Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Teljesen kiakadtam. Más...

Teljesen kiakadtam. Más óvodában is vannak ilyen előírások?

Figyelt kérdés

Tesóm kislánya most kezdte az ovit és tesómat felvilágosították,hogy ha szülinap van,akkor mit lehet és mit TILOS vinni a gyerekeknek,mert hogy van valami listájuk(bevizsgált),amin ha valamit nem tartanak be,megbűntetik az intézményt.

Tehát: ropit nem lehet vinni,mert magas a só tartalma,ezért káros a gyerekekre,ellenben "kukacot"(puffasztott kukorica)lehet vinni.

Nem lehet vinni házilag sütött sütit,mert abban lehet szalmonella,vagy bármi más ami a gyerekekre veszélyt jelent,tehát csak olyan teasütemény vihető,ami be van fóliázva és jól látható a szavatossági idő.

Nem lehet vinni 70%-nál alacsonyabb gyümölcstartalmú rostos italokat,ha márkás akkor sem, valamint szénsavas üdítőt (ezt mondjuk támogatom,mármint a szénsavasat).

Na mármost,kérdem én,hogy egy többgyerekes nem túl tehetős család,hogy fogja tudni megvenni ezeket a dolgokat,amik akárhogy is nézzük drágábbak,mintha az anyuka otthon sütne sütit és szörpöt adna a gyerekeknek,jah mert ugye szörpöt sem lehet!

És akkor ez egy kis falusi óvoda.

Máshol is van ilyen? Én teljesen kiakadtam!

2013. jan. 18. 03:51
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Ja,mert a lényeget meg nem írtam.Szóval régen is ettek a gyerekek oviban ropit meg anyukák által készített sütit ,meg házi málnaszörpöt,stb mégsem lett semmi bajuk! Most meg már minden úgy el van túlozva,arra nem is gondolnak,hogy van olyan kisgyerek,akinek otthon nincs mit ennie.
2013. jan. 18. 03:56
 2/31 anonim ***** válasza:
56%

drága,

teljesen jogos amit az ovi kér,

tényleg nem kéne otthon sütött sütivel megetetni azokat a kisgyerekeket,

ugyanis nem lehet tudni,hogy milyen tbc-s,bagós,cigó nagymama készítette,egy szutykos putriban,ahol még folyóvíz sincs,és csótányok százai fészkelnek abban a spájzban,ahol a süti lisztje is van,

2013. jan. 18. 04:54
 3/31 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom az államiban milyen előírások vannak, a kisfiam magánoviba jár és mindig örülnek mikor bulikon tele az asztal finomabbnán finomabb házi sütikkel. Nálunk nincsenek ilyen szabályok. Amúgy meg képmutatás az egész! Nehogymár azt mondják a gyerekek megállnak a növésben egy kis ropitól, vagy szörptől!
2013. jan. 18. 04:58
 4/31 A kérdező kommentje:

Hát első! Azért nem hinném,hogy ez az általános,amit leírtál.Nem minden fekete és fehér.

Hát smúgy szerintem is képmutatás,de hát ha kidobják,ami nem olyan,akkor inkább az ember nem sütkérezik.

2013. jan. 18. 05:07
 5/31 anonim ***** válasza:
73%

Itt is ez a helyzet.

Sajnos ma már minden téren ez megy, ha gyereknevelésről van szó.

Minden túl van lihegve, meg aggódva, mindenki bezzeganya meg ősanya lett hirtelen, nem is érdemes ezen felhúzni magad.

2013. jan. 18. 05:19
 6/31 anonim ***** válasza:
60%
a hazi sutit a laktoz/gluten/tojas/mogyoro allergias gyerekek miatt nem lehet vinni. Ha csomagoltat viszel, azon ott van hogy mit tartalmaz.
2013. jan. 18. 06:01
 7/31 anonim ***** válasza:
63%
6-os, esküszöm hogy nem kötekedni akarok, de melyik infó a megbízhatóbb? Amit a boltira ráírnak, vagy amit anyuka saját kezűleg sütött, és pontosan tudja hogy mit és mennyit tett bele?
2013. jan. 18. 06:06
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Én oviban dolgozom. Nálunk csak annyi a kikötés, hogy cukrászdai torta legyen az ÁNTSZ miatt. Abból is ételmintát kell tennünk. Így ha gond van, akkor a vezető óvónéni nem üti meg a bokáját, mert házi sütit vitt be. A nasika meg az üdítő lehet bármilyen. Állami ovi.
2013. jan. 18. 06:18
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat, mert bevette a házi sütit. Rosszul írtam
2013. jan. 18. 06:19
 10/31 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk is tilos volt a házi készítésű sütemény. Teljes joggal. Visszaellenorizhetetlen. Nem értem mi ezen a felháborító. Nem többezer emberre kell vásárolni, hanem egy óvodás csoportra, max 25 gyerekkel. Es nem kotelezo....
2013. jan. 18. 06:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!