Nagyon gaz ha 4 eves fiam meg ejjel pelenkas?
Bírom a sok okos anyukát, akiknek szuper ügyes gyerekük van, és 2.5 évesen már éjjelre sem kell nekik pelus.Hurrá.Na de arról még biztos nem hallottak hogy minden gyerek más és más.Bizony nekem orvos mondta, méghozzá elég tapasztalt, hogy éjszakára 5 évesen várható el.Nyilván meg kell próbálni, de erőszakkal ezt sem lehet, mint ahogy a nappali szobatisztaságot sem.Valahol erre is meg kell érni.Úgyhogy nem gáz, biztos nem fog iskolás korában is pelenkában aludni(bár már ilyenről is hallottam, ami már azért nagyobb probléma mint egy négyévesnél).
Védőnő?Orvos?Hátha ők megnyugtatnak.
"hallani sem akar rola" "nem is tudom hogyan kezdjek nekki"
"szerintem reggelre 4szer kellen attoltoztetnem"
TEHÁT: anyuka meg sem próbálta!!!Nem minden gyerek egyformán jelzi az érettségét az ágytisztává! Nem biztos, hogy az üres pelus fog jelezni neki, hogy megérett rá, hisz a gyerek símán a kényelmesebb módot választja.
Ezért kell kipróbálni, bevállalni, hogy 2-3 nap csupa pisi lesz minden!
Az én fiam 3 éves korban annyira telepisilte a pelust éjjelenként, hogy rendszeresen átázott és hihetetlen súlya volt a pelenkának. Pedig őt már leszoktattam az éjszakai ivásról. Gondoltam kipróbálom, hogy leveszem a pelenkát. 2 napig úsztunk a pisiben, 3-dik nap már csak becsurgott és onannstól kezdve baleset sem történt.Ennyi volt! Az én fiam lusta volt visszatartani, de érett volt rá egyébként. Ha ARRA várok, hogy üres legyen a pelenka, lehet ma is rajta van...
Nem kell egyből szuperanyuskodni a válaszolóknak! Anyukák csak jelezni próbálják, hogy meg kell próbálni, ennyi.
Nézd, a fiad nem azért ragaszkodik a pelushoz, mert annyira szereti, hanem fél, hogy mi lesz, ha éjszaka becsorog. Pedig ez természetes, hogy amíg megtanulja a szobatisztaságot (érettség is kell hozzá, de nem csak az), addig időnként becsorog, és kész. Olyankor te szó nélkül kicseréled az ágyneműt, és átöltözteted. Ennyi az egész. Nincs kockázat, nincs rajta nyomás. Elalvás előtt bilire ülteted, elalvás előtt még ihat egy keveset, aztán szundi. Aztán, ha egy hétig nincs előrehaladás, akkor visszakaphatja a pelust.
Sok gyerek hamarabb lesz érett az éjjeli szobatisztaságra, mint a nappalira. Éjszaka, ha iszik, szólni fog, ha pisilni is kell neki.
Gyengébbek kedvéért! Akik kiforgatják a szavaim. Neked van KEDVED éjjel ágyat húzni? Akkor mazochista vagy, már ne haragudj! Attól mert nincs kedvem, nyilván MEGCSINÁLOM BASSZUS! De kedvem az nincs hozzá, mert nyilván inkább aludnék, de nem hagyom a pisiben. ÉRTHETŐ GYENGÉBBEKNEK IS?
Az ember megpróbálja úgy csinálni, hogy az a lehető legkevesebb problémával járjon. De ha nem lehet, akkor áthúzza az ágyat! Nyilván a kérdező is így fog tenni, ha bemegy a pisi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!