Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Manapság már nem kapják,...

Manapság már nem kapják, hanem választják a gyerekek az óvodában a jelüket?

Figyelt kérdés

Lányomat felvették ősztől az oviba, és mondták, hogy be kell menni majd megbeszélni a családlátogatást és ki kell választania a jelét.

Meglepődtem, én anno mikor 25 éve oviba mentem kaptam egy jelet és kész.

Ha már választani kell, ezt hogy szokás? Van egy kollekció, és abból választ a gyerek, vagy mond bármit, és ha nem foglalt akkor csinálnak egy olyan figurát

2012. aug. 16. 13:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%
Választhat a maradékból. Ez azért van mert ha már járt oda testvér akkor a kicsinek ugyan azt lefoglalják.
2012. aug. 16. 13:42
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol más a szokás.

Nekünk úgy volt, hogy mikor kiküldték a felvételi tájékoztatót, azon a lapon már rajta volt, hogy melyik csoportba fog járni, és mi lesz a jele.

Mivel nálunk csak vegyes csoportok vannak, ezért a felszabadult jeleket osztják el a kicsik között. Egy csoportba 4-5 kicsi jut, nem lenne értelme ennyi jelből választani.

2012. aug. 16. 13:43
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mondhatott amit akart és ha még nem volt olyan jel, csinálnak. De a saját cuccokra nekem kell a jelet belerajzolni, így az oviban gondolom max a szekrényre készítik az ovónénik. Kisfiam már járt tavaly kiscsoportba más városban, ott kiosztották a jeleket, nem volt választás.
2012. aug. 16. 13:50
 4/16 anonim ***** válasza:
72%
Nekünk a tájékoztató levélben, amit a gyereknek írtak, az volt, hogy "gondolkodj rajta, hogy milyen jelet szeretnél magadnak". Ez elég hülyeség, mert szegény gyerek kitalál valamit, aztán kiderül, hogy az nem is lehet, mert már van (vegyes csoport), akkor meg nagyot csalódik. Így ezt a mondatot nem is olvastam fel a fiamnak, majd a szülőin választok én neki valamit. Amúgy meg teljesen mindegy mi lesz a jele, úgyis azt fogja megszokni és magáénak érezni, esetleg az fontos, hogy könnyen le lehessen rajzolni.
2012. aug. 16. 13:51
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, valószínűleg mindenhol más a szokás, mert nálunk (vegyes csoportban) a szülőin elsorolták, milyen jelek vannak (amelyek az iskolába ment gyerekektől felszabadultak), és ott lehetett választani egyet közülük. (Persze volt, aki bepróbálkozott, hogy neki más kéne, de mivel a gyerekek polcaira rá van szerelve a jelük, nem lehetett mást kérni, mint az adottak.)
2012. aug. 16. 13:52
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én voltam bölcsis és ovis (19 és 17 éve), már akkor is én választhattam a jelet, és teljesen szabadon, nem sok jelből. Amikor viszont a kistestvéreim voltak voltak ovisok (3 és 5 éve), nekik meg volt határozva, hogy mikből lehet. Mindenhol más a szokás.
2012. aug. 16. 13:58
 7/16 anonim ***** válasza:
Nálunk minden csoportban voltak meghatározott jelek, amiből az első szülőin lehetett választani. Akiknek volt nagyobb gyereke, általában a kicsinek is ugyanazt a jelet választotta. Volt olyan kisfiú is, akinek pluszban rajzoltak, de általában mindenki az adott készletből választott.
2012. aug. 16. 14:03
 8/16 A kérdező kommentje:
Még annyit had kérdezzek már a jelekkel kapcsolatban, hogy bármi is lesz a jel végül, azt mindenbe bele kel varrni? Úgy értem, az ágynemű, meg ruhazsák az rendben van. De a ruháiba is???
2012. aug. 16. 14:11
 9/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a váltóruhába igen. Amibe megy abba nem, hiszen rajta van, de a váltóruha hiába van a zsákban, elkeveredhett, ha valamit pakol a gyerek benne. Én textilfilctollat vettem, ezzel rajzoltam bele a ruhákba, a vászoncipőbe meg belülre a talprészre.
2012. aug. 16. 14:21
 10/16 A kérdező kommentje:

:-) Kérdés újabb kérdést szül.

Hogy kell elképzelni ezt a váltóruhát?

Úgy értem, nyilván többféle is kell, olyan ami hideg időbe jó, olyan ami meleg időben jó.

Tegyük fel mindenre felékszülve beteszek egy-egy garnitúra ruhát, és aztán minden nap mikor bemegy a lányom, át kell ebbe öltöztetni? Tehát mindig ugyan abban a ruhában lesz a gyerek az oviban, hiszen az össze létező ruháját nem firkálhatom össze???

2012. aug. 16. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!