor elküldöm pisilni, meg mikor indulunk haza az oviból, akkor is (mivel elég hosszú az út, és buszozunk), de étkezések előtt vagy után nem küldöm. Igazából én is a nyárban bízok. A múltkor gatyó nélkül rohangált bent a lakásban (meleg volt bent), és épp a becsorgós időszak kellős közepén voltunk. Mikor nem volt rajta kisgatya, mindig elment pisilni azonnal, ahogy érezte.
2013. ápr. 4. 22:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem kell szólni.Nem kellemes bepipilni neki sem,mert fázik.Majd rájön és elmegy önként,főleg ha az ember nem csinál belőle ügyet.
2013. ápr. 4. 22:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Az enyem januarban volt 2.5 eves, 2 evs koratol elmeletileg szobatiszta, de neha vannak balesetek. Nalunk a kaka tema a problemas. Idorol idore visszatero problema, hogy par hetig szol, ha kakalnia kell, par hetig nem. Es tenyleg igaz, hogy ha mi stresszelunk, akkor ok is. De olyannyira erzekeny ra, hogy nagyon pici idegessegre elojon a problema es akkor nem csak egy baleset tortenik:( Legtobbszor csak a kakaval van baj, de neha a pisivel is.

Nem tudom, meddig tart ez meg:(

2013. ápr. 4. 22:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is a kakilás a gond..de szerintem én stresszelem túl a dilgot,ha nincs minden nap kaki :(
2013. ápr. 4. 23:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor meg ha nadrág/gatya nélkül elmegy pisilni, akkor lehet úgy érzi, hogy pelenka van rajta, és ráér.
2013. ápr. 6. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!