Van olyan, aki meg van elégedve az óvodával, óvónénikkel, dadusokkal?
Sok olyan kérdést olvasok itt, amiben panaszkodnak az óvónőkre a szülők. Mindenben a rosszat látják meg úgy látom én. Biztos van egy-két extrém eset, de ennyi?
Például volt, aki úgy akarta vinni a gyerekét, hogy az igazolása az orvostól majd csak két nap múlva szólt. Nem engedték a gyereket be, ezen felháborodott. Most komolyan? Egy óvónő nem bírálhatja felül az orvost. Én dadusként dolgozom és van egy ovis gyermekem is.
Szóval van, aki úgy viszi a gyermekét, hogy tudja, hogy jó helyen van ott?
igen, ezen én is csodálkozni szoktam...
Három gyerekem, három város, három különböző ovijába járt, jár. Mind a három helyen teljesen meg voltam elégedve mindennel, ahová most jár a lányom szintén szuper ovi. Az óvónők hozzáértők, és maximálisan adok a véleményükre.
Nekem az a véleményem, hogy mostanában egyre több az ostoba szülő inkább, akinek semmi nem megfelelő. :(( Ez a baj, nem az ovikkal van a probléma sok esetben.
Igen valóban van benne valami hogy van akinek semmi se jó se az a valami, se annak az ellenkezője. Irtó nehéz megfelelniük szegényeknek.
Mindazonáltal én a fiam óvónénijeivel, dadusaival teljesen elégedett vagyok mindig megnyugodva vittem/viszem. A lányom ovis csoportja viszont nem a legjobb, az óvónők semmit nem mondanak róla, vele kapcsolatban, nem érdeklődnek hol volt, hol van (betegség vagy bármi esetén) ha viszem úgy is jó ha nem viszem úgy is. Szóval ezt érzi az ember hogy nem kedvencük a lányom. Nem bánnak vele rosszul azért, nem ilyen rossz a helyzet, de jól sem. Szóval nála nem vagyok ennyire nyugodt és örömteli mikor otthagyom sírva.:(
En teljesen megvoltam elegedve a bolcsivel es most az ovodaval is. Soha semmi panaszom vagy gondom nem volt pedig az en kisfiam 1 evesen kezdte a bolcsit, ugyhogy eleg sokat jart. Ha kerdeztem barmit akkor elmondtak, ha valami gond volt akkor szolltak (gondolok itt olyanra, hogy elesett az udvaron vagy megutotte magat...). Most is az oviba elmondjak, hogy ebedre meg uzsonara mennyit evett (a heti menu ki van fuggesztve, ugyhogy azt latom), voltak-e kint az udvaron, mikkel jatszott, mappaba fuzik a rajzokat es irnak par sort a fizikai, kommunikacios, szellemi... fejlodeserol igy ezt mindig haza tudom vinni es at tudom nezni es ha kerdesem vagy ketsegeim vannak akkor meg lehet veluk beszelni. Es igenis en ugy viszem oda minden reggel a gyerekem, hogy tudom, jo helyen van es nyugodtan a munkamra tudok koncentralni.
Kedves kerdezo, amugy ide mindenki a gondjat meg bajat irja le es azert tunik ilyen szornyunek, hogy szinte az ember lat nap mint nap ilyen kerdest. Aki elegedett a dolgokkal annak nincs mit kerdezni. :)
Köszönöm, hogy válaszoltatok.
Azért jó olvasni, hogy van, aki szereti az oviját:)
Az én gyerekeim (ikrek) imádják az ovit. Alig akarnak hazajönni, és minden reggel boldogan mennek. Most járnak középsőbe. 1 nap alatt beszoktak, nem sírtak.
Az már más kérdés, hogy nekem nem csak pozitív tapasztalataim vannak. Főleg anyagi téren. Nincs hónap, hogy ne lenne valami gond az ebédbefizetésnél (kevesebb napot számolnak el, mint amennyit lemondtam), meg az egyéb hivatalosan nem kérhető, mégis "követelt" pénzekkel.
A gyerekeimet másfél év után sem tudják sokszor megkülönböztetni, pedig soha nincsenek egyforma ruhában.
Gondom van a kommunikációval, hogy gyakorlatilag semmit nem tudok a gyerekekről, csak amit Ők otthon elmesélnek. A fogadó óra 10 perc/gyerek, ami kábé nulla.
A legtöbb szülőnek szerintem az ilyesmi "apróságokkal" van baja, amiből ha sok összegyűlik, akkor egy nagy egész lesz.
Bölcsit ki nem állhattam, mert mindig arra mentem, a gyerekem
Milyen rossz!
Nyitogatja a szekrény ajtót, nem akar leülni enni, van hogy nem akar kimenni akkor lefekszik a földre, nem húzza veti le egyedül a ruháit, nem arra megy amerre mondják neki...
Amiért nem csinált meg elsőre mindent, vagy ha mém azt csinálta amit mondtak neki, az rosszaság volt szerintük, én meg úgy érzem sokat elvárták egy 2 évestől. Tudom hogy voltak hiányosságai, és nem az a csendes alávaló tipus... De mindig megkaptam, a gyermekem lemínősíti az ő munkájukat... Volt hogy ellenőrzés volt az bölcsiben, akkor azt mondták ne vigyem a gyermekem mert rossz fényt vetne rájuk, hog nem ül meg a fenekén..
Oviban ugyan ez volt, a gyerekem rossz, mert kint az udvaron nagyon elevenen játszik, nem öltözik vetkezek egyedül, csúnyán eszik...
Az ovónők mindig csak a nagyokal foglalkoztak, vagy ettek, vagy beszélgettek...mindig megkaptam a gyerekem fogyatékos, vigyem nevelési tanácsadóba, mert nem fogad szót, vissza kéne tenni a Bölcsibe speckós csoportba de ott meg azt mondták semmi gondd vele!! A gyerek utált menni. Ez volt ősszel , 2 hónapot járt oda.
Na utánna el kellett költöznünk.
Most imád a gyerek ovibajárni, minden nap azzal fogad itt voltak, ott voltak, sétáltak, tornáztak... Ezt azt csináltak, kézműveskednek...
Karácaonykor műsort adtak elő!!!
Ez tipikusan az az Ovi, ami gyerekkoromban volt, amibe én is jártam!
Mindenki mézes mázas, foglalkoznak a gyerekekkel, fejleszti őket, mindent megtesznek hogy a gyermek játékos, tartalmas időt töltsön el az Oviban!
Ilyenkor gondolkodom hogy fel kéne hívom a régi Ovit, és megmondani nekik, hogy nem a gyerekemmel volt a baj, hanem velük, mert sz@rtak az egészbe!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!