Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hova írassam be a gyerekemet...

Hova írassam be a gyerekemet iskolába? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Egy kis faluban lakunk ahol bár van iskola de csak alsó osztályig. (Így is mindössze 15db gyerek van)

A verzió: egyik szomszéd faluba jár iskola busz, ami reggel negyed 8kor indul és délután 5re ér haza! (Ami szerintem egy 6 éves gyereknek nagyon hosszú!)

B Verzió: Be iratom ide a helyi iskolába. Mert mégis csak helybe van. De nem igazán tetszik hogy utána fölsőbe meg máshova kell beíratni.

C verzió: Szomszéd faluba jár rendes Volán busz. Ami reggel fél 8kor megy és délután 3kor már jön vissza. Sok nagyobb gyerek is jár ezzel a busszal. Meg kb 5perc sétára van a buszmegállótól az iskola. És még úton sem kell átmenni. :)

Mindegyik lehetőségben találok pozitívumot és negatívumot is. Mégis melyiket válasszam?

2012. szept. 3. 08:58
 1/6 anonim ***** válasza:

"De nem igazán tetszik hogy utána fölsőbe meg máshova kell beíratni. "

Szerintem ez nem annyira gond. Az elsőnél a hosszú idő rosszabb. Ha a helyi iskolában ismered a tanárt, tudod, hogy jó kezekben van a gyerkőc, akkor oda vinném. De amíg kisebb, jobb a közeli suli, felsős korában mehet nyugodtan messzebb, akkor már egyedül is.

Nekem a sorrend a B, C, A lenne, persze megnézném a tanító néniket is.

2012. szept. 3. 10:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Egyetértek az első hozzászólóval, én is a helyi sulira szavaznék alsóban, nem érdekes, hogy aztán máshová kell mennie, kicsiként ne kelljen még sokat utaznia! Az osztálytársai is nyilván közel lesznek, ami szerintem szintén jó szempont egy alsósnál.

Nálunk (főváros), a tiédtől eltérő dilemma van, itt minden általános iskolából elviszik a „jobb” gyerekeket 4.-ben vagy 6.-ban egy 8/6 osztályos gimibe. Nem tudom, ez miért divat, de az tény, hogy ettől vergődnek az általános iskolák rendesen, mert hát felsőben csak 1 osztály marad minden évfolyamra, vagy még annyi sem…

2012. szept. 3. 10:58
 3/6 anonim ***** válasza:
A verzió. és nem sok neki,a napközi kifejezetten hasznos.az iskolabusz meg kifejezetten jó dolog
2012. szept. 3. 12:11
 4/6 anonim ***** válasza:
talán abba a suliba ami a legjobb NEKI. ne azt nézd már h hol van! miben tehetséges? mit nyujt a suli? milyenek a tanárok? milyen a szellemisége? milyen egyéb lehetőségeket nyút?-szakkörök,táborok,nyelv,vallás stb. én már ovit így választottam
2012. szept. 3. 12:13
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Szerintem májusig körbe járom az iskolákat és felmérem a tanárnéniket, és az iskola nyújtotta lehetőségeket! :)

2012. szept. 4. 08:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a "B" és a "C" verzió tetszik de ahogy gondolod.!

2013. márc. 17. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!