Tényleg "elrontom" a gyerekemet ezzel?
A helyzet a következő:
Van egy17 hónapos öntörvényű akaratgombóc fiam. Már megtanultam kezelni..ugy értem nem beletörödtem és ráhagyok mindent de bizonyos dolgokat figyelmen kivül hagyok és nem csapok patáliát rajtuk mert tudom hogy annál jobban csinálja..
Pl.: a cumiját mindig eldobja,otthon,utcán bárhol..de egy mindig van nálam viz hogy lemossam kettő harmadjára már nem kapja vissza és kész..kicsit nyafog de nem is igazán érdekli..
A környezetünkben csak nagyobb gyerekek van 5-6 évesek és nem szeret velük játszani a fiam mert egyszerűen nem aző korosztálya és elveszik a játékaát,hangoskodnak körülötte,tapsolnak a füle mellett stb..erre a fiam nagyon be szokott dühödni és meg üti őket mire azok nevetnek..(rendkivül rossz gyerekek direktbe idegesitik a fiamat és sajnos nem tudom elkerülni a találkozást)
Én ilyenkor egyszerűen fogom a gyerekem és elmegyünk valahova kettesbe játszani hogy megnyugodjon..
Itt volt anyosom egy hétig és minednért rászolt a gyerekre..egésznap "Nedobáld a cumid"(ráis csapott a kezére,azthittem én is rácsapok anyosomra) Meg az Én fiamat vette elő mikor a többi gyerek direkt huzta fel ő meg megütött egy kislányt..nem dicsértem meg érte Én se de tudom hogy el kell olyankor vinnem lehiggadni erre anyosom neki állt magyarázni hogy kérjen bocsánatot a fiam(még csak annyit mond hogy mama) és milyen neveletlen és én ráhagyom ezt meg még el is viszem onnan és mintha megjutalmaznám külön azzal hogy ezután még játszok Vele..
Egy hónapra megyek anyosomhoz jövöhonapban..már előre félek..
Tényleg ennyire rossz anya vok? Idegesitenem kéne magam egy cumidobáláson pl?Annyi stressz van egy ilyen kis pindurral hogy ez az utolsó amin Én fel tudom huzni magam..Ez rossz? Elrontom a gyerekem ezzel? Eztmondta anyosom..
Szerintetek hogy mondjam meg neki ha ott leszünkhogy állitsale magát és ne dumáljon bele?Vagy igaza van?
én a csapkodásért szólnék,de nem csak a saját gyerekemre,hanem a nagyokra is,és azt hiszem rájuk erélyesebben..ezután meg elvinném,ugyanúgy,ahogy te teszed...A dobálás is egy jó kérdés,nálunk ha olyanja van a kajával csinálja,én is azt csinálom,hogy két alkalom után kiveszem az etetőszékből,h kész vége..Szóval kb. azt csinálom,mint te,csak én rá is szólok hozzá,de higgadtan,nem húzom fel magam..
Amúgy majd az okosok jönnek és elmondják,mert én sem tudom,h elrontom-e,első gyerek,majd meglátjuk:)
Csak azért írtam,h nem vagy egyedül,és szerintem is felesleges pl. ilyen cumis apróságokon felhúzni magunkat..
Az enyém is másfél éves, akaratok, hisztis.
Nálunk ugyanez a helyzet, cumidobálás és társai, Itt a környéken is nagyobb gyerekek vannak, a nővére 4 éves és kb ilyen idős az összes gyerek.
Én sem foglalkozom a cumidobálással, kb annyit, hogy kicsit nyersen fogalmazzak "egy meg amit főzött", nem kapja vissza ha 3-nál többször eldobja.
Viszont a verekedésért én szólni szoktam. Ő is nagyon verekedős, a nővérét is püföli, ha látom hogy a nagy provokálja ki, és a kicsi üt, akkor is rászólok határozottan, hogy nem szabad, ilyent nem csinálunk, csúnya dolog, szeretjük egymást, nincs verekedés, ha nem épp a tesójával, hanem a szomszéd kislánnyal csinálja, akkor is rászólok.
Én alapból ilyen beállítottságú vagyok, nem tűröm az erőszakot magam körül semmilyen formában, és a gyerekeket is erre nevelem születésük úta. Lehet nálam ez munkahelyi ártalom, rendőr vagyok, ott sincs pardon. :))
De nem vagy rossz anya!!!!!
Anyósnak meg meg kell mondani, hogy köszönöd szépen, hogy felnevelte Neked a fiát, de a Te fiad most a Te kihívásod, lesz szíves nem beleszólni, pláne nem ütni a gyereket a Te tiltásod ellenére.
Persze Én is rászólok hogy nem szabad most nem ugy kell elképzelni hogy szó nélkül elveszem a cumit,vagy azt se tudja hogy rosszat csinált és fogom és elviszem verekedés után..
Sőt van olyan hogyha nyügös vagy nem ugy van vmi ahog elképzelte rám is rám üt..Ilyenkor szólok nekii hogy nem szabad erre tudom hogy megint megfogja csinálni csak azért is megint rászólok,harmadjára felállok és mondom hogy nem játszom Veled mert verekedsz majd ha megnyugodtál visszajövök..ilyenkor van hogy sir 10 percet(hisztizik)aztán el is felejti és jön puszilgatni van hogy eljátszik nyugodtam egyedül és nem is vesz tudomást rólahogy kijöttem..
Szólok neki mindenért csak nem tartok kis előadást egy 17 hónaposnak és nem üvöltözök vele meg csapkodom ha rosszat csinál..ha kijövök a sodrombol és felemelem a hangom akkor annál rosszab lesz ő is..ha higgadtan rászólok akkor nem fajul tovább a helyzet..
Szerintetek akkor mit kellene csinálnom mikor provokálják a gyerekemet?
Ajátszótér ahova járunk a város telkén van de mi csináltattuk..engedélyt kaptunk rá azzal a feltétellel hogy nyilvános játszótérként működhet,nem volt itt a közelbe semmi ahova mehettünk volna ezért csináltuk igy..(nem vidámparkot kell elképzelni csak egy pár játék,homokozó,hinta ilyesmi)
A gyerekek akik odajönnek szülő nélkül jönnek gyakorlatilag egyszer sem láttam szülőket ott,Én hiába szólok rájuk nyilván az anyjukra sem hallgatnak nem hogy rám..minél jobban felhuznak annál jobban röhögnek..pofátlan kis kölkök.
Tehát akkor mit tegyek szerintetek?direktbe szenyoznak a gyerekek a fiammal és őt üntessem pl azzal hogy haza hozom?
A másik meg hogy lehet büntetni egy 17 hónapos gyereket?probáltam a sarokba állitást,nem ment,bünti hely se vált be..azzal tudom büntetni hogy nem játszom Vele ha durván játszik..
Játékokat ilyesmit elveszek több napra is ha rosszat csinál..de ezen kivül nincs ötletem se..ha tudtok vmit szoljatok..mondom nekem eddig csak az jött be ha otthagytam..ez akkor rossz? Első baba tényleg nem tudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!