8 hónapja bilizünk, de nem szobatiszta a kis lányom, miért?
Azért mert a lányod érett a szobatisztaságra!
A szobatisztaság nem azt jelenti, hogy te ráülteted bizonyos időközönként a bilire, a lányod meg beleintézi a dolgát, hanem azt, hogy a lányod felismeri a pisit, a kakit, felismeri magát az ingert és amikor érzi az ingert, akkor azt mondja vagy jelzi és azután kell ráülni a bilire és intézni a dolgot.
Egy szobatisztaságra érett gyerek szól vagy jelzi, ha kell neki és amikor érzi, akkor belepisil vagy kakik a bilibe.
Ehhez tudatosság kell. Idegrendszeri érettség.
Ami nálatok van, az pedig megfigyelésen és szokáson alapuló biliztetés, nem egy tudatos dolog.
Mert ha nincs rajta pelenka, de nem ültetnéd rá a bilire egész nap, hanem várnád, hogy jelezze vagy mondja az ingert, nem tudná, mert nem érett rá és egész nap bepisilne vagy bekakilna.
Bocs, kihagytam a nem szót.
Nem érett még a szobatisztaságra!
Kettes voltam.
Nem kell erőltetni a bilizést. Miután itt olvastam a hiper-szuper gyerekekről, akik szinte már 1 éves korukra teljesen szobatiszták, még bölcsisen én is megpróbáltam leszoktatni a pelusról, de kb. 2 hét után feladtam, úgy voltam vele, majd ha ő is akarja.
Az én kislányom 2-3 hónappal a 3 éves szülinapja előtt lett szobatiszta, de szó szerint egyik napról a másikra szoba és ágytiszta lett, onnantól se éjszakára se nappalra nem kellett pelus, és nem is ment be a bugyiba soha.
Várj, előbb utóbb sikerül :)
nekem 28 hós volt a lányom, amikor elkezdtük.
de jó darabig nem úgy kellett, hogy "Kell pisilni?", hanem: "gyere, menjünk el pisilni!".
Szerintem amúgy még nem érett rá, de nagyon ügyes!
És nálunk az vált be, hogy (nyáron) nem volt rajta semmi, sem bugyi, sem pelus, így sokkal könnyebben ment a bilire szokás. (ha bugyiban volt, belepisilit, ha pelusban volt, akkor terpeszbe állt, nézett a lábára/maga alá, hogy csurog-e a pisi. így rájöttem, hogy azonos érzés neki a bugyi és pelus. így levettük, és 2 nap alatt ráállt, hogy bilibe pisiljen. (onnantól bugyiban volt)
Én a fiamat 2 és fél évesen 1 hét alatt szoktattam le. Az összes többi barátnőm, ismerősöm, akik már másfél-két éves gyerkőcnél elkezdték a leszoktatást, mind kudarcot vallottak, ugyanis vagy egyáltalán nem sikerült, vagy sikerült, de visszaesett a gyermeke.
Én azt javaslom neked, hogy hagyd, ne bilizzetek még, bőven ráér a szobatisztasággal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!