Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon gaz ha 4 eves fiam meg...

Nagyon gaz ha 4 eves fiam meg ejjel pelenkas?

Figyelt kérdés
hallani sem akar rola h.nelegyen ejjel rajta pelenka,1-1,5 eve nem pelenkas nappal.nem is tudom hogyan kezdjek nekki ejjel eleg sokat iszik ,igy mindig tele van a pelenka ,szoval ha nem adok ra pelust akkor szerintem reggelre 4szer kellen attoltoztetnem,mert oszze pissilne magat...szoval nemtudom hogy kezdjek hozza foleg h.hallani sem akar o sem rola.
2012. szept. 10. 19:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
25%
Az a gáz hogy arra buzdítjátok a kérdezőt hogy 5 éves korig hagyja rajta a pelust, mert akkorra kell szobatisztává lennie!
2012. szept. 11. 08:11
 12/27 anonim ***** válasza:
50%
Természetesen nem adnak az oviban pelust rá, amikor alszik, én nem is állítottam ilyet. Én annyit mondtam, hogy 5 éves korig nem kóros az, ha éjjel pelenkás, ezért nem gáz! A kérdezőt pedig arra biztattam, hogy igyekezzen leszoktatni nem erőltetve, hanem segítve. Ennyi. Hol ebben a hiba??? Azt állítani, hogy gáz, ha pelenka van rajta 4 évesen éjjelre, h.lyeség.
2012. szept. 11. 08:34
 13/27 anonim ***** válasza:
80%

Bírom a sok okos anyukát, akiknek szuper ügyes gyerekük van, és 2.5 évesen már éjjelre sem kell nekik pelus.Hurrá.Na de arról még biztos nem hallottak hogy minden gyerek más és más.Bizony nekem orvos mondta, méghozzá elég tapasztalt, hogy éjszakára 5 évesen várható el.Nyilván meg kell próbálni, de erőszakkal ezt sem lehet, mint ahogy a nappali szobatisztaságot sem.Valahol erre is meg kell érni.Úgyhogy nem gáz, biztos nem fog iskolás korában is pelenkában aludni(bár már ilyenről is hallottam, ami már azért nagyobb probléma mint egy négyévesnél).

Védőnő?Orvos?Hátha ők megnyugtatnak.

2012. szept. 11. 15:18
 14/27 anonim ***** válasza:
66%
A 6. vagyok.Én is jól le lettem pontozva,de lecarom.Mellesleg a gyerekorvosunk is mondta,hogy nyugodjak meg,5 éves koráig kell ágy tisztává válnia.4 éves,a délutáni alváshoz nem kell pelenka-nem is pisil be-3 éves kora óta.Makk egészséges,de ő ilyen.A bátyja 2 évesen vált ágy és szobatisztává.Ebből is látszik,hogy minden gyerek más.A 37. hétben vagyok a 3. gyerekkel,biztos nem most fogom egész éjszaka azt lesni,hogy vajon kell-e pisilnie,vagy ébresztgetni,hogy menjünk ki wc-re.És nekem a gyerekorvosunk kicsit hitelesebb,mint a sok szuperanyu!Mellesleg nyugodtan lehet csesztetni(ébresztgetni,meg nem adni alvás előtt inni)éjszaka,ha agyilag még nem érett rá,az atya úr isten se fogja ágy tisztává varázsolni.
2012. szept. 11. 15:29
 15/27 anonim ***** válasza:
85%

"hallani sem akar rola" "nem is tudom hogyan kezdjek nekki"

"szerintem reggelre 4szer kellen attoltoztetnem"

TEHÁT: anyuka meg sem próbálta!!!Nem minden gyerek egyformán jelzi az érettségét az ágytisztává! Nem biztos, hogy az üres pelus fog jelezni neki, hogy megérett rá, hisz a gyerek símán a kényelmesebb módot választja.

Ezért kell kipróbálni, bevállalni, hogy 2-3 nap csupa pisi lesz minden!

Az én fiam 3 éves korban annyira telepisilte a pelust éjjelenként, hogy rendszeresen átázott és hihetetlen súlya volt a pelenkának. Pedig őt már leszoktattam az éjszakai ivásról. Gondoltam kipróbálom, hogy leveszem a pelenkát. 2 napig úsztunk a pisiben, 3-dik nap már csak becsurgott és onannstól kezdve baleset sem történt.Ennyi volt! Az én fiam lusta volt visszatartani, de érett volt rá egyébként. Ha ARRA várok, hogy üres legyen a pelenka, lehet ma is rajta van...

Nem kell egyből szuperanyuskodni a válaszolóknak! Anyukák csak jelezni próbálják, hogy meg kell próbálni, ennyi.

2012. szept. 11. 15:48
 16/27 anonim ***** válasza:
42%
Anyuka nyilván azért tette fel a kérdését, hogy tájékozódjon és ötleteket kapjon, hogyan próbálja meg. Nyilván senkinek nincs kedve éjjel ágyat húzni, öltöztetni, ezért várna tanácsot, hogy hogyan kezdjen neki. Tehát az, hogy meg sem próbálta nem teljesen igaz, mert MOST kezdene próbálkozni. De azoknak nincs igazuk, akik leírják, hogy GÁÁÁÁÁZ, mert 4 évesen még pelenkás, bezzeg az ő 2,5 évese már nem az éjjelre sem. Na ez a gáz, amikor valaki ilyet ír. Mert tudni kéne, hogy a gyerekek nem egyformák.
2012. szept. 11. 16:37
 17/27 anonim ***** válasza:
38%
Mi az hogy nincs kedve senkinek éjjel ágyat húzni? Ez vele jár. Nem hinném, hogy létezik gyerek,k aki után senki nem húz ágyat. Nyilván változóan érnek be a gyerekek. De ha nem próbáljuk meg nem tudjuk.
2012. szept. 11. 17:22
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a fiad nem azért ragaszkodik a pelushoz, mert annyira szereti, hanem fél, hogy mi lesz, ha éjszaka becsorog. Pedig ez természetes, hogy amíg megtanulja a szobatisztaságot (érettség is kell hozzá, de nem csak az), addig időnként becsorog, és kész. Olyankor te szó nélkül kicseréled az ágyneműt, és átöltözteted. Ennyi az egész. Nincs kockázat, nincs rajta nyomás. Elalvás előtt bilire ülteted, elalvás előtt még ihat egy keveset, aztán szundi. Aztán, ha egy hétig nincs előrehaladás, akkor visszakaphatja a pelust.

Sok gyerek hamarabb lesz érett az éjjeli szobatisztaságra, mint a nappalira. Éjszaka, ha iszik, szólni fog, ha pisilni is kell neki.

2012. szept. 11. 17:25
 19/27 anonim ***** válasza:
56%

Gyengébbek kedvéért! Akik kiforgatják a szavaim. Neked van KEDVED éjjel ágyat húzni? Akkor mazochista vagy, már ne haragudj! Attól mert nincs kedvem, nyilván MEGCSINÁLOM BASSZUS! De kedvem az nincs hozzá, mert nyilván inkább aludnék, de nem hagyom a pisiben. ÉRTHETŐ GYENGÉBBEKNEK IS?

Az ember megpróbálja úgy csinálni, hogy az a lehető legkevesebb problémával járjon. De ha nem lehet, akkor áthúzza az ágyat! Nyilván a kérdező is így fog tenni, ha bemegy a pisi!

2012. szept. 11. 17:25
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha este előkészíted a váltás ágyneműt, és ruhát, semmi perc alatt le tudod cserélni.
2012. szept. 11. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!