Szerintetek nem igazságtalan? Kiakadtam!
Kislányom ovijából ismerek egy családot, 5 pici gyerek van (3 ovis, 2 kissebb). Szerintem megvan mindenük, néhány éve költöztek a faluba, de úgy hallom már újítják is fel a házat, amit vettek (pedig nem volt csúnya belül, voltam bent még régebben, mert a háziorvosunk asszisztenséé volt a ház), van egy családi kisbuszuk, az is viszonylag újabb.
Ezzel nincs is semmi gond, örülök, hogy nekik nincs problémájuk, mi a 2 gyerekkel is sokszor rettegünk hónap végén.
Ami most felbosszantott, az az, hogy beadott az oviba egy anyuka egy zsák kislány ruhát(ismerem Őket, tudom, hogy szép cuccok), azzal a kijelentéssel, hogy az óvónénik adják egy családnek, akinek szüksége van rá. Erre látom tegnap, hogy ki van készítve a zsák, és odaadják ennek az ötgyerekes anyukának.
Én is örültem volna neki, szerintem jobban is szükségem van rá, miért Ő kapta? Csak mert ennyi gyereke van? Csak a családija 80.000,-, szerintem jól élnek, miért Ők kapták?
Szerintetek jogosan bánt ez?
19-es vagyok, 16-osra válaszolva írtam, amit írtam, szóval csak annyira rugaszkodtam el, amennyire ő. Kicsit irritál, amikor az n+1gyerekesek azzal jönnek, hogy így meg úgy kevés a családi meg a szociális segély meg a gyes. Egyet mindenkinek szülni kell, aki nem akar lelkileg nyomorultan élni, de azért ötöt ne szüljünk már, ha a családitól függ , hogy jut-e gyógyszerre az őszi takonyszezonban. Mégis milyen gyerekkoruk van így a gyerekeknek? "Bocs kifiam, de nem tudom kiváltani a doktor néni receptjét, mert nevés a családi"? Így is annyi minden történhet, ami kerékbe töri a család megélhetését, fél tucat gyereket vállalni a családira több, mint vakmerőség, ilyen esetben ne sírjon az ember, ha nem jut lótúróra se.
Pontozni ne felejtsetek el.
Tovább megyek: az összes (de így is vajmi kevés) megfontoltan döntést hozó, állat módjára dolgozó, horribilis mértékű adót fizető állampolgár pénzéből fizetjük a szociális juttatásokat... tessék őket megbecsülni, megköszönni, nem pedig kevesellni.
A megélhetésre a FIZETÉS való. Bajba bárki kerülhet, de aki előre tudja, hogy nem lesz elég pénze, mégis egyik gyereket a másik után szüli, az ne sírjon nekem.
Nem tudom panaszkodott e itt valaki n+1 gyerekes????? Szerintem nulla ember panaszkodott. az a válasz amire írtad csak azért került kiírásra, mert úgy tűnt a kérdező más pénztárcájában vájkál és annyira soknak érzi a 80ezer családit.
Itt senki nem panaszkodott, senki nem sajnáltatta magát. Viszont akkor úgy érzem azt sugallod ássa el magát aki örömmel fogad két szatyor ruhát! Vagyis az 5 gyerekes inkább, mert minek szült 5-öt. A 2 gyerekesnél természetes, hogy elfogadna, vagy hogy is van ez????
Lehet az az ötgyerekes vagy másik több ötgyerekes család jelentősen jobb anyagi helyzetben van nálad, és majd a nyugdíjadat az az 5 gyerek fogja adni. Mert bizony míg jelenleg 2 nyugdíjas jut 1 aktív adózóra, 20 év múlva 3 db dolgozó fog eltartani egy nyugdíjíst!!!!!!!!!
Ezt nemtom honnan veszed "Viszont akkor úgy érzem azt sugallod ássa el magát aki örömmel fogad két szatyor ruhát! Vagyis az 5 gyerekes inkább, mert minek szült 5-öt. A 2 gyerekesnél természetes, hogy elfogadna, vagy hogy is van ez???? "
Csillapodj le először.
Te érveltél azzal, hogy a 80.000 nem elég a gyógyszerre. Én meg kifejtettem, nem is abból kell megélni. Kissé talán hosszú lére eresztettem az okfejtést, nemcsak ennek a kérdésnek köszönhetően, hanem általános vélekedésem okán. Hahó... Ez akérdés nem rólad szól...
Egyébként én írtam a kérdezőnek, hogy veszett fejsze nyele utólag ezen rágódni, előre kellett volna szólni. Egyetlen szóval sem kárhoztattam a másik családot, amiért elfogadták a ruhát. Nagyon összekavartad a dolgokat.
Már bocsi 19-es itt nem a sok gyereket nevelők panaszkodnak hanem a két gyermeket nevelő anyuci aki nem kapott egy szatyor ruhát sem!
Akkor ki itt a felelőtlen? És honnan veszed,hogy akinek kettőnél több gyereke van az csak segélyből élhet és az nem dolgozik látástól vakulásig????????????
3 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!