A Ti óvodátokba mikor kezdődött a beszoktatás és mennyi idő volt, amíg egész napra ott maradt a gyerek? Augusztus végén is lehet kezdeni nálatok a beszoktatást?
A mi ovink egész augusztusban zárva van...
És nálunk a sokk-terápia híve: Első nap negyed óra alatt körbemutogatunk mindent, majd irány haza a szülőknek, és a gyerek ott is alszik. Ha nagyon nagy gáz van, akkor felhívnak. Nem gondoltam, hogy ez jó, de tényleg bejött, pedig a lányom nagyon ragaszkodós, előtte senki nem vigyázott rá. És sírt egy kicsit, de másnap reggel már toporgott az ajtóban, hogy menjünk már! :)
Augusztusban nálunk is zárva vannak, így szeptembertől lehetett kezdeni a beszoktatást. 2 hét itt a beszoktatás.
Első napokban csak kicsit vagytok ott, és ott lehetsz vele, aztán ott hagyod, de csak rövid időre. Második héten reggel beviszed, délben el kell hozni, és a 3. héten aludhat ott.
Nálunk a szülőre bízták, ők csak javaslatot tettek. Én hallgattam az óvónőre, és második naptól már ott is aludt a lányom, nem volt semmi gond. A barátnőm hazavitte a kislányát heteken át, náluk ez nem vált be. Még év végén is sírt a kislány minden lefekvés előtt, mert haza akart menni.
Én úgy gondolom, hogy jó az, ha kezdettől ott alszik a gyermek, mert így megérti, és automatikusan azt fogadja el, hogy "nagylány vagyok, óvodába járok, ahol reggeltől délután 4-ig vagyok, aztán hazavisz any/apa". Persze lehet, hogy másnak más válik be.
Beszoktatás nyári időszakban szerintem sehol sincs.
Szia!
Nálunk csak szeptemberi kezdés volt.
Úgy zajlott,hogy első nap 9-re mentünk,és 10 perc után hazaküldtek,12-re mentem érte.
2.-3.napon már ott is ebédelt a gyerkőc,4.nap alvás után mentem,5.naptól már teljes jogú ovis volt:)!
A mi ovinkban nincs beszoktatás.
Szeptemberi kezdés van csak. Első két nap ebéd után kellett hazahozni a gyerekeket, harmadik naptól ott is aludtak.
Egy rövid búcsúzkodás után ott kellett hagyni őket.
Nálunk nem volt gond. Egyből beszokott a lányka. Sosem sírt. Bölcsis nem volt.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor valószínű nálunk is szeptemberbe fog kezdődni, csak amikor mondtam egy barátnőmnek, hogy szept-be megyek vissza dolgozni, megkérdezte, hogy akkor aug-ba szoktatom be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!