Szerintetek nem igazságtalan? Kiakadtam!
Kislányom ovijából ismerek egy családot, 5 pici gyerek van (3 ovis, 2 kissebb). Szerintem megvan mindenük, néhány éve költöztek a faluba, de úgy hallom már újítják is fel a házat, amit vettek (pedig nem volt csúnya belül, voltam bent még régebben, mert a háziorvosunk asszisztenséé volt a ház), van egy családi kisbuszuk, az is viszonylag újabb.
Ezzel nincs is semmi gond, örülök, hogy nekik nincs problémájuk, mi a 2 gyerekkel is sokszor rettegünk hónap végén.
Ami most felbosszantott, az az, hogy beadott az oviba egy anyuka egy zsák kislány ruhát(ismerem Őket, tudom, hogy szép cuccok), azzal a kijelentéssel, hogy az óvónénik adják egy családnek, akinek szüksége van rá. Erre látom tegnap, hogy ki van készítve a zsák, és odaadják ennek az ötgyerekes anyukának.
Én is örültem volna neki, szerintem jobban is szükségem van rá, miért Ő kapta? Csak mert ennyi gyereke van? Csak a családija 80.000,-, szerintem jól élnek, miért Ők kapták?
Szerintetek jogosan bánt ez?
Egyáltalán nincs igazad, ugyanis nem tudod, hogy annak a családnak mennyi a jövedelme és mennyi a kiadása.
A 80-ezres családi azért 5 gyerekre egyáltalán nem sok, semmivel sem töb, mint neked az, amit kapsz, kettöre.
Az meg hogy kisbuszuk van - TE hogy közlekednél 5!!!! gyerekkel, talán egy kis fiatba próbálnád belerakni öket? Mert ha gondolkodsz, akkor rájössz, hogy nem menne.
A lakásfelújitás meg - legalább is nagyon valószinü, hogy kölcsönre megy. Attól, hogy TE néhány - és ötbbb évvel ezelötti - látogatás alattt nem láttál hiányokat, nem jelent semmit. Idöközben az állaga is romlott, meg azért 5 gyerekhez máshogy kell a lakásbeosztásnak lenni, mint egy vagy két gyerekes családnak.
Nem értem, miért vagy ennyire irigy. HA neked is szükséged van ingyen ruhára, akkor szólj elöre az óvonöknek.
Nem hiszem, hogy irigy vagy, inkább elkeseredett, és az igazságérzeted sérült. Viszont most már eső után köpönyeg, vagy ahogy nálunk mondják, aki nem kér csokit, nem kap csokit. Ha a gyerekeidnek szükségük van azokra a ruhákra, akkor szemérmedet legyőzve, árnyékodat átlépve igenis előre kellett volna szólnod.
Amúgy a támadóknak válaszul: az óvónők sem tudhatják, hogyan is áll a család valójában. Ők is a látszatból ítélnek. Aki ugyanis tényleg bajban van, nem szokott panaszkodni. Inkább, aki nyavalyog.
miből gondolod, hogy mindenük meg van? Hallottad hasonlóan jóindulatú falubeliektől? Az, hogy amikor te jártál a házban és rendben volt, nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség átalakításra, itt-ott felújításra.
Lehet, hitelből csinálják, és most eladósították magukat 20 évre, lehet szocpolból csinálják, lehet nagyszülői segítséggel.
Az, hogy rendezettek, gondozottak a gyerekek, az nem a szülők gazdagságát, hanem az igényességét mutatja, és nagy öröm, hogy ilyen családba született az 5 apróság, nem egy lepukkant asszony pottyantotta sorban a világra őket véletlenül.
Szerintem az óvónők helyesen jártak el.
"Amúgy a támadóknak válaszul: az óvónők sem tudhatják, hogyan is áll a család valójában."
EZ nagy tévedés, ugyanis az óvodába le kell adni a jövedelmigazolásokat, és abból kiderül, hogy a csalának mennyi is a pénze, föként hogy egy före mennyi jut. Mert nem az a lényeg, hogy mennyi az összes jövedelem, hanem hogy hányfelé oszlik. Meg az sem mindegy, hog milyen külön kiadások vannak még a családban - kölcsönök, stb.
Nem tartom jogosnak hogy többen is írták hogy irigy vagy, ez nem az irigységről szól. Főleg hogy még azt is írtad hogy örülsz hogy nekik nincs problémájuk.
Engem is bántana a dolog a helyedben viszont már tényleg késő ezen törni a fejed. Amit tehetsz, hogy megkéred az óvónőt hogy ha legközelebb esetleg kapna ruhákat szétosztásra akkor ti is nagyon szívesen elfogadnátok belőle párat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!