Az ovódákba hogy történik a beszoktatás? Hetente-2 hetente 2 gyerek, mint a bölcsibe, vagy mindenki egyszerre kezd szept. Elején?
Szerintem óvodánként változó.
Mi csütörtökön kezdünk, akkorra esett ránk a sor. Nálunk csak vegyes csoportok vannak, 4 kicsi kezd most szeptemberben a mi csoportunkban, de nem egyszerre.
Ismerek olyan ovit, ahol ma 25 kicsi kezdte meg a kiscsoportos életet, korosztályos csoportban (azaz csak kicsik).
nálunk egyszerre volt anno.
ráadásul úgy, hogyha a gyermek már nem kereste a szülő társaságát, akkor a szülőnek a folyósora kellett ülnie.
A lányom 2 nap alatt beszokott, nem is érdekelte, hogy hol vagyok..
A fiammal tavaly nagy "harcban" álltunk. Már a végén az óvónők mondták, hogy nem való neki az óvoda. Én megkérdeztem tőle, hogy szeretnél-e egyáltalán óvodába járni, mire közölte, hogy: "Persze, ne butáskodj már anya!".
Ettől függetlenül az egész napot végig sírta, ha elmentem mellőle.
Kapott még 1 hét haladékot (szerencsére) és zökkenőmentesen sikerült már beszoknia. Megtalálta a "lelki társát" a csoportban, egy kislány személyében.
Nekem személy szerint a lányom jobban megviselt, mert ő le se kakilt, de a fiammal már nagyon sok volt a végén.. Vártam már a munkát, a felnőtt életet!
Köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezecskék :-)
Reménykedtem, hogy együtt van, és majd ha eljön az idő, akkor nem novemberbe kell beszoktatni a kislányomat. Ledöbbentett, hogy a bölcsödébe így van, mert azt gondoltam, hogy egyszerre megy mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!