Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság már megint!...

Szobatisztaság már megint! Valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés
Kisfiam 26-hónapos,4napja kezdtük el a nappali pelus elhagyást.Nem tudom mit csináljak,h szóljon ha kell pisilni.Hiába ültettem a wc-re vagy a bilibe nem pisil vagy csak nagy ritkán azt mondja nem kell.De a kis gatyába meg rá 5-10perce bepisil.Kint az udvaron ha jó az idő gatya nélkül van,akkor se szól csak megáll terpeszbe és pisil.Már télen is próbáltuk a bilibe pisilést akkor ha ráültettem mindig pisilt,most a bili kint van az udvaron de nem akar ráülni inkább állva.Hiába ültettem rá időközönként a wc-re semmi.Akkor szokott szólni amikor már bepisilt vagy végzett és én nem vettem észre.Nálunk nem jön az se be,h valamit beígérek neki és majd akkor pisil a bilibe.Mit csináljak?
2010. jún. 8. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Úgyis fiú, apuka tanítsa meg állva pisilni! Tesóm fia 20 hós kora óta szobatiszta, és sose pisilt ülve. Apja tanította meg, ebben ugye ő a járatos :) Egy fellépő van neki csak a wc előtt. Csak egy ötlet, igazán saját tapasztalatom nincs, nekem lányaim vannak. A nagyobbik 17 hós kora óta szól, ha kell neki, azóta nem is hordott pelenkát, a kicsi meg még nagyon kicsi.

Ha nagyon nem megy amúgy, akkor én hagynám, lehet nem érett még rá. Pár hét múlva meg lehet próbálni megint.

2010. jún. 8. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem ne erőltesd, hagyd az ügyet pihenni 2-4 hétig. Még kicsi, nem kell szobatisztának lennie. Tudom, hogy anyagilag jobb, meg bizonyos helyzetekben egyszerűbb, ha szobatiszta, de valószínűleg vagy nem érett meg rá teljesen, vagy túlerőlteted, és neki ez nem tetszik. Erőszakkal nem érdemes szobatisztaságot kicsikarni a gyerekből. Több kárt okoz.

Szóval várj egy kicsit, egyáltalán ne próbálkozz. Lehet, hogy ha nem teszel érte semmit, akkor fogja elkezdeni érdekelni, és szépen magától szobatiszta lesz. Ha nem tesz semmit, vedd elő az ügyet 1 hónap múlva.

Sok sikert.

2010. jún. 8. 13:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem túl sokat foglalkozol a kérdéssel.

Kicsi még. 3 éves korig semmi gond.

Vedd le a pelust, kínáld fel a bilit. Ha nem, hát nem. Majd legközelebb.

Minél inkább üldözöd a bilivel, annál inkább nem fogja kérni.

Képzeld csak el karikatúraként!

Pelus le, elöl a gyerek szalad, hátul te a bilivel. Ugye, neked sem lenne kedved?

2010. jún. 8. 14:01
 4/7 A kérdező kommentje:

Igazából lehet,h túl sokat kérdezem tőle a pisilést és ez lehet zavarja.De szerintetek úgy meg fog tanulni szólni,h mikor kell ha kint nincs rajta pelus meg gatya se?

Ha nem fog menni akkor majd később próbálkozom vele hátha...

2010. jún. 8. 14:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. A lányom úgy kezdett el szólni, hogy még pelenkás volt, és vissza is tartotta, nem volt hajlandó a pelenkába pisilni!

Szerintem pont akkortól érett rá a gyerek, amikor jelzi valamilyen módon az ingerét már. Kisfiúknál látni gyakran, ha kell neki, akkor már pisi előtt fogdossa a kukiját. Barátnőm akkor szokta kérdezni a fiát, hogy kell-e, ha ezt látja, és rá is ülteti a bilire. Mondjuk az a kisfiú nem nagyon beszél még (pedig 26 hós, de hát nem egyformák ebben sem :))

2010. jún. 8. 14:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy szakember azt mondta, hogy a szobatisztaságot nem lehet erőltetni. Ha a gyerek érett rá, akkor úgyis jelzi, ha jön az inger, ezt nem lehet siettetni.

Persze oda kell figyelni a gyerek jelzéseire (főleg, ha még nem igazán beszél pár szónál többet, mint az én 23 hónapos kislányom), de én hiába akarom, hogy bilizzen, ha ő nem akarja, akkor úgysem lesz semmi eredménye (max az, hogy esetleg szorongani fog). 3 éves koráig tényleg ráér és nem minden gyerek egyforma.

2010. jún. 8. 14:35
 7/7 anonim ***** válasza:

nekem 4 éves a ksifiam és még mindig van hogy akkor szól ha már becsurrant egy csepp pisi és ő is hajlamos azt mondani nem kell közben meg táncikál.

Aztán a szomszéd férfi azt mondta fiúknál ez természetes teljesen más mint a lányoknál. Ők nagyon gyakran csak az utolsó pillanatban veszik észre hogy pisilni kell (5 perccel korábban neem tudják még) és nincs záróizmuk így visszatartani sem tudják. Nemigen hittem, de bosszantott a dolog és ezt megerősítette egy urológus is, hogy a fiúknál ez más. Úgyhogy teljesen természetes amit a kisfiad csinál, nálunk is így kezdődőtt én kitartottam nem adtam vissza rá a pelust és szépen alakult. Most már tényleg ritka dolog a baleset. De amikor kezdtük szinte minden pisilés után öltöztünk is át.

2010. jún. 8. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!