3-4 évesetek holnap meddig maradhat ébren? Kibuktak anyósomon!
Anyósomékkal egy házban lakunk (külön lakások). ma este lementem megkérdezni, hogy holnap itthon lesznek-e mert akkor lemennénk kicsit estefelé. erre mondja, hogy mi az, hogy lemegyünk, mi húzzunk innen a francba bulizni, a gyerek meg marad és éjfélkor mennek ki tüzijátékozni, már megvett mindent! mondtam neki, hogy biztos nem, fáradtak vagyunk, két ünnep között is dolgoztunk, 10kor mind a hárman fekszünk le és alszunk, 2.-án egyébként is ovi van, nem engedem, hogy éjszaka közepén feküdjön, akkor 1.-én délig alszik, szerdáén meg nem tud felkelni... szerintem a 10órai fekvés is épp elég engedmény, fel sem fogja a gyerek még mi az az újév!
erre közli, hogy majd kirugdos minket az ágyból ha le merünk feküdni 10kor, ő megmondta, hogy mi lesz és ebből nem enged!
most komolyan, velem van a baj? azóta se térek észhez, jóban vagyunk anyóssal, soha nem volt vitánk, nem szokott beleszólni semmibe, ez az első ilyen, de nekem már most elegem van, csak én érzem, hogy túllépte azt a bizonyos határt?
Kedves 7-es! Én sem szólok le senkit, ha neked így jó, csináld így, maradjanak fent a gyerekeid, amíg akarnak. Ha ez nálatok nem okoz napirendborulást (szólj le nyugodtan a napirend miatt, ha nálatok nincs), ha emiatt nem nyűgösek a gyerekek stb., akkor maradjanak, persze. Te így csinálod, más másként. Egy dolog biztos: a hároméves kisfiamat nem fosztom meg semmi maradandó élménytől azzal, hogy szilveszterkor is időben lefektetem. :)
A pezsgős sztori komoly?
Egyébként boldog új évet mindenkinek! :)
Egyetértek 13-mal, ha a gyermek akar, úgyis elalszik, biztosan megtapasztaltad már, akár a saját kisgyermekednél- és az ellenkezőjét is.
Egyértelmű, hogy érzékenyen véded a határokat, de a jó szándék egyértelmű anyósod részéről, szerintem ezt nem kellene figyelmen kívül hagynod. Gondolhat ilyet magában: a "gyerekek"re is ráférne egy kis együtt töltött idő, mikor mehetnének el egy kicsit együtt valahová, ha nem szilveszterkor?! A kicsire vigyázok.. stbstb" ettől még elmondhatod az aggályaidat úgy, hogy azzal ne legyél ünneprontó (azért egy évben dec 31-e valóban csak egyszer van:) BUÉK!
3 éves a fiam
ugyanúgy le fog feküdni este nyolckor,mint máskor
én dolgozni fogok egész éjjel,az apjával lesz itthon
viszont éjjel tuti fel fog ébredni,tavaly is felébredt éjfélkor a tüzijátékra sajnos.de hamar visszaaludt
szerintem egy 3-4 éves még nem fogja fel ezt az ünnepet,felesleges ébren lennie.ráadásul lehet megijed a tüzijátéktól
4 éves lesz a lányom 2 hónap múlva!
Én nagyon várom a szilvesztert, a gyerek is!
Vettem neki direkt kölyök pezsgőt, ma veszeúnk trombitát, süveget, konfettit.
Vacsival készülök, szépen kirakom majd mindent a nappaliba, itt mozizunk, eszünk iszunk, töltöttem le magunknak, neki is pár új mesét filmet!
Éjfélkor kimegyünk tűzijátékot nézni!!!
Én nem gondolom hogy akkora kárt tenne benne ha fenn marad éjfélig!
Így is hogy minden nap vendégek vannak, 9-10 mire elalszik, úgy hogy délután nem alszik, és egyébként 7-7:30 között már alszik!
Reggel ugyan úgy felkel 7- kor!!!
Nem pici baba már egy 4 éves, hogy annyira kellene ragaszkodni a legekvéshez ünnepek alatt!
Az anyósod meg szívesen elfogadnám, mert én is mennék valamerre a férjemmel, de nincs aki vigyázna a gyermekünkre..
Ha nem lenne, akkor becsülnéd meg!!!!
Le lehet pontozni, mert látom csak az a jó válasz, aki egyet ért azzal, hogy le kell fektetni a gyermeket!
Egyszer van szilveszter, tüzijáték, miért ne maradhatna fent egy három éves éjfélig???Nyolckor letenni aludni?Jó, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, de ennyire nem lehet merev valaki komolyan.
Az én három éves fiam ha fent tud maradni, akkor megnézzük a tűzijátékot együtt, ha álmos természetesen elalszik és kész.Családdal leszünk amúgy is, több kisebb gyerekkel.Sosem értettem ezt a szintű rugalmatlanságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!