Ahol 2 és fél év van a gyerekek közt (a nagy 2,5fél éves a másik újszülött) hogy tudtad összekoordinálni a gyerekeket? Egy szobába vagy mindkét gyermekkel éjjel nappal? érdemes egy szobába tenni kezdettől fogva? Hogy zajlik egy átlagos nap?
2 év 8 hónap van a gyerekeim között.
Mi emeletes házban lakunk, fenn vannak a szobák, lenn amerikai konyhás. A nap nagy részét lenn töltjük, és így egész nap rájuk látok. Mondhatnám egy légtérben vagyunk.
Éjszaka a nagy a saját szobájában alszik,a kicsi a mi szobánkban, én nem akartam őket közös szobába tenni. 6 hónapos volt a kicsi mikor átköltöztettük a saját kis kuckójába. Így ha ébredt éjjel nem ébresztette fel a nagyot, legalább ő kipihente magát és nem volt hisztis a fáradságtól.
Az első pár hét elég nehéz volt, míg a kicsinek be nem állt egy napirend féle, addig egy káosz volt az életem, utána viszont már könnyebb volt.
Kb egy időben keltek 7-8 között, kicsit megszoptattam a nagy megkapta a kakaóját, utána öltözés, reggeli, séta. Délben ebéd, utána alvás, szerencsére a kicsi már az elején úgy aludt, hogy picit délelőtt és egy nagyot délután így egy időben tudtam őket letenni, és volt 2-3 óra nyugalmam. Délután megint séta, aztán már jött az este. A házimunka nagy részét este csináltam meg, mert már 8-kor mindketten durmoltak, utána volt időm még tenni venni.
Egy szobaba kerultek az elejetol fogva. A nagynak tetszett, hogy vigyazhat ra. Ejjel sem ebredt fel ra (talan az elejen de amikor latta, hogy jovok es rendezem a kicsit, vissza is aludt).
A kicsi hasfajos volt, szegeny 3 honapig egesz nap sirt, sok dajkalast igenyelt, probaltuk teljesen termeszetes dolognak beallitani azt, hogy valaki egesz nap sirdogal.
Delelott kimentunk setalni, a kicsi aludt addig, a nagy meg jatszoterezett. Delutan is mentunk egy kisebb kort.
Volt, hogy felvaltva aludtak es mindig nyuzsgott mellettem valamelyik de egesz hamar atveszi a kicsi a csalad rirmusat, ill a nagy sem olyan kicsi mar, nem baj ha neha fel oraval kesobb megy aludni.
Nalunk a nagy keson fekszik (delutan sokat alszik), igy egyszerubb volt az, hogy este a kicsit letettuk, utana a naggyal vacsiztunk, furdes, mese, alvas.
Hozzataplalas ota egyszerre kapjak az etelt. Emlekszem az elso par hetben egesz nap etettem valakit. Mjndig jelentkezett egy ehes szaj.
Nálunk is pont 2,5 év van köztük. Ráadásul amikor a kicsi született pont beáztunk, ezért egy szobába költözött át az egész család. Elég zsúfolt volt, de amikor a kicsi fölébredt éjjel és néha órákig nem aludt vissza, addig a nagyobbik békésen aludt. 5 hónapos volt a kicsi, amikor kész lett a felújítás, akkor a két gyerek egy szobába került.
Persze normális esetben úgy csináltuk volna, hogy a kicsi kb 3-4 hónapig velünk aludt volna és utána ment volna a tesóhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!