dehogy karmol. meg kell tanítani, és nem karmol. egyik bútorunk is szétkarmolva. és olyan alomtálca kell, ami szagelszívós. mondjuk nekem aztán 8, csak nem kell marhaságokat terjeszteni. a háziállatot gondozni kell. ennyi.
2013. febr. 20. 21:33
12/25 anonim válasza:
Sem a hörcsög, sem a papagáj nem jó ötlet szerintem. Akkor már tényleg inkább hal :)
A hörcsöggel nagyon nem tud mit kezdeni, sokat elbújik a forgácsba, ha vadabb akkor majd kézhez sem tudjátok szoktatni, sőt épp ezért valamelyik haraphat is. A papagáj persze szép madár, de majd amikor éjjel nekiáll csipogni akkor nem egyszer akarjátok majd kivágni. :)
A halat meg el tudja nézegetni, adhat neki enni stb.
Ha a cica ki van zárva (bár nekünk az van és imádják egymást) akkor szerintem is kölyök kutya akivel együtt nőhetnek.
2013. febr. 20. 21:39
13/25 anonim válasza:
A macskás kommentekre reagálva.. nem karmol szét semmit, nagyon szépen lehet vágni a körmüket, lehet hozzájuk fésűt kapni stb. Ha szépen tisztán és egészségesen van tartva nem terjeszt semmilyen betegséget. Ennyi erővel bármilyen állat tud betegséget terjeszteni ha nincs megfelelően tartva. A papagáj meg tényleg melós állat, mert sűrűn kell takarítani, ha repked vagy behülyül akkor meg a toll is kiszáll a kalitkából. Szépek vannak, de szerintem nem otthoni élvezhetős háziállatok.
2013. febr. 20. 21:42
14/25 A kérdező kommentje:
A cica azért kizárt mert én annyira nem vagyok oda érte.Azért gondoltam hörcsögre mert mindig azt hajtogatja.De viszont félek attól hogy megharapja.
Papagájom volt már,mikor még nem volt meg a lányom.Nem volt vele különösebb problémám.A papagáj utáni takarítást bevállalom. :) Csak szerintem nem tudna vele mit kezdeni mert hát tud olyanokat csípni.Először én is kutyára gondoltam,de mondta hogy házba nem jöhet.Panelba lakunk.
Pedig szerettem volna neki egy westie-t vagy csivavát. :/
Még átgondolom :)
2013. febr. 20. 21:54
15/25 anonim válasza:
Ekkora gyereknek még semmilyet. Majd ha 6-7 éves lesz.
2013. febr. 20. 21:59
16/25 anonim válasza:
Én is megvédem a macskákat. Tudom kedves kérdező, hogy nem akarsz, nem is neked ajánlom :) hátha valaki olvassa a kérdésedet, és hasznosak lesznek a válaszok a cica tartásról. Szóval, az én fiam 1,5 éves volt mikor lett egy kiscicánk. Nem koszos, nem büdös, nem hullik a szőre extrémen. Ha nincs elhanyagolva akkor semmi gond vele. Már több mint 2 éve együtt élünk, imádja a gyerek és a macska is viszont őt. "Vérszomjas" egy dög mikor rájön az 5 perc, de a fiamat sosem bántaná, mindent eltűr neki, és nem is tartok tőle hogy bármi baja esne a macskától. Lakásban élünk, mégis elvagyunk. Kap oltást, féregtelenítőt, az alomra figyelünk, a szőrt keféljük, és a macska nélkül is porszívóznék mindennap. Tehát én gyerek mellé ajánlom a cicát, mert tényleg bevált.
2013. febr. 20. 22:30
17/25 anonim válasza:
halat, teknőst, afrikai fehér hasú törpesün (bár ennek a tartásáról nem tudok semmit, csak olyan cuki)
2013. febr. 20. 22:37
18/25 anonim válasza:
Én nem ajánlanám a hörcsögöt, haraphat, és nem tenne jót neki, ha a lányod nagyon megszorongatná.
2013. febr. 21. 02:00
19/25 anonim válasza:
Ekkora gyereknek semmilyen. Gondozni nem tudja, kezelni nem tudja. Neki a kisallat játék, arra meg ott vannak a plussok, nyuzza azokat.
2013. febr. 21. 06:25
20/25 anonim válasza:
Hát barátnőméknek 3 macskájuk van. Nagyon is jól tartják őket, még el is vannak kényeztetve. Ők szétkarmolták az új ülőgarnitúrát, letépkedték a tapétát a falról, a szőnyeget is szétkaparták. Pedig vágva volt a karmuk, de hát attól még tudnak kaparni. Lehet, hogy ha az én macskáim lennének nekem sem tűnne fel az alom szaga, de amikor átmegyek hozzájuk, 2 szoba választ el az alomtól mégis érzem. A szőrök is kefélve van rendszeresen, mégis tiszta macskaszőr vagyok mire hazaérek. Na meg a kajájuk, na az is rettenetesen büdös. De amúgy tényleg aranyosak, főleg amíg picik voltak, estek, keltek, bukfenceztek, elfértek a tenyeremben. :) De nekem nem kéne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!