Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 hónapja bilizünk, de nem...

8 hónapja bilizünk, de nem szobatiszta a kis lányom, miért?

Figyelt kérdés
20 hónapos kora óta, ha ráültetem a bilire a kislányomat( ébredés után, fürdés előtt, nappal 1-2 óránként, lefekvés előtt), akkor legtöbbször belepisil. Kommentálja is ,hogy sokat, vagy keveset pisilt, vagy ha nem kell neki. Viszont, ha kérdezem mindig azt mondja, hogy nem kell neki.Mondjuk eléggé szeret ellenkezni, lehet, hogy emiatt nem szól,vagy még nem érett meg a dologra? Játszóházba járunk, ott ha lát másokat bilizni, egyből ő is akar.Itthon nem erőlteti.

2013. ápr. 3. 15:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kicsit várnod kellett volna a biliztetéssel. akkor már megérett volna rá, és hamar leszokott volna. Így meg elhúzódik, mert korán kezdted, mikor ő még nem volt érett rá. Az én lányom 2,5 évesen kezdte magától, és az egész csupán 2 hét volt, minden cécó nélkül.
2013. ápr. 3. 15:11
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Azért mert a lányod érett a szobatisztaságra!

A szobatisztaság nem azt jelenti, hogy te ráülteted bizonyos időközönként a bilire, a lányod meg beleintézi a dolgát, hanem azt, hogy a lányod felismeri a pisit, a kakit, felismeri magát az ingert és amikor érzi az ingert, akkor azt mondja vagy jelzi és azután kell ráülni a bilire és intézni a dolgot.

Egy szobatisztaságra érett gyerek szól vagy jelzi, ha kell neki és amikor érzi, akkor belepisil vagy kakik a bilibe.

Ehhez tudatosság kell. Idegrendszeri érettség.

Ami nálatok van, az pedig megfigyelésen és szokáson alapuló biliztetés, nem egy tudatos dolog.

Mert ha nincs rajta pelenka, de nem ültetnéd rá a bilire egész nap, hanem várnád, hogy jelezze vagy mondja az ingert, nem tudná, mert nem érett rá és egész nap bepisilne vagy bekakilna.

2013. ápr. 3. 15:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Bocs, kihagytam a nem szót.

Nem érett még a szobatisztaságra!

Kettes voltam.

2013. ápr. 3. 15:19
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem kell erőltetni a bilizést. Miután itt olvastam a hiper-szuper gyerekekről, akik szinte már 1 éves korukra teljesen szobatiszták, még bölcsisen én is megpróbáltam leszoktatni a pelusról, de kb. 2 hét után feladtam, úgy voltam vele, majd ha ő is akarja.

Az én kislányom 2-3 hónappal a 3 éves szülinapja előtt lett szobatiszta, de szó szerint egyik napról a másikra szoba és ágytiszta lett, onnantól se éjszakára se nappalra nem kellett pelus, és nem is ment be a bugyiba soha.

Várj, előbb utóbb sikerül :)

2013. ápr. 3. 16:06
 5/10 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom, hogy nem erőltetem a dolgot, mert nem ellenkezik, ha rá kell ülni a bilire.Vagy ha mondja, hogy nem akar ráülni(nagyon ritkán)akkor nem ülünk rá, és szinte az első alkalom óta belepisil, ezért gondoltam, hogy nincs korán elkezdeni a leszoktatást.De ezek szerint tévedhettem.
2013. ápr. 3. 17:01
 6/10 anonim ***** válasza:

nekem 28 hós volt a lányom, amikor elkezdtük.

de jó darabig nem úgy kellett, hogy "Kell pisilni?", hanem: "gyere, menjünk el pisilni!".

Szerintem amúgy még nem érett rá, de nagyon ügyes!

És nálunk az vált be, hogy (nyáron) nem volt rajta semmi, sem bugyi, sem pelus, így sokkal könnyebben ment a bilire szokás. (ha bugyiban volt, belepisilit, ha pelusban volt, akkor terpeszbe állt, nézett a lábára/maga alá, hogy csurog-e a pisi. így rájöttem, hogy azonos érzés neki a bugyi és pelus. így levettük, és 2 nap alatt ráállt, hogy bilibe pisiljen. (onnantól bugyiban volt)

2013. ápr. 3. 17:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Én a fiamat 2 és fél évesen 1 hét alatt szoktattam le. Az összes többi barátnőm, ismerősöm, akik már másfél-két éves gyerkőcnél elkezdték a leszoktatást, mind kudarcot vallottak, ugyanis vagy egyáltalán nem sikerült, vagy sikerült, de visszaesett a gyermeke.

Én azt javaslom neked, hogy hagyd, ne bilizzetek még, bőven ráér a szobatisztasággal!

2013. ápr. 3. 21:02
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Bocsánat, most olvasom, hogy 20 hónapos kora óta csináljátok, tehát akkor lassan 2 és fél éves. Várj nyárig vele, addig ne biliztesd. Nyáron kapd le róla a pelust, viseld el, hogy pár napig esetleg takarítanod kell a lakást a pisitől, kakitól, és tuti, hogy pillanatok alatt leszokik. De akár most is megcsinálhatod ezt, csak fűts be jobban a lakásban.
2013. ápr. 3. 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:
En hagynam...hogy pisiljen a bilibe ..ha akar...elobb utobb a kaka is fog a bilibe menni...lanyom egy evesen szobaisza lett...fiam 2o honaposvan...a legkisebb 2.5 ..minden gyermek mas...soha nem vetkoztettem oket le ...hogy osssze-vissza piszkoljak a lakast nem higenikus...persze ha valaki kertes-hazba lakik..nyaron melegbe normmalisnak tartom...probald megfigyelni mikor csinal be es ha eszreveszed nyugodtan ultesd a bilibe ha a pelusba belement dobd a bilibe es mond el neki ...hogy legkozelebb ha erzi mikor jon szoljon..es uljon a bilire
2013. ápr. 6. 22:01
 10/10 anonim ***** válasza:
# 9 -es csak annyit...mert kapkodok...ha veletlenul pelusba megy nem csinalunk.. problemat ...csak beleteszem a pelusbol a bilibe megmutatom..hogy oda kell menni a kakanak is.....mindossze egyszer ...tobbszor nem kell megmutatni...turelem.....
2013. ápr. 6. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!