Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyám rosszul bánik a húgommal...

Anyám rosszul bánik a húgommal! Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Van egy 2 és fél éves húgom, aki különösen eleven és igencsak hisztis. De hát ez a dackorszak velejárója(tudtommal), anyu viszont ezt képtelen megérteni, és folyamatosan, mindenféle apróságokért kiabál azzal a szerencsétlen gyerekkel, sőt nagyon csúnya szavakkal illeti őt(pl b*zi k*cs*g gyerek, meg k*rv* anyázik, meg ilyenek). Szerencsére nem ütötte meg(még), de sokszor fenyegetőzik ilyen szavakat használva hogy sz*rrá veri meg ilyenek. A fura az, hogy velem elég jól bánik, néha olyan mintha barátnők lennénk. Mikor kicsi voltam, szerinte én nem voltam olyan hisztis, mint a húgom, de már vagy ezerszer megmondtam neki, hogy én a ritkábbik eset vagyok, és az a gyakoribb, ha a kisgyerek akaratos. Kábé minden éjszaka/reggel az ő rikácsolását hallgatom, ha pedig ezt szóvá teszem neki, akkor velem is elkezd sírva üvöltözni mint a fába szorult féreg, csapkodja az ajtót, közben pedig felváltva nyavalyog, hogy őt senki nem érti meg, mindig ő a sz*r meg a szemét, mindig neki kell k*ssolnia, stb. még akkor is, ha normális hangnemen mondom neki. Sokszor kell azonban túlkiabálnom, mert nem hallja, nem akarja meghallani, amit mondani akarok. Szerintem klinikai eset, mindenképpen szakember segítségére lenne szüksége, de ahogy őt ismerem, ebben sem hallgatna rám. Mit csináljak, hogy megvédjem a húgomat? :( 18/l

2013. ápr. 7. 09:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%

"Be kell tenni a szobájába, és hagyni addig, amíg abba nem hagyja"

Az anyukát, aki így bánik a csemetéjével, azt igen!!

2013. ápr. 7. 10:14
 12/25 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor minden eddigi felvetődött kérdésre válaszolni fogok. Ő a féltestvérem, tehát nem egy apukánk van. Az enyém nem él velünk, a húgomé pedig két háztömbbel arrébb. Azt kell mondjam, ő is kikészíti anyámat, mert eléggé egy semmirekellő suhanc(már elnézést), de biztos vagyok benne, hogy abban is hibás anyukám, hogy tönkrement a házasságuk, hisz nem ad neki elég szeretetet, és folyton érezteti vele, hogy ő egy fölösleges ember aki púp a hátán. Ő is "elrontja" a gyereket, bár amióta ki van tiltva a lakásból, nem annyira. De ő még mindig jobban bánik vele, mint anyum, csak hát a múltbeli viselkedése miatt(agresszív volt) a tiltás miatt ritkábban láthatja őt, csak akkor, ha átvisszük hozzá.

Ha választanom kéne, inkább én nevelném fel a húgomat, annak ellenére, hogy nem szeretnék gyereket. Természetesen úgy, hogy anyukám nem lenne velünk, mert ugyanaz történne, ugyanúgy kiabálna. Próbáltam vele nyugis pillanatában is beszélgetni, ami vagy egy fél óráig működött, de végül mégis veszekedésbe torkollik mindig, és játssza az áldozatszerepet azzal, hogy sajnáltatja magát. Meg van áldva azzal is, hpgy én csak egy 18 éves csaj vagyok, akinek még nem volt gyereke, szóval bele ne merjek már pofázni, hogy nevelje azt. De hát mit csináljak vele, ha több eszem van, mint neki? Úgy is van vele, hogy még esélyt sem adna nekem, hogy megpróbáljam, mert szerinte én se bírnám, és én is ugyanott kötnék ki, ahol ő. Na persze. Szeretném majd a jövőben elvinni sok helyre a húgomat, csak tudjátok, mostanában eléggé elhúzódott a tél, folyamatosan esik, stb. Időt is tudnom kell szakítani rá, mert sok iskola utáni tevékenységre is járok, hétvégén meg vívásra.

2013. ápr. 7. 10:19
 13/25 A kérdező kommentje:
Gyáva Oroszlán, ezt a módszert én is mélységesen elítésem. Egyébként is, a húgom már felér a kilincsig, simán ki tudja nyitni az ajtót :D
2013. ápr. 7. 10:20
 14/25 A kérdező kommentje:
*elítélem, bocsi
2013. ápr. 7. 10:20
 15/25 anonim ***** válasza:
67%

1. vagyok

Nem azt mondtam, hogy fogja a gyereket, költözenek el és nevelje föl egyedül. De javulna a helyzet, ha hetente egyszer-kétszer, mondjuk hétvégén vigyáznál rá pár órára. Ez nektek is jót tenne, mert legalább közelebb kerülnétek egymáshoz :-) jó, egy idegen nőnek ne segítsen semmit, nehogy rászokjon, de ő az anyukája, aki fölnevelte őt és aki most segítségre szorul...

2013. ápr. 7. 10:22
 16/25 A kérdező kommentje:
Kedves 1.! Úgy gondolom, eleget foglalkozok vele, főleg, mert inkább velem szeret játszani, WC-re menni, stb. :)
2013. ápr. 7. 10:27
 17/25 anonim ***** válasza:
Esetleg nincs olyan barátnője, vagy mama akire hallgatna? Védőnővel nem tudnál beszélni? Persze csak ha jó kapcsolat van köztük, lehet hogy ő is tudna rá hatni, hogy kérjen valamiféle segítséget!
2013. ápr. 7. 10:33
 18/25 anonim ***** válasza:
17 es vagyok, mondd meg valamelyiknek, hogy látod, hogy anyukád rosszul van, nagyon megviseli a baba nevelése, és hogy hiába próbálsz neki segíteni nem engedi a korodra és tapasztalatlanságodra hivatkozva... Ezért is szeretnél valakitől segítséget, hogy beszéljenek vele, hátha rájuk hallgat, ők csak idősebbek már felneveltek 1 gyereket, vagy a védőnő meg a szakmájából adódóan csak ért hozzá..
2013. ápr. 7. 10:42
 19/25 anonim ***** válasza:

Gyáva Oroszlán válasza:

"Be kell tenni a szobájába, és hagyni addig, amíg abba nem hagyja"

Az anyukát, aki így bánik a csemetéjével, azt igen!!

Akkor mondjál légyszives tuti módszert, hogy a hisztis gyerekkel mit kell tenni, amikor üvölt, és bármit mondasz neki, nem hatja meg, még jobban üvölt. Az egyetlen dolog, hogy nem veszed észre a hisztit, mert akkor jön csak rá, hogy ezzel nem ér el semmit.

Mi a te módszered?

2013. ápr. 7. 10:58
 20/25 A kérdező kommentje:
Figyelmen kívül kell hagyni, igen, de semmiképpen se bezárni a szobába...
2013. ápr. 7. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!