Anyám rosszul bánik a húgommal! Mit csináljak vele?
"Be kell tenni a szobájába, és hagyni addig, amíg abba nem hagyja"
Az anyukát, aki így bánik a csemetéjével, azt igen!!
Rendben, akkor minden eddigi felvetődött kérdésre válaszolni fogok. Ő a féltestvérem, tehát nem egy apukánk van. Az enyém nem él velünk, a húgomé pedig két háztömbbel arrébb. Azt kell mondjam, ő is kikészíti anyámat, mert eléggé egy semmirekellő suhanc(már elnézést), de biztos vagyok benne, hogy abban is hibás anyukám, hogy tönkrement a házasságuk, hisz nem ad neki elég szeretetet, és folyton érezteti vele, hogy ő egy fölösleges ember aki púp a hátán. Ő is "elrontja" a gyereket, bár amióta ki van tiltva a lakásból, nem annyira. De ő még mindig jobban bánik vele, mint anyum, csak hát a múltbeli viselkedése miatt(agresszív volt) a tiltás miatt ritkábban láthatja őt, csak akkor, ha átvisszük hozzá.
Ha választanom kéne, inkább én nevelném fel a húgomat, annak ellenére, hogy nem szeretnék gyereket. Természetesen úgy, hogy anyukám nem lenne velünk, mert ugyanaz történne, ugyanúgy kiabálna. Próbáltam vele nyugis pillanatában is beszélgetni, ami vagy egy fél óráig működött, de végül mégis veszekedésbe torkollik mindig, és játssza az áldozatszerepet azzal, hogy sajnáltatja magát. Meg van áldva azzal is, hpgy én csak egy 18 éves csaj vagyok, akinek még nem volt gyereke, szóval bele ne merjek már pofázni, hogy nevelje azt. De hát mit csináljak vele, ha több eszem van, mint neki? Úgy is van vele, hogy még esélyt sem adna nekem, hogy megpróbáljam, mert szerinte én se bírnám, és én is ugyanott kötnék ki, ahol ő. Na persze. Szeretném majd a jövőben elvinni sok helyre a húgomat, csak tudjátok, mostanában eléggé elhúzódott a tél, folyamatosan esik, stb. Időt is tudnom kell szakítani rá, mert sok iskola utáni tevékenységre is járok, hétvégén meg vívásra.
1. vagyok
Nem azt mondtam, hogy fogja a gyereket, költözenek el és nevelje föl egyedül. De javulna a helyzet, ha hetente egyszer-kétszer, mondjuk hétvégén vigyáznál rá pár órára. Ez nektek is jót tenne, mert legalább közelebb kerülnétek egymáshoz :-) jó, egy idegen nőnek ne segítsen semmit, nehogy rászokjon, de ő az anyukája, aki fölnevelte őt és aki most segítségre szorul...
Gyáva Oroszlán válasza:
"Be kell tenni a szobájába, és hagyni addig, amíg abba nem hagyja"
Az anyukát, aki így bánik a csemetéjével, azt igen!!
Akkor mondjál légyszives tuti módszert, hogy a hisztis gyerekkel mit kell tenni, amikor üvölt, és bármit mondasz neki, nem hatja meg, még jobban üvölt. Az egyetlen dolog, hogy nem veszed észre a hisztit, mert akkor jön csak rá, hogy ezzel nem ér el semmit.
Mi a te módszered?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!