Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis gyerekek szülei, mit...

Ovis gyerekek szülei, mit lehetne tenni az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Kisfiamat, aki most 5 éves, az egyik kis csoporttársa állandó lelki terror alatt tartja.Ez egy nagyon agresszív szintén 5 éves gyerek, egyszer pl. úgy meglökte a fiamat, hogy az nekiesett az asztalnak és épp az egyik szemét érte az ütés, azonnal orvoshoz vittem, mert bedagadt neki és nem látott vele, szerencsére törés nem volt, de két hétig véres-nyákos váladék folyt az orrából.Akkor szigorúan megtiltottuk neki, hogy játsszon ezzel a kisfiúval, de azóta is mindig a fiam nyomában van, piszkálja, idegesíti.

A kisfiam mindig elmegy tőle, nem foglalkozik vele, de a múlt héten fojtogatta a torkát, persze az óvónénik nem láttak semmit, most pedig egész hétvégén attól félt, hogy ez a gyerek őt meg fogja ölni, mert azzal fenyegeti, hogy ha nem játszik vele, idézem:"kitaposom a beled és megöllek."Egyszerűen nem értem, hogy egy 5 éves gyerek, hogy tud ilyet mondani, szerintem ez nem egészséges, a kisfiam pedig már nagyon fél tőle.

Az óvónénikkel is beszéltem, de csak annyit reagálnak a problémámra, hogy figyelik majd a gyereket, de egész nap úgysem tudnak a sarkában állni és én nem tudom, hogy mit lehet ilyen esetben tenni.

Akinek volt hasonló problémája, hogyan oldódott meg?

#óvoda #kisgyerek #ovis gondok
2012. aug. 21. 10:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ugyanennyi idős a gyerkőcöm, és amint megtudtam AZONNAL új oviba vittem. Az óvónőkkel elbeszélgettem, ők is csak hablatyoltak, hogy nem látnak semmit, stb. stb., és amikor már az óvodavezetőhöz fordultunk, és mindent elmondtunk, akkor már tudtuk, hogy fel is vették a másik oviba. Szerintem Ti is AZONNAL meneküljetek, mert az óvónők nem uralják a helyzetet, azért az ovivezetővel mindenképp beszélgessetek el, de akármit is lép, Ti menjetek, mert sehogy sem fog megoldódni. A kisfiatok pedig már olyan szinten sérülhetett, hogy mondjon akármit bárki, hogy elmenekültük, vagy ilyesmi, jobb helye lesz egy szerető közegben, ahol odafigyelnek rá. Én átvittem az enyémet, de az önkormányzatnál fel fogom hívni a figyelmet a régi9 ovira, hogy mindez megtörténhetett. Sok sikert és nagyon-nagyon drukkolok.
2012. aug. 22. 21:15
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat, épp ma tudtam meg, hogy a szóban forgó kisfiú hiperaktív, figyelemzavaros gyerek, szerintem neki semmiképpen nem jó ez az ovi, mert 25-en vannak egy csoportban és a nevelők sem alkalmasak az ő gondozására.

Állítólag a szülőknek már szakember is tanácsolta, hogy vigyék másik intézménybe a kisfiút,úgyhogy a legjobb megoldás az lenne ha az én kisfiam maradhatna, mert nagyon jól kijön a többi gyerekkel, szereti az óvónőket is.Meglátjuk szeptemberben milyen változások lesznek...

2012. aug. 22. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!