Van olyan, aki meg van elégedve az óvodával, óvónénikkel, dadusokkal?
Sok olyan kérdést olvasok itt, amiben panaszkodnak az óvónőkre a szülők. Mindenben a rosszat látják meg úgy látom én. Biztos van egy-két extrém eset, de ennyi?
Például volt, aki úgy akarta vinni a gyerekét, hogy az igazolása az orvostól majd csak két nap múlva szólt. Nem engedték a gyereket be, ezen felháborodott. Most komolyan? Egy óvónő nem bírálhatja felül az orvost. Én dadusként dolgozom és van egy ovis gyermekem is.
Szóval van, aki úgy viszi a gyermekét, hogy tudja, hogy jó helyen van ott?
16-os vagyok
Akkor Ti szerencsések vagytok. Nálunk ahogy írtam, majdnem 500 ft a kaja egy napra, ehhez jön havonta 300 ft csoportpénz és 200 ft eszközpénz, gyümölcsöt minden héten vinni kell, minden gyerektől 4-5 db gyümölcsöt kérnek hetente. Tisztaságit minden hónapban vinni kell wc papír (1 tekercs), százas papírzsepi, papír kéztörlő (1 tekercs), szalvéta (100 db-os), fogkrém és ezekhez még negyedévente jön fél liter folyékony szappan, fogkefe.
Az eszközpénzt értelemszerűen az eszközökre költik, a csoportpénz, kb semmire sem elég, esetleg a mikulás csomagra és a karácsonyi ajándékokra, ami ezen felül van, mind bekérik, hol egy együttes jön (500 ft), hol bábszínház (1000 ft), hol menjen be egy apuka szerelje meg a vízcsapot, mert arra sincs pénz, hogy szerelőt hívjanak (mondjuk ez semmibe nem kerül, de kicsit nevetséges). Én egyébként örülök, hogy ennyi mindent szerveznek a gyerekeknek, de nagyon sokan vannak, akiknek ez már sok(k) anyagilag, és ezt is figyelembe kéne venni. Persze semmi nem kötelező, de azért ha azt kéne mondanom a gyereknek, hogy nem mehetsz bábszínházba, mert nincs rá pénzem, tuti a szívem szakadna meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!