Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Teljesen kiakadtam. Más...

Teljesen kiakadtam. Más óvodában is vannak ilyen előírások?

Figyelt kérdés

Tesóm kislánya most kezdte az ovit és tesómat felvilágosították,hogy ha szülinap van,akkor mit lehet és mit TILOS vinni a gyerekeknek,mert hogy van valami listájuk(bevizsgált),amin ha valamit nem tartanak be,megbűntetik az intézményt.

Tehát: ropit nem lehet vinni,mert magas a só tartalma,ezért káros a gyerekekre,ellenben "kukacot"(puffasztott kukorica)lehet vinni.

Nem lehet vinni házilag sütött sütit,mert abban lehet szalmonella,vagy bármi más ami a gyerekekre veszélyt jelent,tehát csak olyan teasütemény vihető,ami be van fóliázva és jól látható a szavatossági idő.

Nem lehet vinni 70%-nál alacsonyabb gyümölcstartalmú rostos italokat,ha márkás akkor sem, valamint szénsavas üdítőt (ezt mondjuk támogatom,mármint a szénsavasat).

Na mármost,kérdem én,hogy egy többgyerekes nem túl tehetős család,hogy fogja tudni megvenni ezeket a dolgokat,amik akárhogy is nézzük drágábbak,mintha az anyuka otthon sütne sütit és szörpöt adna a gyerekeknek,jah mert ugye szörpöt sem lehet!

És akkor ez egy kis falusi óvoda.

Máshol is van ilyen? Én teljesen kiakadtam!

2013. jan. 18. 03:51
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
86%

Pedig ez elég általános.

Hozzánk sem lehet házi sütit bevinni szülinapra. Sőt, levágnak egy darabot a boltiból, és külön elküldik megvizsgáltatni.

Ezek után az össze egyéb ovis rendezvényre külön kérik a szülőket, hogy süssenek!!!! Számomra ez a kettősség abszurd.

Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy ha nem engedhetem, meg magamnak, akkor nem viszek be semmit, ünneplünk otthon. Ezek ugyanis nem kötelezőek.

Amúgy az a puffasztott kukorica szerintem a legolcsóbb nasi. Még a ropi is jóval drágább.

Bevisz a szülő 2 zacsi pufit, meg 2 doboz 70%-os üdítőt, az kevesebb egy ezresnél. Annyit meg azért össze lehet spórolni, ha már valaki azt akarja, hogy az oviban is ünnepeljék a gyereket.

2013. jan. 18. 12:41
 22/31 anonim ***** válasza:
78%

Hát a ropit én se értem,a pufi is sós...A 70%-os ücsi is túlzás,nálunk bölibe többen is szoktunk a melegekbe ízesített vizet vinni,szeretik a manók.

Süti csak blokkal lehet,megértem is meg nem is.10 évig cukrászdában dolgoztam és nem tudom mivel jobb egy legalább egyhetes csokitorta -mert sajna van ilyen...és még cifrább is...- mint ha anyuka készít egy almáspitét.Persze,ne epres,tejszínhabos krémes legyen.Ez a krémes azért jutott eszebe,mert pár éve volt,h vmi sulis,v ovis rendezvényen sok gyerek és szülő megbetegedett a hűtetlen,nyári epres krémestől,amit perzs ott az anyuka jó szívvel készített és vitt be.

Ez az egész Uniós előírás,az ÁNTSZ-nek aszerint kell eljárni,a bölcsik,ovik,sulik meg az ő felügyeletük alá tartozik.

Egyéb véleményem,h aki nem teheti meg úgysem fog oviba szülinapot tartaani,ha drága az ücsi,ha nem...

2013. jan. 18. 14:05
 23/31 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem az volt a listán,hogy azért pufit kell vinni,mert az olcsóbb,hanem ,hogy a ropi egészségtelen a sótartalma miatt.Hát nem tudom csak én fogok-e ki gyakran olyan pufit,aminél minden második darab olyan sós,hogy az csoda! Szerintem azon is van ugyanannyi só,max nem akkora darabokban :). Sajnos itt az oviban úgy van,hogy 2 doboz rostost nem vihetsz,mert úgy kell vinned,hogy mindenkinek jusson minimum egy pohár.25 gyerek van egy csoportban....Szóval aki szegényebb az kellemetlen helyzetben van.Mert persze nem kötelező vinni,de a gyereket kiszekálják a világból,meg anyukát is sokszor megszólják.Bár hát ez itt falu....
2013. jan. 18. 14:24
 24/31 anonim ***** válasza:
49%
Azert nem jo a hazi sutemeny, mert ha pl szalmonella fertozest kap a gyerek, nem lehet visszakovetni. Honnan vette anyuka a tojast, a lisztet, a tejszint, hol keszitette, stb. nem visszakovetheto. Ellenben a cukraszatban vasarolt sutemenyeknel ez visszakovetheto, hiszen ott kell hogy legyen a szamla, hogy bizony Szabo Peter cukrasz Kiss Sandortol vette a tojast.
2013. jan. 18. 15:33
 25/31 A kérdező kommentje:
Mondtam,nem feltétlen a sütire értettem a kiakadásomat!
2013. jan. 18. 15:38
 26/31 anonim ***** válasza:
A ropi pl azert lehet problemas, mert liszterzekeny gyerek is lehet a csoportban, az nem eheti. Ellenben a pufi puffasztott kukorica, ami nem allergizal. Illetve a ropi sotartalma magasabb is, mint a pufie. Gyumolcsleben meg a 70 alatti mar nem valami jo. Egyikbol sem kell egyebkent olyan orult nagy mennyiseget bevinni, hogy az anyagilag valoban megterhelo legyen.
2013. jan. 18. 15:42
 27/31 A kérdező kommentje:
Jó és az ebéd a amit a gyerekek kapnak? Abban is van liszt,ha olyan.Meg gondolom anyukáknak ahogy régen is volt,most is van szájuk,meg gondolom nem árt ha amúgy is tud az óvónő az ilyen problémákról.És bizony egy pl 25 fős csoportnak 3 doboz üdítő meg 2 csomag pufi nem elég. De hát erről nem is kell vitát nyitni,csak nekem nagyon fura volt ezzel így szembesülni.
2013. jan. 18. 16:48
 28/31 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo! Lathatolag fogalmad nincs arrol, hogy egy ovodaban hogy zajlik egy etkezes.... Amikor a gyereket beiratjak, az adatlapon feltuntetik, hogy van e valamifele elelmiszer vagy egyeb allergiaja. Ertelemszeruen ha allergias pl a diora, nem kap dios tesztat, kap helyette pl makosat. Ha tej allergias, nem adnak neki tejet, illetve azt tartalmazo dolgokat, ha liszterzekeny, akkor annak megfelelo etelt kap.
2013. jan. 18. 18:59
 29/31 anonim ***** válasza:
46%
Inkább örülj, hogy nem kap valami gázosat a gyerek. Most bagatellnek tűnik, de egyszer kell valamit bekapni,egyetlen egyszer, még akkor is ha te megúsztad, és még sok millióan, és a kórház nem leányálom, garantálom.Amúgy mit kell mindenáron szülinapozni? Amikor én ovis voltam,az ókorban, ott ugyan nem ünnepeltük mindent.Amúgy amit tiltanak,az mind egészségtelen alapból, bár amit leírtál,hogy engednek, az is. Most viszont a kérdés keretei nem engedik meg a táplálkozástudományi részleteket.
2013. jan. 23. 16:41
 30/31 anonim ***** válasza:
Éz érdekes.Amíg oviba jártak a gyerekeim nem lehetett vinni csak cukrászdai sütit,tortát.A blokkot mindig mellé kellett tennem.Aztán elkezdték az iskolát ugyan abban a városban.Nem győzöm sütni a sütiket mert mindenre azt kér az iskola.Farsang , karácsonyi ünnepség...Ezeket árulják a rendezvényeken, hogy legyen pénze az iskolának.úgy látszik az iskolában nem félnek a szalmonellától.
2017. jún. 18. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!