3-4 évesetek holnap meddig maradhat ébren? Kibuktak anyósomon!
Anyósomékkal egy házban lakunk (külön lakások). ma este lementem megkérdezni, hogy holnap itthon lesznek-e mert akkor lemennénk kicsit estefelé. erre mondja, hogy mi az, hogy lemegyünk, mi húzzunk innen a francba bulizni, a gyerek meg marad és éjfélkor mennek ki tüzijátékozni, már megvett mindent! mondtam neki, hogy biztos nem, fáradtak vagyunk, két ünnep között is dolgoztunk, 10kor mind a hárman fekszünk le és alszunk, 2.-án egyébként is ovi van, nem engedem, hogy éjszaka közepén feküdjön, akkor 1.-én délig alszik, szerdáén meg nem tud felkelni... szerintem a 10órai fekvés is épp elég engedmény, fel sem fogja a gyerek még mi az az újév!
erre közli, hogy majd kirugdos minket az ágyból ha le merünk feküdni 10kor, ő megmondta, hogy mi lesz és ebből nem enged!
most komolyan, velem van a baj? azóta se térek észhez, jóban vagyunk anyóssal, soha nem volt vitánk, nem szokott beleszólni semmibe, ez az első ilyen, de nekem már most elegem van, csak én érzem, hogy túllépte azt a bizonyos határt?
Kisfiam 3 éves lesz 3 hónap múlva.
Én nagyon örülnék, ha anyukám vagy anyósom tudna rá vigyázni, és mi mehetnénk kicsit sétálni, kettesben. Anyósod is talán csak előzékeny akart lenni és nem megbántani.
Nálunk sosincs tűzijáték.
Gyermekem pedig annyira tartja a napi ritmust, hogy este 8-kor bárhol kidől, így ez a kérdés minket nem foglalkoztat (sajnos).
Újabb lepontozandó vagyok. az én gyerekeim is fennt lesznek ameddig csak akarnak. 2 és 4 évesek. Tavaly a nagy fennvolt 2-ig, másnap reggel 8-kor ébredt, egyáltalán nem volt nyűgös. az akkor egy éves ment aludni 10-kor. Magától szépen. Mondjuk nálunk 3 havonta van kis baráti összejövetel éjfélig itt szoktunk lenni. Soha nem érztem a gyerekeimben a felborulást, másnap ugyanúgy a napirend szerint voltunk.
De minden gyere és minden család más. Természetesen mondhatnám azt, hogy nyugodtan engedj anyósnak, de lehet nálatok más a felállás, más az életvitel. Én örülök, hogy ilyen lazán vagyunk. Bár ezt szokták meg.
Lehet egyébként, hogy anyósodban a jószándék beszélt, nem akart ő rosszat, mondjuk, ha teljesen máshogy látod a dolgokat, máshogy szeretnéd, akkor természetesen beszéld meg vele. De nézd a másik oldalról, hogy lehet azt szeretné, hogy kikapcsolódjatok.
köszönöm a sok választ :)
végül egész jól alakult, férjem f10kor felhozta a gyerkőcöt, akkor már fáradt volt nagyon, kölyökpezsgőztünk és kidőlt :)
igazatok van, biztos azért mondta anyósom mert jót akart, csak most nekünk ezerszer többet ér az ágyban fekve megnézni egy filmet mint kóborolni éjszaka :D
végül mondtam nekik, hogy kapják össze magukat és menjenek le a városba mert mi maradunk itthon, na akkor vége lett a nyüstölésnek :)
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!!! :)
Ha mi fent vagyunk fent maradhat Ő is amíg bírja , pedig 1,5 éves.
Már tavaly nagyon jól szórakozott,trombitával ,konfettivel.23 kor bealudt.Éjfél előtt kipattant a szeme , megnézte a tűzijátékot, és 1körül vissza aludt.
Nem volt semmi gond másnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!