Teljesen kiakadtam. Más óvodában is vannak ilyen előírások?
Tesóm kislánya most kezdte az ovit és tesómat felvilágosították,hogy ha szülinap van,akkor mit lehet és mit TILOS vinni a gyerekeknek,mert hogy van valami listájuk(bevizsgált),amin ha valamit nem tartanak be,megbűntetik az intézményt.
Tehát: ropit nem lehet vinni,mert magas a só tartalma,ezért káros a gyerekekre,ellenben "kukacot"(puffasztott kukorica)lehet vinni.
Nem lehet vinni házilag sütött sütit,mert abban lehet szalmonella,vagy bármi más ami a gyerekekre veszélyt jelent,tehát csak olyan teasütemény vihető,ami be van fóliázva és jól látható a szavatossági idő.
Nem lehet vinni 70%-nál alacsonyabb gyümölcstartalmú rostos italokat,ha márkás akkor sem, valamint szénsavas üdítőt (ezt mondjuk támogatom,mármint a szénsavasat).
Na mármost,kérdem én,hogy egy többgyerekes nem túl tehetős család,hogy fogja tudni megvenni ezeket a dolgokat,amik akárhogy is nézzük drágábbak,mintha az anyuka otthon sütne sütit és szörpöt adna a gyerekeknek,jah mert ugye szörpöt sem lehet!
És akkor ez egy kis falusi óvoda.
Máshol is van ilyen? Én teljesen kiakadtam!
Pedig ez elég általános.
Hozzánk sem lehet házi sütit bevinni szülinapra. Sőt, levágnak egy darabot a boltiból, és külön elküldik megvizsgáltatni.
Ezek után az össze egyéb ovis rendezvényre külön kérik a szülőket, hogy süssenek!!!! Számomra ez a kettősség abszurd.
Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy ha nem engedhetem, meg magamnak, akkor nem viszek be semmit, ünneplünk otthon. Ezek ugyanis nem kötelezőek.
Amúgy az a puffasztott kukorica szerintem a legolcsóbb nasi. Még a ropi is jóval drágább.
Bevisz a szülő 2 zacsi pufit, meg 2 doboz 70%-os üdítőt, az kevesebb egy ezresnél. Annyit meg azért össze lehet spórolni, ha már valaki azt akarja, hogy az oviban is ünnepeljék a gyereket.
Hát a ropit én se értem,a pufi is sós...A 70%-os ücsi is túlzás,nálunk bölibe többen is szoktunk a melegekbe ízesített vizet vinni,szeretik a manók.
Süti csak blokkal lehet,megértem is meg nem is.10 évig cukrászdában dolgoztam és nem tudom mivel jobb egy legalább egyhetes csokitorta -mert sajna van ilyen...és még cifrább is...- mint ha anyuka készít egy almáspitét.Persze,ne epres,tejszínhabos krémes legyen.Ez a krémes azért jutott eszebe,mert pár éve volt,h vmi sulis,v ovis rendezvényen sok gyerek és szülő megbetegedett a hűtetlen,nyári epres krémestől,amit perzs ott az anyuka jó szívvel készített és vitt be.
Ez az egész Uniós előírás,az ÁNTSZ-nek aszerint kell eljárni,a bölcsik,ovik,sulik meg az ő felügyeletük alá tartozik.
Egyéb véleményem,h aki nem teheti meg úgysem fog oviba szülinapot tartaani,ha drága az ücsi,ha nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!