Mikor tanulnak meg a gyerekek lépcsőn menni?
Figyelt kérdés
Fiam 2,5éves és még mindig nem tud menni lépcsőn egyedül. Kapaszkodva néha már felmegy de inkább felmászik négykézláb. Lustaság lenne? Nővérem lányai már két éves korukban rendesen mentek, sőt az egyik már másfél évesen. Tudom, hogy nem kell összehasonlítani őket de akkor az enyém nagyon le lenne maradva? Hogy ösztönözzem?2012. aug. 18. 15:08
1/6 anonim válasza:
Nem érzi még elég biztonságban magát. Még nem késett el vele. Legfeljebb gyakoroltasd vele,de ne erőltesd.
2/6 anonim válasza:
Sehogy. Örülj neki, hogy ilyen óvatos és még négykézláb megy fel. Kisfiam két éves, felfelé kapaszkodva tökéletesen megy, bár ha a lépcső mondjuk csak 3-4 fok, akkor egyáltalán nem kapaszkodik, csak megy. Lefelé is szépen lejön pár fokot, a hosszabb lépcsőnél rá kell szólnom, hogy fogja a korlátot, mert olyan bátor, hogy simán legyalogolna azon is, elengedett kézzel. (De le is esne, mert inkább csak magabiztos, viszont még messze nem elég stabil.) Nekem rémálmom a lépcső...
3/6 anonim válasza:
Miért aggódol, lelkem jó anyám,...
4/6 anonim válasza:
A lányom kb. 2 éves korától tud lépcsőn közlekedni, de most 2,5 évesen időnként még mindig megbotlik, a falba vagy a korlátba kapaszkodik.
A lépcső jellegétől is függ, hiszen én még felnőttként is időnként kapaszkodok.
5/6 anonim válasza:
nekünk is hamar ment, most 2 éves de már szalad, én meg utána.:-((. Nálunk azért tanult meg hamar lépcsőzni, mert a 4-en lakunk, és nincs lift, én pedig nem mindig tudtam felvinni. 16-17 hónaposan már tudott menni, de még akkor sokat bénázott, és legalább fél óra volt mire felértünk, lefelé később tanult meg menni, 19 hónapos lehetett.
6/6 anonim válasza:
utolsó voltam, azt nem írtam hogy kapaszkodás nélkül teljesen egyedül kb: 2 hónapja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!