Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan, aki meg van elégedv...

Van olyan, aki meg van elégedve az óvodával, óvónénikkel, dadusokkal?

Figyelt kérdés

Sok olyan kérdést olvasok itt, amiben panaszkodnak az óvónőkre a szülők. Mindenben a rosszat látják meg úgy látom én. Biztos van egy-két extrém eset, de ennyi?

Például volt, aki úgy akarta vinni a gyerekét, hogy az igazolása az orvostól majd csak két nap múlva szólt. Nem engedték a gyereket be, ezen felháborodott. Most komolyan? Egy óvónő nem bírálhatja felül az orvost. Én dadusként dolgozom és van egy ovis gyermekem is.

Szóval van, aki úgy viszi a gyermekét, hogy tudja, hogy jó helyen van ott?

2013. febr. 8. 08:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"eszembe nem jutna azért panaszkodni hogy pénzt kérnek erre arra "

Lehet, hogy ez Téged azért nem zavar, mert neked telik rá.

Nekem 2 ovis gyerekem van, és havonta 30 ezret hagyok az önkormányzati oviban. És mikor még ezen felül is kérnek, azt nagyon rossz néven veszem.

Én is kaptam vissza gyereket szétkarmolt arccal, és csak a vállukat vonogatták, mikor kérdeztem, hogy ez mi?

2013. febr. 8. 09:53
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is és a fiam is nagyon szereti az óvónéniket, dadust, és magát az ovit is. Sőt, a többi óvónénit, dadust és a konyhás nénit is imádja, nagy kedvence pedig a karbantartó srác. :)

Ez egy városhoz csatolt, peremkerületi ovi, ami megmaradt falusias hangulatú, összetartó kis közegnek.

Bármi van, meg lehet beszélni az óvónénikkel, segítenek, csak szólni kell. Az egyik kisfiúval problémáink vannak, szóltam, és megpróbálják úgy intézni, hogy külön játszon a két gyerek.

Tavaly volt csoportkirándulás, májusfa állítás és kitáncolás, ovis sütőgetés.

És a kislányom is ebbe a csoportba fog majd járni.

2013. febr. 8. 10:06
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

nekem a bölcsivel nagyon sok gondom volt, ki is vettem a fiamat és itthon maradtam még fél évet.

semmit nem csináltak, de komolyan, ezt szó szerint értsd. minden áldott nap "szabad foglalkozás" volt, se egy mondóka, se egy ének, se az udvarra nem mentek ki, csak topzódtak bent. 2 hét beszoktatás alatt kikészültem, vagy 6-7 gyerek sírt napi több órán keresztül és a gondozónőknek eszükbe se volt megvígasztalni.

most ovis a fiam, nagyon szereti, az óvónők tündériek, rengeteg éneket, mondókát tanulnak, sokat rajzolnak, kreatívkodnak, minden nap mennek ki, ha esik, ha fúj, persze akkor csak egy negyed órára ha nagyon vacak az idő. idén 1 nap volt, hogy nem mentek ki mert nagyon esett az eső.

viszont egy gondom nekem is van, az a pénz. persze nem szólok de magamba azért hőbörgök. sok a külön program ami mind 500.- és nem szólnak előre, hanem másnap szólnak, hogy tegnap bábelőadás volt, 500.-ot fizessek be most :S

nekünk sajnos erre nem telik, hogy az 500Ft-os kaja, 1000Ft-os csoportpénz és tisztasági csomag (ezek mind ugye minden hónapban vannak) még havi 3000-4000.-ot otthagyjak mert egy néni bejár bábozni nekik.

mert tök jó, hogy van erre lehetőség, de mondjuk úgy kéne, hogy a szülő eldöntheti, hogy erre most futja-e és akinek nem, azokkal ott marad az egyik óvónéni, akiknek meg igen, azokkal elmegy a másik óvónéni ezekre a szuper programokra. ráadásul a fiam nem is szereti ezeket, mindig az a vége, hogy 10 perc után kiállítják a tornaterem elé mert nem bír a fenekén megülni 1 órán keresztül :(

2013. febr. 8. 10:40
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is szereti az ovit meg a kis ovis társait.

Nagyon hamar beszokott sosem volt gond vele.

Nekem is ez az egy problémám,hogy az óvónők szinte észre se vesznek,soha semmit nem mondanak....mondhatom azt is,hogy szinte akkor sem ha kérdezek.Az egyik óvónőtől rendszeresen meg szoktam kérdezni,hogy hogy volt ma a gyerek?..és a válaszok 90% ban azt feleli:nem tudja mert 11 jött.Ennyi.Én is látom mikor más anyukákkal meg úgy trécselnek mintha ezer éve barátnők lennének....(a pénzes gazdag szülőkkel, akik valamivel már támogatták az ovit vagy a csoportot).Ez elég rosszul esik azoknak a szülőknek akik nem tudnak adományozni.Örülnek ha a szükséges pénzeket befizetik.

Sokszor kérdeztem már mivel szeret a kisfiam játszani az oviba.De mindig azt kapom,hogy hááát ők nem tudják...nem tudnak 30 gyerekre úgy odafigyelni,hogy ki mivel szeret játszani.

Persze a kisfiam elmond sokmindent amikor hazajövünk.

2013. febr. 8. 10:40
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem sincs bajom az ovival, ha van is, azok is csak apróságok. De összességében én tudom, hogy jó helyen van a gyerekem ott. Ne azokból indulj ki, akik ideírnak, nyilván ha nincs gondja az ovival, akkor nem ír ki problémát, csak az, akinek tényleg van is. Nyilván különbözőek vagyunk, van olyan ember, akinek valami probléma, míg a másiknak nem az. Én sem tettem még fel soha itt ovival kapcsolatos kérdést és biztosan rengetegen vannak még hozzám hasonlóak, akiknek szintúgy nincs bajuk az ovival. 4,5 éves kislány anyukája.
2013. febr. 8. 13:09
 16/21 anonim ***** válasza:

Nekem alapjában véve azért nincs bajom az ovival és nem teszek szóvá semmit, mert a gyerekem imádja, és ugyanezt látom viszont az óvónéniken, rengeteget foglalkoznak velük, mindig mondják, hogy mi az amit otthon is fejleszthetnénk a gyereken, szóval látszik, hogy tényleg lelkiismeretesek.

Inkább olyan dolgok vannak, amivel nem értek egyet, de mondjuk szóvá nem teszem, pl nem karácsonyoznak, mert az családi ünnep, az anyák napja kimerül 10 percben (nem viccelek, annyi volt a kamerafelvétel, pedig elejétől végéig vettem) elénekelnek közösen 2 dalt, az ügyesebbek közösen mondanak 3-4 verset és ennyi, a farsang is csak az ovisoknak van, szülők nem mehetnek. De lehet ezek csak azért furák számomra, mert az én gyerekkoromban teljesen másképp volt.

Valaki felvetette a pénzt. Megmondom őszintén, hogy megértem, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak az óvodák és úgy általában a közoktatási és mindenféle gyermekmegőrző intézmények, de néha túlzás, amit csinálnak, pl nálunk is. A legújabb, hogy nekünk kell összedobni a pénzt védőpapucsokra a tönkre mentek helyett, hogy nem legyen koszos az öltöző. És ilyen apróságokból azért rengeteg van és mindemellett majdnem 500 ft a napi kajájuk, amiből sorozatosan kimarad a gyümölcs, zöldség, holott az étlapon szerepel. :((

Na nekem ilyen apróságokból van néha elegem, de nem teszem szóvá, nem pattogok mindenért, mert ahogy említettem a lányom imádja gyönyörűen fejlődik minden téren és nekem ez pont elég.

2013. febr. 8. 15:08
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem, tévedés nem vagyok milliomos!!!! Kizártnak tartom amit írsz hogy 30 ezer ft-ot kérnének el pluszban de mindegy...ha így lenne már régesrég fellázadt volna mindenki nem? nEm dúskálok a pénzben, és azért mert ezt feltételezted, nem kellett volna lepontoznod, de mindegy, ha neked ez okoz örömet, ám tedd.
2013. febr. 8. 15:16
 18/21 anonim ***** válasza:
Gondolom a kaja kerül közel 30 ezerbe, mert két gyerekre nálunk is majdnem ennyi a kaja. És még jön az eszközpénz, gyümölcsöt vigyünk, színházba megyünk, ide megyünk oda megyünk, tisztasági cuccok simán elképzelhetőnek tartom a 30 ezret, sőt, ha a mi ovinkat veszem alapul inkább 35 ezret hagyok ott minden hónapban az oviban 2 gyerek után..
2013. febr. 8. 15:25
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy a plusz dolgok kerülnek 30 ezerbe. Olvass figyelmesebben. Azon kívül nem pontonztam egyáltalán. Ám biztos tudod, hogy 1 ember értékelése nem látszik. Ha le vagy pontozva, legalább ketten nem értenek veled egyet. Továbbá azt sem írtam, hogy milliomos vagy. Nekem a 2 gyerekre 30 ezer a kaja, tisztasági csomag, bábozós hülyeség, csoportpénz. Mikor ezen felül kérnek valamit, nekem igenis gond. Ezt írtam fent is, csak nem részleteztem. Az utánad író meg is értette.
2013. febr. 8. 17:32
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Örülök, hogy vannak pozitív tapasztalatok is.

A pénz kérdés számomra érdekes. A mi ovinkban úgy van, hogy 500ft havonta a csoportpénz. Ezenkívül havonta egyszer kell vinni zsebkendőt. Ennyi. Persze az óvónők elmondják, hogy ha valaki tud, akkor örülnek, ha hoz gyümölcsöt. Itt ez nem olyan nagy gond, mert sok szülőnek van gyümölcsöse. A csoportpénzből megy a bábszínház és a kirándulás. Külön pénzt csak a kézműves foglalkozásra kell fizetni, aki akar. Külön jön egy hölgyemény, aki hoz alapanyagokat is a kreatívkodáshoz. Erre nem minden gyerek gyár, hiszen alapvetően is készítenek mindenfélét az óvónőkkel is a gyerekek. Ezen kívül jár egy angol tanítónéni, de ezt az Önkormányzat finanszírozza.

2013. febr. 8. 21:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!