Teljesen kiakadtam. Más óvodában is vannak ilyen előírások?
Tesóm kislánya most kezdte az ovit és tesómat felvilágosították,hogy ha szülinap van,akkor mit lehet és mit TILOS vinni a gyerekeknek,mert hogy van valami listájuk(bevizsgált),amin ha valamit nem tartanak be,megbűntetik az intézményt.
Tehát: ropit nem lehet vinni,mert magas a só tartalma,ezért káros a gyerekekre,ellenben "kukacot"(puffasztott kukorica)lehet vinni.
Nem lehet vinni házilag sütött sütit,mert abban lehet szalmonella,vagy bármi más ami a gyerekekre veszélyt jelent,tehát csak olyan teasütemény vihető,ami be van fóliázva és jól látható a szavatossági idő.
Nem lehet vinni 70%-nál alacsonyabb gyümölcstartalmú rostos italokat,ha márkás akkor sem, valamint szénsavas üdítőt (ezt mondjuk támogatom,mármint a szénsavasat).
Na mármost,kérdem én,hogy egy többgyerekes nem túl tehetős család,hogy fogja tudni megvenni ezeket a dolgokat,amik akárhogy is nézzük drágábbak,mintha az anyuka otthon sütne sütit és szörpöt adna a gyerekeknek,jah mert ugye szörpöt sem lehet!
És akkor ez egy kis falusi óvoda.
Máshol is van ilyen? Én teljesen kiakadtam!
megyeszékhely állami ovija
nálunk kimondottan gyümölcs szörpöt kérnek,mert abból többet tudnak adni,mint a gyümölcsléből.tehát nem ízű szörpöt,hanem valódi szörpöt.én siót vittem fiam szülinapjára
házi sütit nálunk sem fogadnak szívesen,amit meg is értek.ebben egyetértek.elég egy kis szalmonella,és 25 gyerek beteg is lesz
ropit,perecet lehet vinni,sőt nálunk azt kérik,hogy sós és édes rágcsálnivalót vigyünk.
én a mi ovinkkal meg vagyok elégedve ebből a szempontból
ja,Karácsonykor sütöttünk itthon mézest a fiammal,na annak nagyon örültek,azt szívesen fogadták,azért az nem egy habos vajas süti,bár van benne tojás
Minden ovi más, nálunk az oviban sütnek-főznek, azt eszik a gyerekek.
Nem az ovik elvárásai ez, hanem az ellenőrző szerveké. Pl. ANTSZ. Nem azért csinálják, hogy a szegényebb szülőket nehéz helyzetbe hozzák, hanem már nekik is mindenhol meg kell felelni ezer uniós elvárásnak minden téren.
Én is hülyeségnek tartom, bár azért ennyire nem akadnék ki rajta, akkor megveszem a boltit, van az is többféle árkategóriában.
Nálunk amikor még én voltam gyerek, az volt a szokás, hogy minden farsangra és egyéb rendezvényre sütöttek az anyukák sütit. Soha senkinek nem lett tőle baja (semmiféle szalmonella vagy ilyesmi). Mai napig van olyan süti, amit mindig vártunk, hogy kikerül az asztalra és a számban van az íze, amilyet az én anyukám sose sütött. Sokkal jobb volt így.
Azért abba gondoljatok bele, hogy nem valóban nem mindenki olyan tiszta, rendes, és alapos, mint mi.
Előfordulhat, hogy egy anyuka természetesen nem direkt, hanem hanyagságból, vagy figyelmetlenségből romlott vagy szalmonellás alapanyagokból készíti a sütit.
Aztán 25 gyerek megbetegszik.
Kit fognak elővenni? Hát nem az anyukát, hanem az óvoda vezetését, meg az ovisnéniket.
Nálunk sem lehet semmilyen házi készítésű dolgot bevinni, és én ezt nagyon helyeslem.
26 gyerek jár a fiam csoportjában, és megmondom őszintén, hogy igenis van olyan család, akinek a házi sütijéből biztos hogy nem engedném enni a gyerekemet.
Boltit, cukrászüzemit bármit be lehet vinni, rágcsa és üdítő fronton is. Én bolti Pölöskei szörpöt szoktam vinni a cukrászdás torta mellé, mert ebből tuti jut a repetához is.
Látom,sokan a sütire éleztétek ki a dolgot,bár engem a ropi esete jobban kiakaszt! Mi baja lehet a ropitól,de komolyan? Oké a sütiben igazatok van de a rostos lét meg a ropit akkorsem értem.Ja amúgy nem csak szülinapokra értendő ez az egész,hanem minden olyan alkalomra,mikor ilyen evős-ivós "buli" van!
Köszi mindenkinek,aki válaszolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!