Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis gyerekek szülei, mit...

Ovis gyerekek szülei, mit lehetne tenni az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Kisfiamat, aki most 5 éves, az egyik kis csoporttársa állandó lelki terror alatt tartja.Ez egy nagyon agresszív szintén 5 éves gyerek, egyszer pl. úgy meglökte a fiamat, hogy az nekiesett az asztalnak és épp az egyik szemét érte az ütés, azonnal orvoshoz vittem, mert bedagadt neki és nem látott vele, szerencsére törés nem volt, de két hétig véres-nyákos váladék folyt az orrából.Akkor szigorúan megtiltottuk neki, hogy játsszon ezzel a kisfiúval, de azóta is mindig a fiam nyomában van, piszkálja, idegesíti.

A kisfiam mindig elmegy tőle, nem foglalkozik vele, de a múlt héten fojtogatta a torkát, persze az óvónénik nem láttak semmit, most pedig egész hétvégén attól félt, hogy ez a gyerek őt meg fogja ölni, mert azzal fenyegeti, hogy ha nem játszik vele, idézem:"kitaposom a beled és megöllek."Egyszerűen nem értem, hogy egy 5 éves gyerek, hogy tud ilyet mondani, szerintem ez nem egészséges, a kisfiam pedig már nagyon fél tőle.

Az óvónénikkel is beszéltem, de csak annyit reagálnak a problémámra, hogy figyelik majd a gyereket, de egész nap úgysem tudnak a sarkában állni és én nem tudom, hogy mit lehet ilyen esetben tenni.

Akinek volt hasonló problémája, hogyan oldódott meg?

#óvoda #kisgyerek #ovis gondok
2012. aug. 21. 10:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%

Elbeszélgetnék a szüleivel és a kiskölyökkel is. És ez nem lelki terror, hiszen rendesen bántalmazza is a kisfiadat.

Nekünk nem volt ilyen súlyos, de én a kisgyerekkel és apukájával is elbeszélgettem, amikor bántották a gyerekem.

2012. aug. 21. 10:32
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

A legegyszerűbb megoldások a következők. Az ovit fel lehet jelenteni a felügyeleti szervnél, hogy nem megfelelően követik figyelemmel a gyerekeket. A te gyereked szempontjából a legjobb megoldás pedig, hogy átviszed egy teljesen másik ovodába. Ne csak másik csoportba! Az biztos, hogy én nem hagynám annyiban.

2012. aug. 21. 10:33
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Hú nekünk szerencsére nem volt, nagyon durván hangzik. Látom az óvónők nem valami segítőkészek, pedig azért ez nem hajhúzás és kergetős kategória. Hogy mit tennék ebben az esetben? Ha mást nem kivenném a csoportból és inkább hordanám máshová. Remélem megoldódik a problémátok!
2012. aug. 21. 10:34
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Átvinném egy másik oviba.. ezt nem hagynám annyiba bár el lehet képzelni milyenek a szülei ha a gyerek ilyen
2012. aug. 21. 10:37
 5/12 A kérdező kommentje:

Sajnos a gyerek nem véletlenül ilyen, a szüleivel már beszélgettünk úgy hogy a férjem is ott volt,bár nem szokásom ilyet mondani, de ők azok az igazi ősprimitív fajták, az óvónők is kérték már, hogy vigyék pszichológushoz a kisfiúkat, de mereven elzárkóznak tőle,a reakció az volt rá, hogy nem bolond az ő gyerekük.Úgyhogy ez járhatatlan út:(

Néhányszor gondolkodtunk már rajta, hogy másik oviba íratjuk a kisfiúnkat, de itt nagyon szereti az óvónéniket(bár nekem mint szülőnek azért vannak problémáim az óvónőkkel is), van 2-3 kis barátja is akikhez ragaszkodik, szóval, ide már nagyon jól beszokott, közel is van hozzánk, sétálva 5 perc, csak ezzel az egy kisfiúval van bajunk és nincs rá garancia, hogy egy másik oviban nem-e botlunk bele hasonló problémás gyerekbe.

Köszönöm a hozzászólásokat, beszéltem már az óvodavezetővel is, persze mindig megígérik, hogy elszeparálják őket egymástól, majd odafigyelnek, de hát 25 gyerek van egy csoportban, nehéz azért ezt kivitelezni.

2012. aug. 21. 10:56
 6/12 anonim ***** válasza:
7%
az első ilyennél már ki is vettem volna és át egy másik oviba. h van szíved hagyni h ezt tegyék vele? szted mit gondolhat a fiad h ezek után is simán viszed oda? az enyémmel ennyire durva dolgok nem voltak,de rossz hatással voltak a viselkedésére a többiek és a nemtörődöm óvónők,azonnal kivettem ás átraktam máshová. ne haragudj de neked nincs szíved
2012. aug. 21. 11:43
 7/12 anonim ***** válasza:
23%
nekünk is 5 perc volt az ovi,most kocsival visszük,de akkor is kivettem. máshol is lesz barátja. utolsó
2012. aug. 21. 11:44
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem szívtelenségből viszem ide, hanem mert első perctől kezdve szeret ide járni.Sőt most nyáron kivettem egy hónapra és már ő kérte, hogy menjünk, hiányzott neki a kis közössége, én a pici testvérével vagyok itthon, néha biztos unalmas is volt neki a társaságunk:))

Az óvónéniket szereti, a többi gyereket is szereti, jó neki ebben az oviban, csak ettől az egy gyerektől fél, ezt próbálom megoldani, hogy milyen eszközeim vannak erre, azt sajnos nem tudom, de addig megyek, amíg vmi nem történik.

Nekem sajnos nincs autóm, távolabbi oviba nehezen tudnám vinni, mert a picit sincs kire hagyjam, én a megoldást nem abban látom, hogy kiszakítom a már jól megszokott közösségből.

2012. aug. 21. 12:04
 9/12 anonim ***** válasza:
41%
Hát ha te nem abban látod a megoldást, hogy kiszakítsad ebből a környezetből, akkor egyetlen dolgot tehetsz, elkezdesz ANYATIGRISKÉNT viselkedni, és igenis eléred az óvónéniknél, az óvi vezetőjénél, az Önkormányzatnál és a problémás gyerekek szüleinél, hogy TÖRTÉNJEN valami. Egy 5 éves gyereket kitenni ilyen helyzetnek nap mint nap, az egyszerűen kegyetlenség és baromi nagy felelőtlenség is, ugyanis egyik nap lehet, hogy úgy mész érte, hogy igenis maradandó sérülést szerzett, nemcsak lelkit, hanem fizikait is. A férjedet sem értem, az én férjem már réges régen helyretette volna ezeket az állat szülőket, nem hagyta volna, hogy a gyermekének egy haja szála is meggörbüljön. Állj a sarkadra, a gyerekedről van szó.
2012. aug. 21. 13:04
 10/12 anonim ***** válasza:
bocsánat: ovi vezetőjénél
2012. aug. 21. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!