Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire valószínű, hogy ezt...

Mennyire valószínű, hogy ezt a gyerek örökölni fogja?

Figyelt kérdés
Párom finn és nemrég költöztem hozzá Finnországba, szóval már a gyerekünk is itt születne. Viszont páromnak van egy bizonyos szívbetegsége, ami miatt műtötték már is, de nem lett sokkal jobb a helyzet. Viszont kiderült, hogy terhes vagyok és kicsit félek, hogy emiatt nála is kialakulhat ilyen dolog.
tegnap 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vannak öröklődő szívbetegségek, de ha arról is lenne szó, akkor sem 100%, hogy öröklődik is. Kardiológus, genetikus tud erre jobban válaszolni, de a leírtak tükrében én mindenképp elmennék magzati szívultrahangra.
tegnap 15:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen szívbetegség. Genetikai eredetű, fejlődési rendellenességből származó, szerzett...

Csak a genetikai eredetűt lehet örökölni.

(Mondjuk azt nem értem mi köze van a sztorihoz annak, hogy Finnországban éltek...)

tegnap 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell vizsgáltatni orvossal, hogy genetikailag mi a valószínűsége.
tegnap 15:09
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
egyrészt az emberek állampolgársága és lakhelye kevéssé befolyásolja a genetikájukat, másrészt attól függően hogy mennyire súlyos a dolog, lehet felnőtt ember módjára végiggondolni, ha örökölhető és még időben vagytok most azonnal genetikai teszteket futtatni, ha nem, elvetetni, vagy játszhatjátok tovább a felelőtlen hlyegyereket mint eddig, és totózhattok, hogy mi lesz kilenc hónap múlva.
tegnap 15:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt inkább orvosoktól kéne megkérdezni.
tegnap 15:20
 6/7 anonim ***** válasza:
30%

Off

Lehet azért tartja fontosnak az országot és az állampolgárságot, mert ott esetleg más törvények vannak az abortuszra fejlődési rendellenesség esetén.

tegnap 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Vannak genetikai (ez örökletes lehet) és nem genetikai eredetű szívbetegségek. Pontos diagnózis és vizsgálatok után a genetikus tudja megmondani a legbiztosabbam,hogy van-e és ha igen akkor mennyi esélye, szűrhető-e magzatkorban vagy nem. Nekem is van pl egy enyhe szívritmuszavarom, de ez "szerzett" (gyerekkori betegség szövődménye, ez maradt vissza belőle. Amúgy panaszt sem okoz, de van), nem örökölhető
tegnap 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!